Opera╚Ťiuni de fabrica╚Ťie ├«n cloud

DELMIA ├«n cloud ajut─â produc─âtorii ╚Öi furnizorii de servicii s─â colaboreze, s─â modeleze, s─â optimizeze ╚Öi s─â efectueze opera╚Ťiuni de produc╚Ťie. Excelen╚Ťa opera╚Ťional─â necesit─â conformitate pe web.

├Än cloud, DELMIA ofer─â solu╚Ťii pentru a beneficia de modelarea ╚Öi simularea virtual─â, ├«mpreun─â cu lumea real─â a opera╚Ťiunilor, pentru a oferi o solu╚Ťie complet─â pentru a valorifica p─âr╚Ťile interesate din re╚Ťea, de la furnizori la produc─âtori, furnizori de logistic─â ╚Öi transport maritim, operatori de servicii ╚Öi for╚Ťa de munc─â.

Inginer articole fabricate (MFN-OC)

Defini╚Ťi cu u╚Öurin╚Ť─â structura articolului fabricat (MBOM) direct din datele de proiectare 3D

Managerul de articole fabricate (MFN) permite ca lista de materiale de fabrica╚Ťie sau MBOM (cunoscut─â ╚Öi ca structur─â de articole de fabrica╚Ťie) s─â fie definit─â, gestionat─â ╚Öi actualizat─â direct din datele de proiectare 3D. MFN este o solu╚Ťie bazat─â pe web care folose╚Öte structura produsului 3D ca intrare pentru crearea structurii articolelor de fabrica╚Ťie, permi╚Ť├óndu-i s─â fie p├órghiat─â ├«n fabrica╚Ťie ╚Öi produc╚Ťie. La crearea MBOM, utilizatorii pot alege s─â afi╚Öeze structura de inginerie, structura de fabrica╚Ťie sau ambele. Utilizatorii pot crea cu u╚Öurin╚Ť─â o structur─â a noului MBOM. Ace╚Ötia pot pur ╚Öi simplu trage ╚Öi plasa datele de proiectare pentru a ├«ncepe de la zero, le pot crea din structura produsului existent sau dintr-un ╚Öablon pe care l-au creat anterior. Utilizatorii pot revizui starea articolelor pe m─âsur─â ce creeaz─â noua structur─â ╚Öi pe m─âsur─â ce este actualizat─â din structura produsului.

Beneficii

Gestiona╚Ťi structura articolelor fabricate
Pe m─âsur─â ce apar actualiz─âri ├«n structura produsului, MFN permite utilizatorului s─â vizualizeze starea articolelor alocate ├«n MBOM. ├Än timpul cre─ârii sau actualiz─ârii MBOM, utilizatorii pot reconcilia cu u╚Öurin╚Ť─â obiectele. Deoarece utilizatorii au o vizualizare a obiectelor care au fost utilizate ├«n MBOM ╚Öi a st─ârii lor (noi, eliminate, etc.), ei dob├óndesc o ├«n╚Ťelegere mai clar─â a modului ├«n care modific─ârile tehnice afecteaz─â MBOM.

Profita╚Ťi de MBOM ├«n toate aplica╚Ťiile DELMIA
C├ónd structura MBOM a fost creat─â utiliz├ónd MFN, aceasta poate fi apoi utilizat─â ├«n aplica╚Ťiile DELMIA ├«n planificarea proceselor, robotic─â, ergonomie ╚Öi fabricare. Integrarea perfect─â ├«ntre aplica╚Ťiile DELMIA promoveaz─â continuitatea digital─â ├«n ├«ntreaga ├«ntreprindere.

Interfa╚Ť─â simpl─â de utilizat
Acest instrument de crea╚Ťie u╚Öor ╚Öi u╚Öor este u╚Öor de utilizat ╚Öi de implementat, oferind acces u╚Öor pentru crearea structurii Articol fabricat (MBOM). Widgetul poate fi utilizat ├«ntr-un tablou de bord personalizat ├«n combina╚Ťie cu alte widget-uri pentru a se potrivi nevoilor utilizatorului, cum ar fi Play 3D sau Change Management, de exemplu. Glisarea ╚Öi fixarea ├«ntre widgeturi ofer─â interac╚Ťiune u╚Öoar─â ╚Öi eficient─â cu utilizatorul.

Repere
Crearea ușoară a structurii articolelor fabricate
MFN permite utilizatorilor s─â creeze MBOM de la zero sau s─â ├«l creeze din structura produsului existent sau dintr-un ╚Öablon. ╚śabloanele definite de utilizator economisesc timp ╚Öi reduc re-lucr─ârile, permi╚Ť├óndu-i utilizatorului s─â creeze ╚Öi apoi s─â aplice ╚Öabloanele la produse sau variante noi. Utilizatorii pot crea, de asemenea, o structur─â personalizat─â a articolelor fabricate pe baza propriilor reguli de afaceri; de exemplu, pot consuma numai elemente specifice din structura produsului pe baza valorilor atributelor. Utilizatorii pot alege s─â afi╚Öeze structura produsului de inginerie, structura articolelor fabricate sau ambele. ├Än timp ce crea╚Ťi, widget-ul 3D ├«i ajut─â pe utilizatori s─â ├«n╚Ťeleag─â mai bine, oferind o vizualizare 3D a datelor despre produs.

Actualizări rapide și eficiente ale MBOM
C├ónd se fac actualiz─âri la Structura produselor de inginerie, instrumentele din MFN ├«mpreun─â cu instrumentele comune de schimbare ╚Öi configurare de pe platforma 3DEXPERIENCE, permit utilizatorului s─â gestioneze ╚Öi s─â reconcilieze cu u╚Öurin╚Ť─â actualiz─ârile din MBOM. MFN permite utilizatorilor s─â ├«n╚Ťeleag─â cu u╚Öurin╚Ť─â modul ├«n care modific─ârile inginere╚Öti afecteaz─â structura articolelor fabricate ├«n orice etap─â a procesului de inginerie.

Defini╚Ťi piese sau ansambluri alternative
Atunci c├ónd piesele ╚Öi ansamblurile sunt definite, pot exista diferite configura╚Ťii de proiectare sau furnizori pentru piese. Utilizatorii MFN pot crea piese ╚Öi ansambluri alternative pentru planificarea produc╚Ťiei. De asemenea, pot gestiona alternative de fabrica╚Ťie, responsabilit─â╚Ťile fabricii ╚Öi pot lua / cump─âra decizii pentru piese ╚Öi ansambluri.

Exporta╚Ťi MBOM
Odat─â ce utilizatorul a finalizat structura BOM de fabrica╚Ťie, acesta poate fi exportat ├«n format CSV. Rezultatul poate fi apoi utilizat pentru procesele din aval, cum ar fi achizi╚Ťiile efectuate de sistemul ERP.

Programator de prelucrare prin frezare NC

Crea╚Ťi, optimiza╚Ťi ╚Öi valida╚Ťi programe complexe de frezare pe platforma 3DEXPERIENCE

Programatorul de prelucrare prin frezare NC (NMG) permite utilizatorilor s─â programeze freze pentru a produce piese 3D care necesit─â opera╚Ťii avansate de frezare pe 2,5 ╚Öi 3 axe, axiale ╚Öi de sondare, plus capacitatea de a comuta la mi╚Öcare pe 5 axe. Construit─â pe platforma 3DEXPERIENCE┬«, NMG scufund─â programatorii NC ├«ntr-un loc de munc─â virtual realist ├«n care creeaz─â, optimizeaz─â ╚Öi valideaz─â programele de frezare. Programatorii acceseaz─â cu u╚Öurin╚Ť─â informa╚Ťiile actuale privind resursele de prelucrare, programele NC ╚Öi configurarea pieselor. NMG ofer─â un set complet de caracteristici pentru configurarea piesei de prelucrat, asamblarea sculei de t─âiere ╚Öi simularea traseului de scule care include ├«ndep─ârtarea materialelor, simularea ma╚Öinii-unealt─â ╚Öi generarea codului NC. Programatorii NC pot capta ╚Öi valorifica proprietatea intelectual─â a ├«ntreprinderii ╚Öi pot colabora cu alte p─âr╚Ťi interesate.

NMG ofer─â un set complet de caracteristici pentru configurarea piesei de prelucrat, asamblarea sculei de t─âiere ╚Öi simularea traseului de scule care include ├«ndep─ârtarea materialului ╚Öi generarea de cod NC. Programatorii NC pot capta ╚Öi valorifica proprietatea intelectual─â a ├«ntreprinderii ╚Öi pot colabora cu alte p─âr╚Ťi interesate.

Beneficii
Lucra╚Ťi cu instrumente de programare de ├«nalt─â eficien╚Ť─â ├«ntr-un spa╚Ťiu de lucru virtual
ÔÇó Reduce╚Ťi timpul de programare NC
ÔŚŽ NMG face programatorii NC mai eficien╚Ťi cu func╚Ťii precum casete de dialog grafice intuitive, indicatoare semafor pentru parametrii de prelucrare nedefini╚Ťi ╚Öi o pictogram─â de ajutor pentru fiecare opera╚Ťie de parametru. C├ónd programele NC sunt create sau editate, NMG ia ├«n considerare defini╚Ťia cinematic─â a ma╚Öinilor-unelte. Schimb─ârile sculei ╚Öi rota╚Ťiile ma╚Öinii sunt generate automat ╚Öi pot fi vizualizate ├«n panoul de definire a opera╚Ťiei de prelucrare
ÔÇó Maximiza╚Ťi utilizarea ma╚Öinilor-unelte
ÔŚŽ Gama larg─â de opera╚Ťiuni ╚Öi strategii ale NMG ├«i ajut─â pe programatori s─â creeze programe de parcurs de instrumente care s─â minimizeze mi╚Öcarea f─âr─â valoare ad─âugat─â. Programele NC optimizate, inclusiv caracteristici de prelucrare de mare vitez─â, reduc timpul total al ciclului de prelucrare. NMG ia ├«n considerare p─âr╚Ťile ├«n proces pentru a genera c─âi de instrumente f─âr─â coliziuni. Op╚Ťiunea de convertizor 3 la 5 ofer─â cele mai bune din ambele lumi: frezare de mare vitez─â oriunde poate fi ╚Ťinut─â axa constant─â a sculei ini╚Ťial─â ╚Öi prelucrare de ├«nalt─â calitate f─âr─â schimbarea sculei cu mi╚Öcare pe 5 axe local
ÔÇó Atenuarea riscului pentru produc╚Ťie
ÔŚŽ Mediul 3D al programatorului de frezare permite programatorilor s─â creeze programe NC optimizate ├«n contextul produc╚Ťiei, cu ma╚Öin─â NC, t─âietor, ansambluri de scule, accesorii NC ╚Öi multe altele. Aceasta ofer─â o mai bun─â ├«n╚Ťelegere a celulei de prelucrare ╚Öi asigur─â c─â traseul sculei ╚Öi strategia de prelucrare iau ├«n considerare mediul fizic al sculei. Reduce riscul de probleme nea╚Öteptate la ma╚Öin─â ╚Öi ├«nt├órzierile de produc╚Ťie rezultate. NMG permite o analiz─â eficient─â a impactului, care ajut─â la luarea deciziilor. De exemplu, verificarea listei tuturor proceselor care utilizeaz─â un dispozitiv de t─âiere dat ├«nainte de a adopta o nou─â referin╚Ť─â la acesta
ÔÇó Utiliza╚Ťi proprietatea intelectual─â
ÔŚŽ NMG ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öte automatizarea ╚Öi standardizarea programelor de instrumente NC. Utilizatorii pot defini ╚Öi stoca procesele de prelucrare pentru opera╚Ťiuni cu mai multe buzunare ca ╚Öabloane dedicate ╚Öi le pot stoca ├«n cataloage pentru reutilizare. IP-ul ├«ntreprinderii este valorificat ╚Öi reciclat pentru a face programarea mai eficient─â. C├ó╚Ötigurile ├«n productivitate ╚Öi standardizarea prelucr─ârii prin prelucrare sunt semnificative
ÔÇó O singur─â solu╚Ťie de proiectare-prelucrare pentru a ├«n╚Ťelege mai bine modific─ârile inginere╚Öti
ÔŚŽ Pe baza platformei 3DEXPERIENCE┬«, NMG ofer─â un nivel de asociativitate de neegalat ├«ntre ingineria produsului, procesele de fabrica╚Ťie ╚Öi resursele. Companiile pot gestiona fluxurile de inginerie ╚Öi fabrica╚Ťie concurente mai eficient ╚Öi pot scurta ciclul de proiectare-produc╚Ťie. NMG ofer─â cel mai bun suport din industrie pentru modific─ârile ╚Öi variantele de proiectare ╚Öi crearea rapid─â de programe pentru familiile de piese. Leg─âturile native de implementare conecteaz─â programele de prelucrare la datele de inginerie ╚Öi fabrica╚Ťie, de exemplu pentru freze. Aceste leg─âturi pot fi utilizate pentru a vedea ce programe de prelucrare sunt afectate de modific─ârile tehnice sau de fabrica╚Ťie, asigur├óndu-se c─â datele de prelucrare sunt actualizate cu modific─ârile tehnice.

