FABRICAREA ADITIV─é

Utilizarea simul─ârii pentru modelarea proceselor de fabrica╚Ťie aditiv─â metalic─â

Produc╚Ťia aditiv─â (AM), cunoscut─â pe scar─â larg─â sub denumirea de imprimare 3D, este un proces de fabrica╚Ťie digital─â direct─â, ├«n cadrul c─âruia o component─â poate fi produs─â, strat cu strat, din date digitale 3D, f─âr─â a se recurge sau cu o utilizare minim─â a prelucr─ârii, turn─ârii sau turn─ârii. AM s-a dezvoltat rapid ├«n ultimii 10 ani ╚Öi a demonstrat un poten╚Ťial semnificativ ├«n ceea ce prive╚Öte reducerea costurilor componentelor critice din punct de vedere al performan╚Ťei. Acest lucru se poate observa printr-o mai mare libertate de proiectare, prin reducerea de╚Öeurilor de materiale ╚Öi prin reducerea etapelor de postprocesare.

Modelarea proceselor AM nu numai c─â ofer─â o perspectiv─â important─â asupra fenomenelor fizice concurente care conduc la propriet─â╚Ťile finale ale materialelor ╚Öi la calitatea produsului, dar ofer─â ╚Öi baza pentru exploatarea spa╚Ťiului de proiectare ├«n vederea ob╚Ťinerii de produse ╚Öi materiale func╚Ťionale. Durata ╚Öi termenele necesare pentru a modela procesele AM ╚Öi pentru a prezice caracteristicile finale ale piesei de prelucrat sunt foarte dificile.

De asemenea, modelele trebuie s─â abordeze multiple aspecte fizice, cum ar fi transferul de c─âldur─â ╚Öi schimb─ârile de faz─â, precum ╚Öi evolu╚Ťia propriet─â╚Ťilor materialelor ╚Öi a tensiunilor reziduale de-a lungul timpului de construc╚Ťie. Sarcina de modelare este, prin urmare, un efort la mai multe sc─âri ╚Öi multifizice care necesit─â o interac╚Ťiune complex─â a mai multor algoritmi.

ESI a dezvoltat o suit─â complet─â de instrumente care abordeaz─â interac╚Ťiunea dintre sursa de c─âldur─â ╚Öi materialul de alimentare pentru a identifica defectele la scar─â mic─â ╚Öi tensiunile reziduale. Solu╚Ťia ofer─â instrumente de distorsiune care prezic ├«n mod fiabil ╚Öi eficient comportamentul piesei de prelucrat ├«n timpul procesului de construc╚Ťie, precum ╚Öi dup─â eliberarea acesteia din placa de baz─â. Instrumentele sunt integrate ├«ntr-o platform─â unificat─â Integrate Computational Material Engineering (ICME): ESI-Additive Manufacturing.

Componentele ESI-Additive Manufacturing au fost supuse mai multor studii de verificare ╚Öi validare. Rezultatele au fost publicate ├«n conferin╚Ťe ╚Öi articole de revist─â evaluate de colegi. Lucr─ârile abordeaz─â provoc─ârile de modelare legate at├ót de procesele cu pat de pulbere, c├ót ╚Öi de cele cu pulbere suflat─â. Rezultatele ob╚Ťinute includ:

  • Distribu╚Ťia pulberii
  • Temperaturile pulberilor
  • Forma ╚Öi dimensiunile bazinului de topire
  • Porozitatea materialului consolidat
  • Rugozitatea suprafe╚Ťei
  • Tensiuni reziduale
  • Distorsiune ├«n timpul procesului de construc╚Ťie ╚Öi dup─â eliberare

Buton Suna╚Ťi acum
ro_RORomanian