Repere
Instrumente puternice pentru crearea și gestionarea programelor de frezare
ÔÇó Un expert de configurare ╚Öi o interfa╚Ť─â de utilizator captivant─â, bazat─â pe context
ÔŚŽ NMG scufund─â utilizatorii ├«ntr-un mediu 3D realist. Un expert de creare a traseului de instrumente ╚Öi meniuri bazate pe context sunt disponibile pentru a ajuta la configurarea rapid─â 3D ╚Öi la crearea c─âii instrumentului NC. Semaforele semnalizeaz─â dac─â parametrii trebuie defini╚Ťi. Dac─â un utilizator face clic pe o pictogram─â Ajutor ├«n timp ce editeaz─â un parametru, apare ├«n panou o imagine care descrie parametrul. Utilizatorii pot organiza rapid programe ├«n arborele procesului de activit─â╚Ťi folosind func╚Ťiile de copiere ╚Öi lipire. Schimb─ârile instrumentelor ╚Öi rota╚Ťiile ma╚Öinii sunt generate automat ╚Öi pot fi vizualizate ├«n arborele procesului de activitate
ÔÇó Gestiona╚Ťi ╚Öi programa╚Ťi resursele de prelucrare
ÔŚŽ NMG permite utilizatorilor s─â administreze ma╚Öini CNC, accesorii, scule ╚Öi ansambluri de scule. Aceste resurse pot fi recuperate prin capabilit─â╚Ťi de c─âutare standard, utiliz├ónd atribute de prelucrare relevante ╚Öi instantaneate ├«ntr-o celul─â de prelucrare. Utilizatorii pot vedea clar impactul modific─ârilor asupra defini╚Ťiei obiectelor, cum ar fi piesele sau instrumentele de t─âiere, ├«n toate procesele ╚Öi programele NC. NMG accept─â reprezent─âri implicite sau personalizate ale ansamblurilor de t─âietori ╚Öi scule care sunt utilizate pentru verificare, simulare cu ├«ndep─ârtarea materialului ╚Öi verificarea coliziunilor
ÔÇó Asocierea automat─â a caracteristicilor de prelucrare prismatice cu proiectarea pieselor
ÔŚŽ NMG recunoa╚Öte automat caracteristicile de prelucrare prismatice ale designului produsului, reduc├ónd semnificativ timpul de programare a traseului de scule. Se genereaz─â o vedere de fabrica╚Ťie a piesei de proiectare, cu toate caracteristicile de g─âurire ╚Öi frezare care urmeaz─â s─â fie prelucrate. Prin aceast─â tehnologie ├«ncorporat─â de recunoa╚Ötere a caracteristicilor, NMG permite programarea traseelor de instrumente pentru piese de proiectare cu prelucrare geometric─â, cu crearea de caracteristici - chiar ╚Öi cele f─âr─â specifica╚Ťii ale caracteristicilor de proiectare
ÔÇó Cele mai bune strategii de prelucrare pentru o programare eficient─â a ma╚Öinilor de frezat
ÔŚŽ NMG ofer─â o gam─â larg─â de opera╚Ťii de prelucrare pentru definirea traseului sculelor, inclusiv buzunare, orientare ╚Öi conturare. Aceste opera╚Ťiuni pot fi definite ca multi-nivel ╚Öi multi-pass. Traseul sculei poate fi optimizat pentru prelucr─âri de mare vitez─â sau de la punct la punct ╚Öi pentru un set complet de opera╚Ťii axiale, de la g─âurire standard la alezare complex─â ╚Öi ╚Öanfrenare. NMG ofer─â func╚Ťionalit─â╚Ťi unice pentru crearea ╚Öi verificarea opera╚Ťiilor de frezare, g─âurire ╚Öi sondare. Opera╚Ťiile de sondare sunt foarte flexibile ╚Öi pot fi personalizate cu parametrii de utilizator asocia╚Ťi. NMG extinde capabilit─â╚Ťile de 2,5 axe oferind cea mai bun─â opera╚Ťiune de buzunare pe 4 axe din clas─â, care include o varietate de strategii, gestionarea insulelor ╚Öi unghiul de plumb definit de utilizator pe axa sculei pentru condi╚Ťii de t─âiere mai bune. Aceast─â opera╚Ťie suport─â, de asemenea, suprafe╚Ťe necilindrice ╚Öi neconice ╚Öi suprafe╚Ťe de revolu╚Ťie care dep─â╚Öesc 180 de grade
ÔÇó Strategii de ultim─â genera╚Ťie, de la degro╚Öare p├ón─â la finisare
ÔŚŽ NMG ofer─â un set complet de strategii de ultim─â genera╚Ťie de la degro╚Öare p├ón─â la finisare, cum ar fi m─âturarea, nivelul Z, prelucrarea pe contur ╚Öi prelucrarea curbelor. Genereaz─â automat c─âi de instrumente pentru ├«ntreaga pies─â. Utilizatorii pot crea, de asemenea, opera╚Ťiunile necesare pentru a prelucra caracteristici specifice. Sunt incluse caracteristicile de frezare de mare vitez─â ╚Öi opera╚Ťiile specifice de modelare pentru prelucrarea materialelor dure, cum ar fi concentrice, trohoidale ╚Öi helix 3D. Strategia concentric─â controleaz─â cuplarea radial─â pentru a maximiza eficien╚Ťa ma╚Öinii, protej├ónd ├«n acela╚Öi timp t─âietorul. Cu aceast─â combina╚Ťie puternic─â, utilizatorii pot conduce generarea de programe pentru a forma o cale de scule dovedit─â ╚Öi pentru a ob╚Ťine cea mai bun─â utilizare posibil─â a ma╚Öinii
ÔÇó Reprelucrare puternic─â ╚Öi degro╚Öare f─âr─â sudur─â
ÔŚŽ Utilizatorii pot selecta o strategie de asprare - cum ar fi ├«nainte ╚Öi ├«napoi, elicoidal─â, concentric─â sau offset par╚Ťial─â - pe baza materialului prelucrat ╚Öi a formei piesei. NMG ia ├«n considerare ansamblurile de scule ├«n timpul calculului pentru a genera o cale de scule f─âr─â coliziuni. Pe m─âsur─â ce sunt definite opera╚Ťiile de asprare, partea ├«n proces este calculat─â ╚Öi utilizat─â ca punct de plecare pentru urm─âtorul set de opera╚Ťii. Utilizatorii pot crea apoi o nou─â opera╚Ťie de degro╚Öare cu un instrument cu diametru mai mic. Aceast─â cale a instrumentului este generat─â automat pe baza materialului care r─âm├óne din orice opera╚Ťie anterioar─â, inclusiv degro╚Öare
ÔÇó Suport─â On-the-Go (Mod deconectat)
ÔŚŽ Noua op╚Ťiune On-the-Go permite inginerilor de simulare s─â se deconecteze de la platforma 3DEXPERIENCE┬« timp de p├ón─â la 30 de zile. Odat─â deconectat, utilizatorul poate continua s─â utilizeze capacit─â╚Ťile aplica╚Ťiei Machining. C─âile instrumentelor, opera╚Ťiunile, profilurile ╚Öi alte caracteristici pot fi create ╚Öi editate ├«n timp ce sunt deconectate. Dup─â reconectare, reconcilierea automat─â a datelor v─â va asigura c─â modific─ârile dvs. sunt p─âstrate ├«n baza de date
ÔÇó Optimizarea traseului sculei: rezolu╚Ťia timpurie a erorilor cinematice ale ma╚Öinii NC
ÔŚŽ NMG permite utilizatorilor s─â identifice poten╚Ťialele probleme cinematice ale ma╚Öinii-unelte ├«n timpul calculului traseului de instrumente ╚Öi s─â corecteze automat calea sculei atunci c├ónd sunt g─âsite erori. Erorile legate de cinematic─â, cum ar fi problemele de limitare a axelor ╚Öi de singularitate care sunt descoperite ├«n mod normal ├«n aval ├«n timpul simul─ârii ma╚Öinii-unelte sau testelor fizice sunt acum g─âsite ╚Öi rezolvate ├«n cel mai devreme punct posibil al procesului de afaceri - ├«n timpul calculului traseului de instrumente - rezultat ├«n c├ó╚Ötiguri uria╚Öe de productivitate
ÔÇó Tehnologie de actualizare instantanee ╚Öi gestionare avansat─â a modific─ârilor de proiectare
ÔŚŽ Reglarea parametrilor ├«n opera╚Ťia de prelucrare, reglarea fin─â a macro-ului de abordare / retractare ╚Öi optimizarea secven╚Ťierii traseului sunt realizate aproape instantaneu ├«n NMG cu aceast─â tehnologie unic─â. Construit─â pe platforma 3DEXPERIENCE┬«, NMG ofer─â o asociativitate complet─â cu instrumentele de proiectare, ingineria produselor, procesele de fabrica╚Ťie ╚Öi resursele. Utilizatorii sunt alerta╚Ťi automat cu privire la modific─ârile de proiectare ale produsului ╚Öi ├«╚Öi pot evalua rapid impactul asupra procesului de prelucrare. Ei pot actualiza cu u╚Öurin╚Ť─â programul toolpath
ÔÇó Capacitate avansat─â de simulare
ÔŚŽ NMG are capacit─â╚Ťi puternice de simulare pentru validarea traseului de instrumente. Aceast─â func╚Ťionalitate de simulare aduce pe pia╚Ť─â unul dintre cele mai avansate module de simulare a ma╚Öinii pentru a identifica poten╚Ťialele probleme la ├«nceputul procesului. NMG are capacitatea de a calcula volumul de scorburi din piesa de prelucrat, ceea ce face mai u╚Öor pentru utilizatori prioritizarea ╚Öi prelucrarea scobirilor ├«n programele de prelucrare. Aproximativ ratele, care reprezint─â distan╚Ťa de siguran╚Ť─â definit─â de utilizator, sunt de asemenea identificate ╚Öi loca╚Ťiile multiple de schimbare a sculei sunt, de asemenea, acceptate pentru o simulare mai precis─â a mi╚Öc─ârilor ma╚Öinii. Contextul de simulare, salvat ├«n platforma 3DExperience, permite utilizatorului s─â ├«╚Öi organizeze recenzia cel mai convenabil mod pentru el ╚Öi asigur─â, de asemenea, trasabilitatea sarcinii de validare. Permite utilizatorilor s─â programeze, s─â optimizeze ╚Öi s─â valideze prelucrarea ├«n cel mai eficient mod. Permite programatorilor NC s─â identifice erorile de parcurs mai devreme ├«n proces ╚Öi scurteaz─â timpul de programare
ÔÇó Generare de date NC perfect─â
ÔŚŽ NMG ofer─â o genera╚Ťie perfect─â de surs─â APT ╚Öi format ISO Cod NC prin intermediul motorului integrat de execu╚Ťie post-procesor, biblioteca de tabele standard de mapare a sintaxei post-procesor ╚Öi mostre Post Processor. Formatele de ie╚Öire pot fi personalizate cu u╚Öurin╚Ť─â. Ie╚Öirea este generat─â ╚Öi gestionat─â pe platforma 3DEXPERIENCE┬«. Fi╚Öierele suplimentare generate de post-procesor sunt, de asemenea, salvate automat, astfel ├«nc├ót toate ie╚Öirile relevante pentru orice parte sunt actuale ╚Öi disponibile ├«n aceea╚Öi loca╚Ťie. Informa╚Ťiile cheie pot fi exportate ca documenta╚Ťie pentru referin╚Ťe complete la magazin

Programator NC Mold & Die (NMD-OC)

Produce╚Ťi piese 3D care necesit─â freze cu 2,5 ╚Öi 3 axe

Programatorul NC Mold & Die (NMD) permite utilizatorilor s─â programeze ma╚Öinile de frezat pentru a produce piese 3D care necesit─â opera╚Ťiuni avansate de frezare pe 2,5 ╚Öi 3 axe, axiale ╚Öi de sondare, plus capacitatea de a comuta la mi╚Öcare pe 5 axe. Construit─â pe platforma 3DEXPERIENCE┬«, NMD scufund─â programatorii NC ├«ntr-un loc de munc─â virtual realist pentru a crea ╚Öi valida programe de frezare. Programatorii acceseaz─â cu u╚Öurin╚Ť─â informa╚Ťiile actuale pentru resurse de prelucrare, programe NC ╚Öi configurarea pieselor.

NMD ofer─â un set complet de caracteristici pentru configurarea piesei de prelucrat, asamblarea sculei de t─âiere ╚Öi simularea traseului de scule care include ├«ndep─ârtarea materialului, simularea ma╚Öinii-scul─â ╚Öi generarea codului NC. Programatorii NC pot capta ╚Öi valorifica proprietatea intelectual─â a ├«ntreprinderii ╚Öi pot colabora cu alte p─âr╚Ťi interesate.

Beneficii
Reduce╚Ťi timpul de programare NC
NMD face programatorii NC mai eficien╚Ťi cu func╚Ťii precum casete de dialog grafice intuitive, indicatoare semafor pentru parametrii de prelucrare nedefini╚Ťi ╚Öi o pictogram─â de ajutor pentru fiecare opera╚Ťie de parametru. Atunci c├ónd programele NC sunt create sau editate, NMD ia ├«n considerare defini╚Ťia cinematic─â a ma╚Öinilor-unelte. Schimb─ârile sculei ╚Öi rota╚Ťiile ma╚Öinii sunt generate automat ╚Öi pot fi vizualizate ├«n panoul de definire a opera╚Ťiei de prelucrare.

Maximiza╚Ťi utilizarea ma╚Öinilor-unelte
Gama larg─â de opera╚Ťiuni ╚Öi strategii ale NMD ├«i ajut─â pe programatori s─â creeze programe de parcurs de instrumente care s─â reduc─â mi╚Öcarea f─âr─â valoare ad─âugat─â. Programele NC optimizate, inclusiv caracteristici de prelucrare de mare vitez─â, reduc timpul total al ciclului de prelucrare. NMD ia ├«n considerare p─âr╚Ťile ├«n proces pentru a genera c─âi de instrumente f─âr─â coliziuni. Op╚Ťiunea convertorului 3 la 5 ofer─â cele mai bune din ambele lumi: frezare de mare vitez─â oriunde se poate ╚Ťine axa constant─â a sculei ini╚Ťial─â ╚Öi prelucrare de ├«nalt─â calitate f─âr─â schimbarea sculei cu mi╚Öcare pe 5 axe local.

Reduce╚Ťi riscul pentru produc╚Ťie
Mediul 3D al programatorului NC Mold & Die permite programatorilor s─â creeze programe NC optimizate ├«n contextul produc╚Ťiei, cu ma╚Öin─â NC, t─âietor, ansambluri de scule, accesorii NC ╚Öi multe altele. Aceasta ofer─â o mai bun─â ├«n╚Ťelegere a celulei de prelucrare ╚Öi asigur─â c─â traseul sculei ╚Öi strategia de prelucrare iau ├«n considerare mediul fizic al sculei. Reduce riscul de probleme nea╚Öteptate la ma╚Öin─â ╚Öi ├«nt├órzierile de produc╚Ťie rezultate. NMD permite o analiz─â eficient─â a impactului, care ajut─â la luarea deciziilor. De exemplu, verificarea listei tuturor proceselor care utilizeaz─â un dispozitiv de t─âiere dat ├«nainte de a adopta o nou─â referin╚Ť─â la acesta.

Exploata╚Ťi proprietatea intelectual─â
NMD ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öte automatizarea ╚Öi standardizarea programelor de instrumente NC. Utilizatorii pot defini ╚Öi stoca procesele de prelucrare pentru opera╚Ťiuni cu mai multe buzunare ca ╚Öabloane dedicate ╚Öi le pot stoca ├«n cataloage pentru reutilizare. IP-ul ├«ntreprinderii este valorificat ╚Öi reciclat pentru a face programarea mai eficient─â. C├ó╚Ötigurile ├«n productivitate ╚Öi standardizarea prelucr─ârii prin prelucrare sunt semnificative.

O singur─â solu╚Ťie de proiectare-prelucrare pentru a ├«n╚Ťelege mai bine modific─ârile inginere╚Öti
Bazat pe platforma 3DEXPERIENCE┬«, NMD ofer─â un nivel de asociativitate de neegalat ├«ntre ingineria produsului, procesele de fabrica╚Ťie ╚Öi resursele. Companiile pot gestiona fluxurile de inginerie ╚Öi fabrica╚Ťie concurente mai eficient ╚Öi pot scurta ciclul de proiectare-produc╚Ťie. NMD ofer─â cel mai bun suport din industrie pentru modific─ârile ╚Öi variantele de proiectare ╚Öi crearea rapid─â de programe pentru familiile de piese. Leg─âturile native de implementare conecteaz─â programele de prelucrare la datele de inginerie ╚Öi fabrica╚Ťie, de exemplu pentru freze. Aceste leg─âturi pot fi utilizate pentru a vedea ce programe de prelucrare sunt afectate de modific─ârile tehnice sau de fabrica╚Ťie, asigur├óndu-se c─â datele de prelucrare sunt actualizate cu modific─ârile tehnice.

Repere
Un expert de configurare ╚Öi o interfa╚Ť─â de utilizator captivant─â, bazat─â pe context
NMD scufund─â utilizatorii ├«ntr-un mediu 3D realist. Un expert de creare a traseului de instrumente ╚Öi meniuri bazate pe context sunt disponibile pentru a ajuta la configurarea rapid─â 3D ╚Öi la crearea c─âii instrumentului NC. Semaforele semnalizeaz─â dac─â parametrii trebuie defini╚Ťi. Dac─â un utilizator face clic pe o pictogram─â Ajutor ├«n timp ce editeaz─â un parametru, apare ├«n panou o imagine care descrie parametrul. Utilizatorii pot organiza rapid programe ├«n arborele procesului de activit─â╚Ťi folosind func╚Ťiile de copiere ╚Öi lipire. Schimb─ârile instrumentelor ╚Öi rota╚Ťiile ma╚Öinii sunt generate automat ╚Öi pot fi vizualizate ├«n arborele procesului de activitate.

Gestiona╚Ťi ╚Öi programa╚Ťi resursele de prelucrare
NMD permite utilizatorilor s─â gestioneze ma╚Öini CNC, accesorii, scule ╚Öi ansambluri de scule. Aceste resurse pot fi recuperate prin capabilit─â╚Ťi de c─âutare standard, utiliz├ónd atribute de prelucrare relevante ╚Öi instantaneate ├«ntr-o celul─â de prelucrare. Utilizatorii pot vedea clar impactul modific─ârilor asupra defini╚Ťiei obiectelor, cum ar fi piesele sau instrumentele de t─âiere, ├«n toate procesele ╚Öi programele NC. NMD accept─â reprezent─âri implicite sau personalizate ale ansamblurilor de t─âietori ╚Öi scule care sunt utilizate pentru verificare, simulare cu ├«ndep─ârtarea materialului ╚Öi verificarea coliziunilor.

Asocierea automat─â a caracteristicilor de prelucrare prismatice cu proiectarea pieselor
NMD recunoa╚Öte automat caracteristicile de prelucrare prismatice ale designului produsului, reduc├ónd semnificativ timpul de programare a traseului de scule. Se genereaz─â o vedere de fabrica╚Ťie a piesei de proiectare, cu toate caracteristicile de g─âurire ╚Öi frezare care urmeaz─â s─â fie prelucrate. Prin intermediul acestei tehnologii ├«ncorporate de recunoa╚Ötere a caracteristicilor, NMD permite programarea traseului de instrumente pentru piese de proiectare cu prelucrare geometric─â, realizate cu caracteristici - chiar ╚Öi cele f─âr─â specifica╚Ťii de caracteristici de proiectare.

Cele mai bune strategii de prelucrare pentru o programare eficientă a mașinilor de frezat
NMD ofer─â o gam─â larg─â de opera╚Ťii de prelucrare pentru definirea traseului de scule, inclusiv buzunare, orientare ╚Öi conturare. Aceste opera╚Ťiuni pot fi definite ca multi-nivel ╚Öi multi-pass. Traseul sculei poate fi optimizat pentru prelucr─âri de mare vitez─â sau de la punct la punct ╚Öi pentru un set complet de opera╚Ťii axiale, de la g─âurire standard la alezare complex─â ╚Öi ╚Öanfrenare. NMD ofer─â func╚Ťionalit─â╚Ťi unice pentru crearea ╚Öi verificarea opera╚Ťiilor de frezare, g─âurire ╚Öi sondare. Opera╚Ťiile de sondare sunt foarte flexibile ╚Öi pot fi personalizate cu parametrii de utilizator asocia╚Ťi. NMD extinde capabilit─â╚Ťile de 2,5 axe oferind cea mai bun─â opera╚Ťiune de buzunare pe 4 axe din clas─â, care include o varietate de strategii, gestionarea insulelor ╚Öi unghiul de plumb definit de utilizator pe axa sculei pentru condi╚Ťii de t─âiere mai bune. Aceast─â opera╚Ťie suport─â, de asemenea, suprafe╚Ťe necilindrice ╚Öi neconice ╚Öi suprafe╚Ťe de revolu╚Ťie care dep─â╚Öesc 180 de grade.

Strategii de ultim─â genera╚Ťie, de la degro╚Öare la finisare
NMD ofer─â un set complet de strategii de ultim─â genera╚Ťie, de la degro╚Öare p├ón─â la finisare, cum ar fi maturarea, nivelul Z, prelucrarea pe contur ╚Öi prelucrarea curbelor. Genereaz─â automat c─âi de instrumente pentru ├«ntreaga pies─â. Utilizatorii pot crea, de asemenea, opera╚Ťiuni necesare pentru prelucrarea caracteristicilor specifice. Sunt incluse caracteristicile de frezare de mare vitez─â ╚Öi opera╚Ťiile specifice de modelare pentru prelucrarea materialelor dure, cum ar fi concentrice, trohoidale ╚Öi helix 3D. Strategia concentric─â controleaz─â cuplarea radial─â pentru a maximiza eficien╚Ťa ma╚Öinii, protej├ónd ├«n acela╚Öi timp t─âietorul. Cu aceast─â combina╚Ťie puternic─â, utilizatorii pot conduce generarea de programe pentru a forma o cale de scule dovedit─â ╚Öi pentru a ob╚Ťine cea mai bun─â utilizare posibil─â a ma╚Öinii.

Reprelucrare puternică și degroșare fără sudură
Utilizatorii pot selecta o strategie de asprare - cum ar fi ├«nainte ╚Öi ├«napoi, elicoidal─â, concentric─â sau offset par╚Ťial─â - pe baza materialului prelucrat ╚Öi a formei piesei. NMD ia ├«n considerare ansamblurile de scule ├«n timpul calculului pentru a genera o cale de scule f─âr─â coliziuni. Pe m─âsur─â ce sunt definite opera╚Ťiile de asprare, partea ├«n proces este calculat─â ╚Öi utilizat─â ca punct de plecare pentru urm─âtorul set de opera╚Ťii. Utilizatorii pot crea apoi o nou─â opera╚Ťie de degro╚Öare cu un instrument cu diametru mai mic. Aceast─â cale a instrumentului este generat─â automat pe baza materialului care r─âm├óne din orice opera╚Ťie anterioar─â, inclusiv degro╚Öare.

Optimizarea traseului sculei: rezolu╚Ťia timpurie a erorilor cinematice ale ma╚Öinii NC┬á
NMD permite utilizatorilor s─â identifice poten╚Ťialele probleme cinematice ale ma╚Öinii-unelte ├«n timpul calculului traseului de instrumente ╚Öi s─â corecteze automat calea sculei atunci c├ónd sunt g─âsite erori. Erorile legate de cinematic─â, cum ar fi problemele de limitare a axelor ╚Öi de singularitate, care sunt descoperite ├«n mod normal ├«n aval ├«n timpul simul─ârii ma╚Öinii-unelte sau testelor fizice, sunt acum g─âsite ╚Öi rezolvate ├«n cel mai devreme punct posibil al procesului de afaceri - ├«n timpul calculului traseului de instrumente - rezult├ónd ├«n c├ó╚Ötiguri uria╚Öe de productivitate.

Tehnologie de actualizare instantanee și gestionare avansată a modificărilor de proiectare
Reglarea parametrilor ├«n opera╚Ťia de prelucrare, reglarea fin─â a macro-ului de abordare / retractare ╚Öi optimizarea secven╚Ťierii traseului sunt realizate aproape instantaneu ├«n NMD cu aceast─â tehnologie unic─â. Construit─â pe platforma 3DEXPERIENCE┬«, NMD ofer─â o asociativitate complet─â cu instrumentele de proiectare, ingineria produselor, procesele de fabrica╚Ťie ╚Öi resursele. Utilizatorii sunt alerta╚Ťi automat cu privire la modific─ârile de proiectare ale produsului ╚Öi ├«╚Öi pot evalua rapid impactul asupra procesului de prelucrare. Ei pot actualiza cu u╚Öurin╚Ť─â programul toolpath.

Capacitate avansat─â de simulare
NMD are capacit─â╚Ťi puternice de simulare pentru validarea traseului de instrumente. Aceast─â func╚Ťionalitate de simulare aduce pe pia╚Ť─â unul dintre cele mai avansate module de simulare a ma╚Öinii pentru a identifica poten╚Ťialele probleme la ├«nceputul procesului. NMD are capacitatea de a calcula volumul de scorburi din piesa de prelucrat, ceea ce face mai u╚Öor pentru utilizatori prioritizarea ╚Öi prelucrarea scobirilor ├«n programele de prelucrare. Aproximativ ratele, care reprezint─â distan╚Ťa de siguran╚Ť─â definit─â de utilizator, sunt de asemenea identificate ╚Öi loca╚Ťiile multiple de schimbare a sculei sunt, de asemenea, acceptate pentru o simulare mai precis─â a mi╚Öc─ârilor ma╚Öinii. Contextul de simulare, salvat ├«n platforma 3DExperience, permite utilizatorului s─â ├«╚Öi organizeze recenzia cel mai convenabil mod pentru el ╚Öi asigur─â, de asemenea, trasabilitatea sarcinii de validare. Permite utilizatorilor s─â programeze, s─â optimizeze ╚Öi s─â valideze prelucrarea ├«n cel mai eficient mod. Permite programatorilor NC s─â identifice erorile de parcurs mai devreme ├«n proces ╚Öi scurteaz─â timpul de programare.

Generare perfect─â de date NC
NMD ofer─â o genera╚Ťie perfect─â de surs─â APT ╚Öi format ISO Cod NC prin intermediul motorului integrat de execu╚Ťie post-procesor, a bibliotecii de tabele standard de mapare a sintaxei post-procesor ╚Öi a e╚Öantioanelor Post Processor. Formatele de ie╚Öire pot fi personalizate cu u╚Öurin╚Ť─â. Ie╚Öirea este generat─â ╚Öi gestionat─â pe platforma 3DEXPERIENCE┬«. Fi╚Öierele suplimentare generate de post-procesor sunt, de asemenea, salvate automat, astfel ├«nc├ót toate ie╚Öirile relevante pentru orice parte sunt actuale ╚Öi disponibile ├«n aceea╚Öi loca╚Ťie. Informa╚Ťiile cheie pot fi exportate ca documenta╚Ťie pentru referin╚Ťe complete la magazin.

Prelucrarea EDM a firelor
NMD permite utilizatorilor s─â simuleze, s─â valideze ╚Öi s─â programeze procesele de prelucrare a desc─ârc─ârii electrice (EDM). Utilizatorii au capacitatea de a calcula calea EDM a firului ╚Öi de a programa sincronizarea fiec─ârui cap─ât al firului cu contururile piesei. Utilizatorii pot implementa capabilit─â╚Ťi de programare pe 2 ╚Öi 4 axe cu strategii dedicate de EDM pe fir ╚Öi s─â vizualizeze ╚Öi s─â valideze strategia programului lor ╚Öi apoi s─â produc─â codul ma╚Öinii pentru a fi utilizat ├«n ma╚Öina real─â. La fel ca ├«n cazul tuturor aplica╚Ťiilor de prelucrare DELMIA, utilizatorii pot salva ╚Öi reutiliza cele mai bune practici prin crearea c─âilor EDM cu fir, stocarea acestora ├«ntr-un ╚Öablon ╚Öi apoi reutilizarea aceleia╚Öi strategii pe alte p─âr╚Ťi care urmeaz─â s─â fie prelucrate.

Programator de frezare multi-ax NC 

Programa╚Ťi ma╚Öini pentru a efectua frezare prismatice avansate folosind opera╚Ťii de 2,5 axe

Programatorul de frezare multi-ax─â NC (NMX) permite programatorilor NC s─â creeze, s─â optimizeze ╚Öi s─â valideze programele de frezare pe mai multe axe. Ei pot programa ma╚Öini pentru a efectua frezare prismatic─â avansat─â folosind opera╚Ťii de 2,5 axe ╚Öi au capacitatea de a trece la mi╚Öcare pe 5 axe. Opera╚Ťiile puternice permit programatorilor NC s─â controleze prelucrarea zonelor complexe, foarte specifice. NMX ofer─â o gam─â complet─â de strategii de frezare pe mai multe axe, acceler├ónd ╚Öi simplific├ónd programarea pieselor complexe cu mai multe cavit─â╚Ťi cu niveluri ridicate de automatizare. Include un set complet de caracteristici pentru configurarea pieselor de prelucrat, asamblarea sculei de t─âiere ╚Öi simularea traseului de scule care includ ├«ndep─ârtarea materialului ╚Öi generarea codului NC. NMX faciliteaz─â accesul la informa╚Ťiile curente despre resursele de prelucrare, programe ╚Öi configurarea ma╚Öinii unelte. Programatorii NC pot captura ╚Öi valorifica proprietatea intelectual─â a ├«ntreprinderii ╚Öi pot colabora cu alte p─âr╚Ťi interesate pe m─âsur─â ce dezvolt─â programe de instrumente NC.

Beneficii
Crea╚Ťi programe NC cu mai multe axe ├«n mod eficient cu instrumente automate puternice
ÔÇó Maximiza╚Ťi utilizarea ma╚Öinilor-unelte
ÔŚŽ Gama larg─â de opera╚Ťiuni ╚Öi strategii NMX ├«i ajut─â pe programatori s─â creeze programe de parcurs cu instrumente care s─â minimizeze mi╚Öcarea f─âr─â valoare ad─âugat─â. Programele NC optimizate, inclusiv caracteristici de prelucrare de mare vitez─â, reduc timpul total al ciclului de prelucrare. NMX ia ├«n considerare piesele ├«n proces pentru a genera c─âi de instrumente f─âr─â coliziuni. Op╚Ťiunea de convertizor 3 la 5 ofer─â frezare de mare vitez─â oriunde se poate ╚Ťine axa constant─â a sculei ini╚Ťial─â ╚Öi prelucrare de ├«nalt─â calitate f─âr─â schimbarea sculei cu mi╚Öcare pe 5 axe local
ÔÇó Atenuarea riscului pentru produc╚Ťie
ÔŚŽ Prezentarea realist─â a 3D de c─âtre NMX permite programatorilor s─â creeze programe NC optimizate ├«n contextul produc╚Ťiei: ma╚Öin─â NC, t─âietor, ansambluri de scule, accesorii NC ╚Öi alte elemente. Aceasta ofer─â o mai bun─â ├«n╚Ťelegere a celulei de prelucrare ╚Öi asigur─â c─â traseul sculei ╚Öi strategia de prelucrare iau ├«n considerare mediul fizic al sculei. Reduce riscul apari╚Ťiei unor probleme nea╚Öteptate ╚Öi a ├«nt├órzierilor de produc╚Ťie.
ÔÇó Accelera╚Ťi programarea NC
ÔŚŽ Utilizatorii NMX pot crea ╚Öi edita rapid programe NC pentru ma╚Öini de frezat cu mai multe axe. NMX ofer─â opera╚Ťiuni dedicate cu mai multe buzunare pentru prelucrarea eficient─â a 80% din pies─â, cu un nivel ridicat de automatizare. Opera╚Ťii puternice, precum conturarea flancului sau curba multi-ax─â cu axa instrumentului interpolat─â, ofer─â programatorilor NC control deplin pentru prelucrarea unor zone foarte specifice ╚Öi le permit s─â-╚Öi finalizeze lucr─ârile. Casetele de dialog grafice intuitive, indicatoarele semaforului pentru parametrii de prelucrare nedefini╚Ťi ╚Öi pictogramele de ajutor pentru fiecare opera╚Ťie de parametru fac procesul extrem de eficient. Schimb─ârile sculei ╚Öi rota╚Ťiile ma╚Öinii sunt generate automat ╚Öi pot fi vizualizate ├«n panoul de definire a opera╚Ťiei de prelucrare. Func╚Ťiile de copiere ╚Öi lipire ajut─â la organizarea programelor ├«n arborele specifica╚Ťiilor. Utilizatorii pot defini ╚Öi stoca procesele de prelucrare pentru opera╚Ťiuni complexe ca ╚Öabloane dedicate ╚Öi le pot stoca ├«n cataloage pentru reutilizare. IP-ul ├«ntreprinderii este valorificat ╚Öi reciclat pentru a face programarea mai eficient─â
ÔÇó O singur─â solu╚Ťie de proiectare-prelucrare pentru a ├«n╚Ťelege schimb─ârile inginere╚Öti
ÔŚŽ NMX ofer─â programatorilor NC un nivel de asociativitate de neegalat ├«ntre ingineria produselor, procesele de fabrica╚Ťie ╚Öi resursele. Companiile pot gestiona fluxurile de inginerie ╚Öi fabrica╚Ťie concurente mai eficient ╚Öi pot scurta ciclul de proiectare-produc╚Ťie. NMX ofer─â cel mai bun suport din industrie pentru modific─ârile ╚Öi variantele de proiectare ╚Öi crearea rapid─â de programe pentru familiile de piese. Leg─âturile native de implementare conecteaz─â programele de prelucrare la datele de inginerie ╚Öi fabrica╚Ťie. Acestea pot fi utilizate pentru a vedea ce programe de prelucrare sunt afectate de modific─ârile tehnice sau de fabrica╚Ťie, cum ar fi un nou dispozitiv de t─âiere, de exemplu, ╚Öi pentru a vedea dac─â datele de prelucrare sunt actualizate cu modific─ârile tehnice
Repere
Crea╚Ťi c─âi de instrumente cu mai multe axe rapid ╚Öi eficient
ÔÇó Un expert de configurare ╚Öi o interfa╚Ť─â de utilizator captivant─â, bazat─â pe context
ÔŚŽ NMX scufund─â utilizatorii ├«ntr-un mediu realist. Un expert de creare a traseului de instrumente ╚Öi meniuri bazate pe context sunt disponibile pentru a permite configurarea 3D rapid─â ╚Öi pentru a crea calea instrumentului NC. Semaforele semnalizeaz─â dac─â parametrii trebuie defini╚Ťi. Dac─â un utilizator face clic pe o pictogram─â de ajutor ├«n timp ce editeaz─â un parametru, ├«n panou apare o imagine care descrie parametrul. Utilizatorii pot organiza rapid programe ├«n arborele procesului de activit─â╚Ťi folosind func╚Ťiile de copiere ╚Öi lipire. Schimb─ârile instrumentelor ╚Öi rota╚Ťiile ma╚Öinii sunt generate automat ╚Öi pot fi vizualizate ├«n arborele procesului de activitate.
ÔÇó Gestiona╚Ťi ╚Öi programa╚Ťi resursele de prelucrare
ÔŚŽ NMX permite utilizatorilor s─â gestioneze ma╚Öini CNC, accesorii, scule ╚Öi ansambluri de scule. Aceste resurse pot fi recuperate prin capabilit─â╚Ťi standard de c─âutare PLM utiliz├ónd atribute de prelucrare relevante ╚Öi instantaneate ├«ntr-o celul─â de prelucrare. Utilizatorii pot vedea clar impactul modific─ârilor asupra defini╚Ťiei obiectelor, cum ar fi piesele sau instrumentele de t─âiere, ├«n toate procesele ╚Öi programele NC. NMX accept─â reprezentarea implicit─â sau personalizat─â a ansamblurilor de t─âietori ╚Öi scule utilizate pentru verificare, simulare cu ├«ndep─ârtarea materialului ╚Öi verificarea coliziunilor
ÔÇó Asocierea automat─â a caracteristicilor de prelucrare prismatice cu proiectarea pieselor
ÔŚŽ NMX recunoa╚Öte automat caracteristicile de prelucrare prismatice ale designului produsului, reduc├ónd semnificativ timpul de programare a traseului de scule. Se genereaz─â o vedere de fabrica╚Ťie a piesei de proiectare, cu toate caracteristicile de g─âurire ╚Öi frezare care urmeaz─â s─â fie prelucrate. Prin aceast─â tehnologie ├«ncorporat─â de recunoa╚Ötere a caracteristicilor, NMX permite programarea traseului de instrumente pentru piese de proiectare cu prelucrare geometric─â mecanic─â, chiar ╚Öi cele f─âr─â specifica╚Ťii ale caracteristicilor de proiectare
ÔÇó Cele mai bune strategii de prelucrare pentru o programare eficient─â a ma╚Öinilor de frezat
ÔŚŽ Calea sculei poate fi optimizat─â pentru prelucr─âri de mare vitez─â sau punct-la-punct ╚Öi pentru un set complet de opera╚Ťii axiale, de la g─âurire standard la alezare complex─â ╚Öi ╚Öanfrenare. Opera╚Ťiile de sondare sunt foarte flexibile ╚Öi pot fi personalizate cu parametrii de utilizator asocia╚Ťi. NMX extinde capabilit─â╚Ťile de 2,5 axe oferind cea mai bun─â opera╚Ťiune de buzunare pe 4 axe din clas─â, care include o varietate de strategii, gestionarea insulelor ╚Öi unghiul de plumb definit de utilizator pe axa sculei pentru condi╚Ťii de t─âiere mai bune. Aceast─â opera╚Ťie suport─â, de asemenea, suprafe╚Ťe necilindrice ╚Öi neconice ╚Öi suprafe╚Ťe de revolu╚Ťie care dep─â╚Öesc 180 de grade
ÔÇó Strategii de ultim─â genera╚Ťie, de la degro╚Öare p├ón─â la finisare
ÔŚŽ NMX ofer─â un set complet de strategii de frezare cu 3 axe high-end de la degro╚Öare p├ón─â la finisare, cum ar fi m─âturarea, nivelul Z, prelucrarea pe contur ╚Öi prelucrarea curbelor. Utilizatorii pot selecta o strategie de asprare - cum ar fi ├«nainte ╚Öi ├«napoi, elicoidal─â, concentric─â sau offset par╚Ťial─â - pe baza materialului prelucrat ╚Öi a formei piesei. NMX ╚Ťine cont de ansamblurile de scule ├«n timpul calculului pentru a genera o cale de scule f─âr─â coliziuni. Pe m─âsur─â ce sunt definite opera╚Ťiile de asprare, partea ├«n proces este calculat─â ╚Öi utilizat─â ca punct de plecare pentru urm─âtorul set de opera╚Ťii. Utilizatorii pot crea apoi o nou─â opera╚Ťie de degro╚Öare cu un instrument cu diametru mai mic. Aceast─â cale a instrumentului este generat─â automat pe baza materialului care r─âm├óne din orice opera╚Ťie anterioar─â, inclusiv degro╚Öare. NMX ofer─â un set complet de strategii de frezare pe mai multe axe, incluz├ónd frezarea ├«n spiral─â, prelucrarea tuburilor, urm─ârirea curbei, conturarea flancurilor, elice ╚Öi axa interpolat─â de-a lungul ochiurilor izoparametrice
ÔÇó On - the - Go (Mod deconectat)
ÔŚŽ Noua op╚Ťiune On-the-Go permite inginerilor de simulare s─â se deconecteze de la platforma 3DEXPERIENCE┬« timp de p├ón─â la 30 de zile. Odat─â deconectat, utilizatorul poate continua s─â utilizeze capacit─â╚Ťile aplica╚Ťiei de prelucrare. C─âile instrumentelor, opera╚Ťiunile, profilurile ╚Öi alte caracteristici pot fi create ╚Öi editate ├«n timp ce sunt deconectate. Dup─â reconectare, reconcilierea automat─â a datelor v─â va asigura c─â modific─ârile dvs. sunt p─âstrate ├«n baza de date
ÔÇó Opera╚Ťii dedicate care accelereaz─â programarea pieselor cu mai multe cavit─â╚Ťi
ÔŚŽ NMX ofer─â o abordare unic─â a program─ârii globale ╚Öi automate a pieselor cu mai multe cavit─â╚Ťi, cum ar fi piesele structurale aerospa╚Ťiale cu pere╚Ťi sub╚Ťiri, care reduc semnificativ timpul de programare. Opera╚Ťiunile care sus╚Ťin aceast─â abordare sunt prelucrarea puterii ╚Öi conturarea flancurilor cu mai multe buzunare. Utilizatorii au nevoie de mai pu╚Ťin─â preg─âtire geometric─â ╚Öi mai pu╚Ťine selec╚Ťii de suprafa╚Ť─â pentru a defini opera╚Ťiunile de prelucrare
ÔÇó Optimizarea traseului sculei: rezolu╚Ťia timpurie a erorilor cinematice ale ma╚Öinii NC
ÔŚŽ NMX permite utilizatorilor s─â identifice poten╚Ťiale probleme cinematice ├«n timpul calculului parcursului de instrumente ╚Öi s─â corecteze automat calea instrumentului atunci c├ónd sunt g─âsite erori. Erorile legate de cinematic─â, cum ar fi problemele de axa-din-limit─â sau de singularitate, care sunt descoperite ├«n mod normal ├«n aval ├«n timpul simul─ârii ma╚Öinii-unelte sau testelor fizice, sunt acum g─âsite ╚Öi rezolvate ├«n cel mai devreme moment posibil al procesului de afaceri pentru a genera c├ó╚Ötiguri enorme de productivitate
ÔÇó Productivitate sporit─â prin tehnologia de actualizare instantanee ╚Öi managementul avansat al modific─ârilor de proiectare
ÔŚŽ Reglarea parametrilor ├«n opera╚Ťia de prelucrare, reglarea fin─â a macro-ului de abordare / retractare ╚Öi optimizarea secven╚Ťierii traseului sunt realizate aproape instantaneu ├«n NMX cu aceast─â tehnologie unic─â. Construit─â pe platforma 3DEXPERIENCE┬«, NMX ofer─â o asociativitate complet─â cu instrumentele de proiectare, ingineria produselor, procesele de fabrica╚Ťie ╚Öi resursele. Utilizatorii sunt alerta╚Ťi automat cu privire la modific─ârile de design ale produsului. Ace╚Ötia ├«╚Öi pot evalua rapid impactul asupra procesului de prelucrare ╚Öi pot actualiza cu u╚Öurin╚Ť─â programul de parcurs
ÔÇó Capacit─â╚Ťi puternice de simulare pentru validarea traseului de instrumente
ÔŚŽ Modulul extrem de avansat de simulare a ma╚Öinii NMX identific─â erorile de parcurs ale instrumentelor la ├«nceputul procesului pentru a scurta timpul de programare. Permite programatorilor NC s─â dezvolte, s─â optimizeze ╚Öi s─â valideze prelucrarea cu eficien╚Ť─â maxim─â
ÔÇó Generare perfect─â de date NC (inclusiv ie╚Öirea NURBS)
ÔŚŽ NMX ofer─â o genera╚Ťie perfect─â de surs─â APT ╚Öi format ISO Cod NC prin intermediul motorului integrat de execu╚Ťie post-procesor, biblioteca de tabele standard de mapare a sintaxei post-procesor ╚Öi mostre Post Processor. Formatele de ie╚Öire pot fi personalizate ╚Öi gestionate cu u╚Öurin╚Ť─â ├«n cadrul platformei 3DEXPERIENCE┬«. Fi╚Öierele suplimentare generate de post-procesor sunt, de asemenea, salvate automat, astfel ├«nc├ót toate ie╚Öirile relevante pentru orice parte sunt actuale ╚Öi disponibile ├«n aceea╚Öi loca╚Ťie. Informa╚Ťiile cheie pot fi exportate pentru referin╚Ť─â la magazin. NMX accept─â formatul de fi╚Öier NURBS APT, oferind o mai mare flexibilitate ╚Öi precizie pentru prelucrarea contururilor ╚Öi suprafe╚Ťelor ├«n form─â liber─â. ├Ämbun─ât─â╚Ťe╚Öte calitatea piesei prelucrate, reduc├ónd ├«n acela╚Öi timp dimensiunea fi╚Öierului generat

Programator NC Prismatic & Turning (NPT-OC)

Produce╚Ťi piese 3D care necesit─â opera╚Ťii avansate de frezare ╚Öi strunjire cu 2,5 axe
Cu NC Prismatic & Turning Programmer (NPT), utilizatorii pot programa ma╚Öini de frezat ╚Öi strunjit pentru a produce piese 3D care necesit─â opera╚Ťiuni avansate de frezare ╚Öi strunjire cu 2,5 axe. Ace╚Ötia pot programa ma╚Öini complexe multi-tasking, cu func╚Ťii de sincronizare ╚Öi transfer de piese.

Mediul 3D scufund─â programatorii NC ├«ntr-un loc de munc─â virtual realist, pe m─âsur─â ce creeaz─â, optimizeaz─â ╚Öi valideaz─â programe NC pentru procesele de frezare ╚Öi strunjire 2,5x. NPT ofer─â un set complet de caracteristici pentru configurarea pieselor de prelucrat, asamblarea sculei de t─âiere ╚Öi simularea traseului de scule care includ ├«ndep─ârtarea materialului, simularea ma╚Öinii-scul─â ╚Öi generarea codului NC. Programatorii NC pot capta ╚Öi valorifica proprietatea intelectual─â a ├«ntreprinderii ╚Öi pot colabora cu alte p─âr╚Ťi interesate pe m─âsur─â ce dezvolt─â, valideaz─â ╚Öi optimizeaz─â programele NC. NPT faciliteaz─â accesarea informa╚Ťiilor actuale despre resursele de prelucrare, programe ╚Öi configurarea ma╚Öinilor-unelte.

Maximiza╚Ťi utilizarea ma╚Öinilor-unelte.
Gama larg─â de opera╚Ťiuni ╚Öi strategii ale NPT ├«i ajut─â pe programatori s─â creeze programe de parcurs care scad la minimum mi╚Öcarea f─âr─â valoare ad─âugat─â. Programele NC optimizate, inclusiv caracteristici de prelucrare de mare vitez─â, reduc timpul total al ciclului de prelucrare. NPT ia ├«n considerare p─âr╚Ťile ├«n proces pentru a genera c─âi de instrumente f─âr─â coliziuni.
 
Reduce╚Ťi riscul pentru produc╚Ťie.
Mediul 3D al NPT permite programatorilor s─â creeze programe NC optimizate ├«n contextul produc╚Ťiei: ma╚Öin─â NC, t─âietor, ansambluri de scule, accesorii NC ╚Öi alte elemente. Aceasta ofer─â o mai bun─â ├«n╚Ťelegere a celulei de prelucrare ╚Öi asigur─â c─â traseul sculei ╚Öi strategia de prelucrare iau ├«n considerare mediul fizic al sculei. Reduce riscul apari╚Ťiei unor probleme nea╚Öteptate ╚Öi a ├«nt├órzierilor de produc╚Ťie.

Exploata╚Ťi proprietatea intelectual─â.
NPT ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öte automatizarea ╚Öi standardizarea programelor de cale a instrumentelor NC. Utilizatorii pot defini ╚Öi stoca procesele de prelucrare ca ╚Öabloane dedicate ╚Öi le pot stoca ├«n cataloage pentru reutilizare. Proprietatea intelectual─â a companiei este valorificat─â ╚Öi reutilizat─â pentru a face programarea mai eficient─â. C├ó╚Ötigurile ├«n productivitate ╚Öi standardizarea prelucr─ârii prin prelucrare sunt semnificative.

O singur─â solu╚Ťie de proiectare-prelucrare pentru a ├«n╚Ťelege schimb─ârile inginere╚Öti.
Bazat pe platforma 3DEXPERIENCE┬«, NPT ofer─â un nivel de asociativitate de neegalat ├«ntre ingineria produsului, procesele de fabrica╚Ťie ╚Öi resursele. Companiile pot gestiona mai bine fluxurile de inginerie ╚Öi produc╚Ťie concurente ╚Öi pot scurta ciclul de proiectare p├ón─â la produc╚Ťie. NPT ofer─â cel mai bun suport disponibil pentru modific─âri de design sau variante de proiectare ╚Öi crearea rapid─â de programe pentru familiile de piese. Leg─âturile native de implementare conecteaz─â programele de prelucrare la datele de inginerie ╚Öi fabrica╚Ťie. Aceste leg─âturi pot fi utilizate pentru a vedea ce programe de prelucrare sunt afectate de modific─ârile de inginerie sau de fabrica╚Ťie. La fel ca un nou dispozitiv de t─âiere, de exemplu, ╚Öi pentru a vedea dac─â datele de prelucrare sunt actualizate ├«n ceea ce prive╚Öte modific─ârile tehnice.

Repere
Gestiona╚Ťi ╚Öi programa╚Ťi resursele de prelucrare cu capabilit─â╚Ťi puternice multi-tasking de rota╚Ťie
NPT permite utilizatorilor s─â gestioneze ma╚Öini CNC, accesorii, scule ╚Öi ansambluri de scule ├«n 3D. Aceste resurse pot fi recuperate prin capabilit─â╚Ťi standard de c─âutare utiliz├ónd atribute de prelucrare relevante ╚Öi instantaneate ├«ntr-o celul─â de prelucrare. Utilizatorii pot vedea clar impactul modific─ârilor asupra defini╚Ťiei obiectelor, cum ar fi piesele sau instrumentele de t─âiere, ├«n toate procesele ╚Öi programele NC. NPT accept─â reprezentarea implicit─â sau personalizat─â a ansamblurilor de t─âietori ╚Öi scule care sunt utilizate pentru verificare, simulare cu ├«ndep─ârtarea materialului ╚Öi verificarea coliziunilor. Programatorii pot crea programe NC pentru ma╚Öini complexe de turnat de frez─â cu fusuri multiple ╚Öi turnule╚Ťe utiliz├ónd func╚Ťii de sincronizare, strunjire a echilibrului ╚Öi capacit─â╚Ťi de transfer par╚Ťial. Printr-o interfa╚Ť─â captivant─â, intuitiv─â, utilizatorii pot sincroniza opera╚Ťiuni ╚Öi trece ├«n cadrul unei opera╚Ťii ╚Öi pot defini activit─â╚Ťi de transfer par╚Ťial.

Asocierea automat─â a caracteristicilor de prelucrare prismatice cu proiectarea pieselor
NPT recunoa╚Öte automat caracteristicile de prelucrare prismatice ale designului produsului, reduc├ónd semnificativ timpul de programare a traseului de scule. Se genereaz─â o vedere de fabrica╚Ťie a piesei de proiectare, cu toate caracteristicile de g─âurire ╚Öi frezare care urmeaz─â s─â fie prelucrate. Prin intermediul acestei tehnologii ├«ncorporate de recunoa╚Ötere a caracteristicilor, NPT permite programarea traseului de instrumente pentru piese de proiectare cu prelucrare geometric─â, chiar ╚Öi pentru cele f─âr─â specifica╚Ťii ale caracteristicilor de proiectare.

Cele mai bune strategii de prelucrare din clasă pentru programarea eficientă a mașinilor de strunjit și turnat
NPT ofer─â, de asemenea, un set complet de opera╚Ťiuni de strunjire de ultim─â genera╚Ťie, cum ar fi degro╚Öarea, finisarea, strunjirea canelurilor, finisarea canelurilor ╚Öi strunjirea filetului pentru o definire exact─â a traseului sculelor. Programatorii NC pot crea, de asemenea, opera╚Ťii de strunjire pentru a aborda interpol─ârile pe axa B ╚Öi C ale ma╚Öinilor de turnat.

Crearea ╚Öi optimizarea opera╚Ťiilor de frezare, g─âurire ╚Öi sondare pe 2,5 axe
NPT ofer─â o gam─â larg─â de opera╚Ťii de prelucrare pentru definirea traseului de scule, inclusiv buzunare, orientare ╚Öi conturare. Aceste opera╚Ťiuni pot fi definite ca multi-nivel ╚Öi multi-pass. La cererea utilizatorului, calea sculei poate fi optimizat─â pentru prelucrarea de mare vitez─â. Este disponibil─â prelucrarea punct-la-punct, precum ╚Öi un set complet de opera╚Ťii axiale, de la g─âurire standard la alezare complex─â ╚Öi ╚Öanfrenare. Sunt incluse mai multe strategii dedicate pentru materialul dur, cum ar fi frezarea trohoidal─â, frezarea concentric─â ╚Öi morfarea ├«n spiral─â. Strategia concentric─â controleaz─â angrenajul radial pentru a maximiza eficien╚Ťa ma╚Öinii, protej├ónd ├«n acela╚Öi timp t─âietorul. NPT ofer─â func╚Ťionalit─â╚Ťi unice pentru crearea ╚Öi verificarea opera╚Ťiilor de frezare, g─âurire ╚Öi sondare. Opera╚Ťiile de sondare sunt foarte flexibile ╚Öi pot fi personalizate cu parametrii de utilizator asocia╚Ťi. NPT extinde capabilit─â╚Ťile de 2,5 axe oferind cel mai bun buzunar pe 4 axe din clas─â, care include o varietate de strategii, gestionarea insulelor ╚Öi unghiul de plumb definit de utilizator pe axa sculei pentru condi╚Ťii de t─âiere mai bune. Aceast─â opera╚Ťie suport─â, de asemenea, suprafe╚Ťe necilindrice ╚Öi neconice ╚Öi suprafe╚Ťe de revolu╚Ťie care dep─â╚Öesc 180 de grade.

On - the - Go (Mod deconectat)
Noua op╚Ťiune On-the-Go permite inginerilor de simulare s─â se deconecteze de la platforma 3DEXPERIENCE┬« timp de p├ón─â la 30 de zile. Odat─â deconectat, utilizatorul poate continua s─â utilizeze capacit─â╚Ťile aplica╚Ťiei de prelucrare. C─âile instrumentelor, opera╚Ťiunile, profilurile ╚Öi alte caracteristici pot fi create ╚Öi editate ├«n timp ce sunt deconectate. Dup─â reconectare, reconcilierea automat─â a datelor v─â va asigura c─â modific─ârile dvs. sunt p─âstrate ├«n baza de date.
Verificarea și editarea rapidă a traseului de instrumente
Redarea Toolpath permite generarea ╚Öi verificarea opera╚Ťiilor individuale sau a programului complet. Utilizatorii pot vizualiza partea ├«n proces ╚Öi pot analiza materialul r─âmas. Strategiile alternative de prelucrare pot fi testate pentru a ob╚Ťine traiectorii f─âr─â coliziuni. Calea instrumentului poate fi reprodus─â, oglindit─â, tradus─â ╚Öi editat─â local. Comanda Compar─â partea ╚Öi stocul r─âmas afi╚Öeaz─â doar diferen╚Ťele. NPT ├Ämbun─ât─â╚Ťe╚Öte verificarea traseului instrumentelor prin identificarea lipsei de material sau a materialului ├«n exces.

Capacitate avansat─â de simulare
NPT are capacit─â╚Ťi puternice de simulare pentru validarea traseului de instrumente. Aceast─â func╚Ťionalitate de simulare aduce pe pia╚Ť─â unul dintre cele mai avansate module de simulare a ma╚Öinii pentru a identifica poten╚Ťialele probleme la ├«nceputul procesului. NPT are capacitatea de a calcula volumul de scobitur─â ├«n piesa de prelucrat, ceea ce face mai u╚Öor pentru utilizatori prioritizarea ╚Öi prelucrarea scobirilor ├«n programele de prelucrare. De asemenea, sunt identificate aproape ratate (la distan╚Ťa de siguran╚Ť─â definit─â de utilizator), iar loca╚Ťiile multiple de schimbare a sculei sunt, de asemenea, acceptate pentru o simulare mai precis─â a mi╚Öc─ârilor ma╚Öinii. Contextul de simulare, salvat ├«n platforma 3DExperience, permite utilizatorului s─â ├«╚Öi organizeze recenzia cel mai convenabil mod pentru el ╚Öi asigur─â, de asemenea, trasabilitatea sarcinii de validare. Permite utilizatorilor s─â programeze, s─â optimizeze ╚Öi s─â valideze prelucrarea ├«n cel mai eficient mod. Permite programatorilor NC s─â identifice erorile de parcurs mai devreme ├«n proces ╚Öi scurteaz─â timpul de programare.

Nivele ridicate de automatizare și standardizare
Procesele de prelucrare pot fi definite ca ╚Öabloane dedicate ╚Öi stocate ├«ntr-un catalog pentru reutilizare. ╚śablonul stocat poate fi recuperat ╚Öi aplicat caracteristicilor de proiectare ale geometriei piesei. Proprietatea intelectual─â a companiei este valorificat─â ╚Öi reutilizat─â pentru a face programarea mai eficient─â. Obiectele ╚Öi atributele NC sunt tratate ca obiecte Knowledgeware pentru a cre╚Öte nivelul de automatizare ╚Öi standardizare ├«n crearea programului NC.

Generare perfect─â de date NC
NPT ofer─â o genera╚Ťie perfect─â de surs─â APT ╚Öi format ISO Cod NC prin intermediul motorului integrat de execu╚Ťie post-procesor, a bibliotecii de tabele standard de mapare a sintaxei post-procesor ╚Öi a e╚Öantioanelor Post Processor. Formatele de ie╚Öire pot fi personalizate cu u╚Öurin╚Ť─â. Fi╚Öierele suplimentare generate de post-procesor sunt, de asemenea, salvate automat ├«n acela╚Öi container pe platforma 3DEXPERIENCE┬«, asigur├óndu-se astfel c─â toate ie╚Öirile relevante pentru o anumit─â pies─â sunt disponibile ├«n aceea╚Öi loca╚Ťie ╚Öi sunt actualizate. Informa╚Ťiile cheie ale programului de fabrica╚Ťie pot fi exportate ca documenta╚Ťie de referin╚Ť─â la magazin.

Programator NC Prismatic Machine (NPM-OC)

Programa╚Ťi ma╚Öini de frezat 2.5 axe ╚Öi s├órm─â EDM pentru a crea piese 3D

Programatorul NC Prismatic Machine (NPM) permite utilizatorilor s─â programeze freze avansate cu axa 2,5 ╚Öi ma╚Öini EDM cu s├órm─â cu 2 ╚Öi 4 axe pentru a crea piese 3D. Platforma 3DEXPERIENCE┬« scufund─â programatorii NC ├«ntr-un loc de munc─â virtual realist ├«n timp ce creeaz─â, ├«mbun─ât─â╚Ťesc ╚Öi valideaz─â programele de frezare ╚Öi EDM. Ofer─â acces u╚Öor la informa╚Ťii actualizate pentru resurse de prelucrare, programe NC ╚Öi configurarea pieselor. Mediul 3D scufund─â programatorii NC ├«ntr-un loc de munc─â virtual realist ├«n timp ce creeaz─â, optimizeaz─â ╚Öi valideaz─â programele de frezare. Ofer─â acces u╚Öor la informa╚Ťii actualizate pentru resurse de prelucrare, programe NC ╚Öi configurarea pieselor.

NPM ofer─â un set complet de caracteristici pentru configurarea pieselor de prelucrat, asamblarea sculei t─âietoare ╚Öi simularea traseului de scule care includ ├«ndep─ârtarea materialului, simularea ma╚Öinii-scul─â ╚Öi generarea codului NC. Programatorii NC pot capta ╚Öi valorifica proprietatea intelectual─â a ├«ntreprinderii ╚Öi pot colabora cu alte p─âr╚Ťi interesate pe m─âsur─â ce dezvolt─â, valideaz─â ╚Öi optimizeaz─â programele NC.

Beneficii
Reduce╚Ťi timpul de programare NC.
NPM face programatorii NC mai eficien╚Ťi cu func╚Ťii precum casete de dialog grafice intuitive, indicatoare semafor pentru parametrii de prelucrare nedefini╚Ťi ╚Öi o pictogram─â de ajutor pentru fiecare opera╚Ťie de parametru. C├ónd programele NC sunt create sau editate, NPM ia ├«n considerare defini╚Ťia cinematic─â a ma╚Öinilor-unelte. Schimb─ârile sculei ╚Öi rota╚Ťiile ma╚Öinii sunt generate automat ╚Öi pot fi vizualizate ├«n panoul de definire a opera╚Ťiei de prelucrare.

Maximiza╚Ťi utilizarea ma╚Öinilor-unelte.
Gama larg─â de opera╚Ťii ╚Öi strategii ale NPM ├«i ajut─â pe programatori s─â creeze programe de parcurs care scad la minimum mi╚Öcarea f─âr─â valoare ad─âugat─â. Programele NC optimizate, inclusiv caracteristici de prelucrare de mare vitez─â, reduc timpul total al ciclului de prelucrare. NPM ia ├«n considerare p─âr╚Ťile ├«n proces pentru a genera c─âi de instrumente f─âr─â coliziuni.

Reduce╚Ťi riscul pentru produc╚Ťie.
Mediul 3D al NPM permite programatorilor s─â creeze programe NC optimizate ├«n contextul de fabrica╚Ťie: ma╚Öin─â NC, t─âietor, ansambluri de scule, accesorii NC ╚Öi alte elemente. Aceasta ofer─â o mai bun─â ├«n╚Ťelegere a celulei de prelucrare ╚Öi asigur─â c─â traseul sculei ╚Öi strategia de prelucrare iau ├«n considerare mediul fizic al sculei. Reduce riscul apari╚Ťiei unor probleme nea╚Öteptate ╚Öi a ├«nt├órzierilor de produc╚Ťie.

Exploata╚Ťi proprietatea intelectual─â.
NPM ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öte automatizarea ╚Öi standardizarea programelor de cale a instrumentelor NC. Utilizatorii pot defini ╚Öi stoca procesele de prelucrare pentru opera╚Ťiuni cu mai multe buzunare ca ╚Öabloane dedicate ╚Öi le pot stoca ├«n cataloage pentru reutilizare. Proprietatea intelectual─â a companiei este valorificat─â ╚Öi reutilizat─â pentru a face programarea mai eficient─â. C├ó╚Ötigurile ├«n productivitate ╚Öi standardizarea prelucr─ârii prin prelucrare sunt semnificative.

O singur─â solu╚Ťie de proiectare-prelucrare pentru a ├«n╚Ťelege schimb─ârile inginere╚Öti.
Bazat pe platforma 3DEXPERIENCE┬«, NPM ofer─â un nivel de asociativitate de neegalat ├«ntre ingineria produsului, procesele de fabrica╚Ťie ╚Öi resursele. Companiile pot gestiona mai bine fluxurile de inginerie ╚Öi produc╚Ťie concurente ╚Öi pot scurta ciclul de proiectare p├ón─â la produc╚Ťie. NPM ofer─â cel mai bun suport disponibil pentru modific─âri de design sau variante de proiectare ╚Öi crearea rapid─â de programe pentru familiile de piese. Leg─âturile native de implementare conecteaz─â programele de prelucrare la datele de inginerie ╚Öi fabrica╚Ťie. Aceste leg─âturi pot fi utilizate pentru a vedea ce programe de prelucrare sunt afectate de modific─ârile de inginerie sau de fabrica╚Ťie. La fel ca un nou dispozitiv de t─âiere, de exemplu, ╚Öi pentru a vedea dac─â datele de prelucrare sunt actualizate ├«n ceea ce prive╚Öte modific─ârile tehnice.

Repere
Un expert de configurare ╚Öi o interfa╚Ť─â de utilizator captivant─â, bazat─â pe context
NPM scufund─â utilizatorii ├«ntr-un mediu realist. Un expert de creare a traseului de instrumente ╚Öi meniuri bazate pe context sunt disponibile pentru a ajuta la configurarea rapid─â 3D ╚Öi la crearea c─âii instrumentului NC. Semaforele semnalizeaz─â dac─â parametrii trebuie defini╚Ťi. Dac─â un utilizator face clic pe o pictogram─â de ajutor ├«n timp ce editeaz─â un parametru, ├«n panou apare o imagine care descrie parametrul. Utilizatorii pot organiza rapid programe ├«n arborele procesului de activit─â╚Ťi folosind func╚Ťiile de copiere ╚Öi lipire. Schimb─ârile instrumentelor ╚Öi rota╚Ťiile ma╚Öinii sunt generate automat ╚Öi pot fi vizualizate ├«n arborele procesului de activitate.

Gestiona╚Ťi ╚Öi programa╚Ťi resursele de prelucrare┬á
NPM permite utilizatorilor s─â administreze ma╚Öini CNC, accesorii, scule ╚Öi ansambluri de scule. Aceste resurse pot fi recuperate prin capabilit─â╚Ťi de c─âutare standard, utiliz├ónd atribute de prelucrare relevante ╚Öi instantaneate ├«ntr-o celul─â de prelucrare. Utilizatorii pot vedea clar impactul modific─ârilor asupra defini╚Ťiilor obiectelor, cum ar fi piesele sau instrumentele de t─âiere, ├«n toate procesele ╚Öi programele NC. NPM accept─â reprezentarea implicit─â sau personalizat─â a ansamblurilor de t─âietori ╚Öi scule care sunt utilizate pentru verificare, simulare cu ├«ndep─ârtarea materialului ╚Öi verificarea coliziunilor.

Asocierea automat─â a caracteristicilor de prelucrare prismatice cu proiectarea pieselor
NPM recunoa╚Öte automat caracteristicile de prelucrare prismatice ale designului produsului, reduc├ónd semnificativ timpul de programare a traseului de scule. Se genereaz─â o vedere de fabrica╚Ťie a piesei de proiectare, cu toate caracteristicile de g─âurire ╚Öi frezare care urmeaz─â s─â fie prelucrate. Prin intermediul acestei tehnologii ├«ncorporate de recunoa╚Ötere a caracteristicilor, NPM permite piese de proiectare cu prelucrare geometric─â, realizate cu caracteristici - chiar ╚Öi pentru cei f─âr─â specifica╚Ťii de caracteristici de proiectare.

Crearea ╚Öi optimizarea opera╚Ťiilor de frezare, g─âurire ╚Öi sondare pe 2,5 axe
NPM ofer─â o gam─â larg─â de opera╚Ťii de prelucrare pentru definirea traseului sculelor, inclusiv buzunare, orientare ╚Öi conturare. Aceste opera╚Ťiuni pot fi definite ca multi-nivel ╚Öi multi-pass. La cererea utilizatorului, calea sculei poate fi optimizat─â pentru prelucrarea de mare vitez─â. Este disponibil─â prelucrarea punct-la-punct, precum ╚Öi un set complet de opera╚Ťii axiale, de la g─âurire standard la alezare complex─â ╚Öi ╚Öanfrenare. Sunt incluse mai multe strategii dedicate pentru materialul dur, cum ar fi frezarea trohoidal─â, frezarea concentric─â ╚Öi morfarea ├«n spiral─â. Strategia concentric─â ajut─â la controlul angren─ârii radiale pentru a maximiza eficien╚Ťa ma╚Öinii, protej├ónd ├«n acela╚Öi timp t─âietorul. NPM ofer─â func╚Ťionalit─â╚Ťi unice pentru crearea ╚Öi verificarea opera╚Ťiilor de frezare, g─âurire ╚Öi sondare. Opera╚Ťiile de sondare sunt foarte flexibile ╚Öi pot fi personalizate cu parametrii de utilizator asocia╚Ťi. NPM extinde capabilit─â╚Ťile de 2,5 axe oferind cele mai bune buzunare pe 4 axe din clas─â, care includ o varietate de strategii, gestionarea insulelor ╚Öi unghiul de plumb definit de utilizator pe axa sculei pentru condi╚Ťii de t─âiere mai bune. Aceast─â opera╚Ťie suport─â, de asemenea, suprafe╚Ťe necilindrice ╚Öi neconice ╚Öi suprafe╚Ťe de revolu╚Ťie care dep─â╚Öesc 180 de grade.

Prelucrarea EDM a firelor
NPM permite utilizatorilor s─â simuleze, s─â valideze ╚Öi s─â programeze procesele de prelucrare a desc─ârc─ârii electrice (EDM). Utilizatorii au capacitatea de a calcula calea EDM a firului ╚Öi de a programa sincronizarea fiec─ârui cap─ât al firului cu contururile piesei. Utilizatorii pot implementa capabilit─â╚Ťi de programare pe 2 ╚Öi 4 axe cu strategii dedicate de EDM pe fir ╚Öi s─â vizualizeze ╚Öi s─â valideze strategia programului lor ╚Öi apoi s─â produc─â codul ma╚Öinii pentru a fi utilizat ├«n ma╚Öina real─â. La fel ca ├«n cazul tuturor aplica╚Ťiilor de prelucrare DELMIA, utilizatorii pot salva ╚Öi reutiliza cele mai bune practici prin crearea c─âilor EDM cu fir, stocarea acestora ├«ntr-un ╚Öablon ╚Öi apoi reutilizarea aceleia╚Öi strategii pe alte p─âr╚Ťi care urmeaz─â s─â fie prelucrate.

On - the - Go (Mod deconectat)
Op╚Ťiunea On-the-Go permite inginerilor de simulare s─â se deconecteze de la platforma 3DEXPERIENCE timp de p├ón─â la 30 de zile. Odat─â deconectat, utilizatorul poate continua s─â utilizeze capacit─â╚Ťile aplica╚Ťiei de prelucrare. C─âile instrumentelor, opera╚Ťiunile, profilurile ╚Öi alte caracteristici pot fi create ╚Öi editate ├«n timp ce sunt deconectate. Dup─â reconectare, reconcilierea automat─â a datelor v─â va asigura c─â modific─ârile dvs. sunt p─âstrate ├«n baza de date.

Verificarea și editarea rapidă a traseului de instrumente
Redarea Toolpath permite generarea ╚Öi verificarea opera╚Ťiilor individuale sau a programului complet. Utilizatorii pot vizualiza partea ├«n proces ╚Öi pot analiza materialul r─âmas. Strategiile alternative de prelucrare pot fi testate pentru a ob╚Ťine traiectorii f─âr─â coliziuni. Calea instrumentului poate fi reprodus─â, oglindit─â, tradus─â ╚Öi editat─â local. Comanda Compar─â partea ╚Öi stocul r─âmas afi╚Öeaz─â doar diferen╚Ťele. NPM ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öte verificarea traseului instrumentelor prin identificarea lipsei de material sau a materialului ├«n exces.

Capacitate avansat─â de simulare
NPM are capacit─â╚Ťi puternice de simulare pentru validarea traseului de instrumente. Aceast─â func╚Ťionalitate de simulare aduce pe pia╚Ť─â unul dintre cele mai avansate module de simulare a ma╚Öinii pentru a identifica poten╚Ťialele probleme la ├«nceputul procesului. NPM are capacitatea de a calcula volumul de scobire ├«n piesa de prelucrat, ceea ce face mai u╚Öor pentru utilizatori prioritizarea ╚Öi prelucrarea scobirilor ├«n programele de prelucrare. Sunt identificate ╚Öi ratele aproape la distan╚Ťa de siguran╚Ť─â definit─â de utilizator, iar loca╚Ťiile multiple de schimbare a sculei sunt, de asemenea, acceptate pentru o simulare mai precis─â a mi╚Öc─ârilor ma╚Öinii. Contextul de simulare, salvat ├«n platforma 3DExperience, permite utilizatorului s─â ├«╚Öi organizeze recenzia ├«n modul cel mai convenabil ╚Öi asigur─â, de asemenea, trasabilitatea sarcinii de validare. Permite utilizatorilor s─â programeze, s─â optimizeze ╚Öi s─â valideze prelucrarea ├«n cel mai eficient mod. Permite programatorilor NC s─â identifice erorile de parcurs mai devreme ├«n proces ╚Öi scurteaz─â timpul de programare.

Nivele ridicate de automatizare și standardizare
Procesele de prelucrare pot fi definite ca ╚Öabloane dedicate ╚Öi stocate ├«ntr-un catalog pentru reutilizare. ╚śablonul stocat poate fi recuperat ╚Öi aplicat caracteristicilor de proiectare ale geometriei piesei. Proprietatea intelectual─â a companiei este valorificat─â ╚Öi reutilizat─â pentru a face programarea mai eficient─â. Obiectele ╚Öi atributele NC sunt tratate ca obiecte Knowledgeware pentru a cre╚Öte nivelul de automatizare ╚Öi standardizare ├«n crearea programului NC.

Generare perfect─â de date NC
NPM ofer─â o genera╚Ťie perfect─â de surs─â APT ╚Öi format ISO Cod NC prin intermediul motorului integrat de execu╚Ťie post-procesor, a bibliotecii de tabele standard de mapare a sintaxei post-procesor ╚Öi a e╚Öantioanelor Post Processor. Formatele de ie╚Öire pot fi personalizate cu u╚Öurin╚Ť─â. Fi╚Öierele suplimentare generate de post-procesor sunt, de asemenea, salvate automat ├«n acela╚Öi container pe platforma 3DEXPERIENCE┬«, asigur├óndu-se astfel c─â toate ie╚Öirile relevante pentru o anumit─â pies─â sunt disponibile ├«n aceea╚Öi loca╚Ťie ╚Öi sunt actualizate. Informa╚Ťiile cheie ale programului de fabrica╚Ťie pot fi exportate ca documenta╚Ťie de referin╚Ť─â la magazin.

Buton Suna╚Ťi acum
ro_RORomanian