ECHIPAMENT INDUSTRIAL

EVOLUȚIA PENTRU UNI, REVOLUȚIA PENTRU ALȚII

Liderii de produc╚Ťie de ast─âzi ├«╚Öi mut─â ├«ntreprinderile la urm─âtorul nivel de transformare digital─â a afacerii pentru a crea noi modalit─â╚Ťi de operare ╚Öi de dezvoltare a afacerii lor. A patra revolu╚Ťie industrial─â le permite s─â combine tehnologiile digitale cu inova╚Ťia organizatoric─â, opera╚Ťional─â ╚Öi a modelelor de afaceri pentru a facilita ╚Öi accelera profitul ╚Öi cre╚Öterea.

MISIUNEA PROIECTULUI

Conectivitate și transformare digitală

├Än era comunic─ârii, Internetul obiectelor (IoT) a ap─ârut ca cheia cre╚Öterii competitivit─â╚Ťii pentru produc─âtorii care se ocup─â de complexitatea inerent─â a echipamentelor pe care le produc ╚Öi a proceselor necesare pentru a le aduce cu succes pe pia╚Ť─â. Este vorba despre utilizarea tehnologiilor digitale pentru a simula practic lumea real─â, ceea ce va ajuta companiile s─â prevad─â ╚Öi s─â corecteze problemele de produc╚Ťie ├«nainte de fabricarea fizic─â. Sistemele ├«ncorporate fac plantele ╚Öi echipamentele mai inteligente, comunic├ónd automat unele cu altele pentru a lansa proceduri, pentru a optimiza produc╚Ťia ╚Öi problemele de semnal sau necesitatea de ├«ntre╚Ťinere.

Regulile jocului s-au schimbat

Companiile de echipamente industriale adopt─â tendin╚Ťele societ─â╚Ťii pentru a schimba modul de fabricare a produselor. Este o economie orientat─â spre cerere, ├«n care oferta este adaptat─â a╚Ötept─ârilor consumatorilor. ├Äntr-un interviu recent, Philippe Bartissol, vicepre╚Öedinte echipamente industriale, Dassault Syst├Ęmes ├«mp─ârt─â╚Öe╚Öte previziunile ╚Öi tendin╚Ťele cheie care schimb─â modul ├«n care pia╚Ťa echipamentelor industriale evolueaz─â pentru a satisface cerin╚Ťele clien╚Ťilor.

├Äntre timp, deoarece mul╚Ťi produc─âtori sunt implanta╚Ťi la nivel global ╚Öi se ocup─â de un vast ecosistem de site-uri de proiectare ╚Öi produc╚Ťie pentru ai ajuta s─â-╚Öi proiecteze ╚Öi s─â ├«╚Öi fabrice produsele, trebuie s─â comunice eficient cu acest ecosistem extins pentru a profita la maximum de cuno╚Ötin╚Ťele colective de acolo ╚Öi coordoneaz─â opera╚Ťiunile lor. Toat─â lumea trebuie s─â aib─â acela╚Öi nivel de informa╚Ťii pentru a evita erorile care pot duce la livr─âri t├órzii ╚Öi la o calitate slab─â a produsului.

Cele mai multe organiza╚Ťii ├«╚Öi vor g─âsi dorin╚Ťa atunci c├ónd vine vorba de gestionarea ╚Öi valorificarea disciplinelor necesare pentru optimizarea rentabilit─â╚Ťilor din cea de-a 4-a Revolu╚Ťie Industrial─â.

Mul╚Ťi vor ├«ncerca s─â se transforme printr-o serie de ini╚Ťiative care vizeaz─â competen╚Ťe digitale specifice, pierz├ónd din vedere interac╚Ťiunea ╚Öi sinergiile necesare pentru o adev─ârat─â transformare digital─â. Organiza╚Ťiile care ├«╚Öi pot transforma opera╚Ťiunile digital sau partenerul cu furnizorii care ├«i pot ajuta s─â fac─â acest lucru vor prospera; cei care nu se lupt─â s─â supravie╚Ťuiasc─â.

Ritmul transform─ârii digitale se va accelera, ├«n special pe m─âsur─â ce IoT devine mai ├«nr─âd─âcinat la nivel de magazin, ├«n afacerile ╚Öi societatea cotidian─â. Proliferarea dispozitivelor ╚Öi a informa╚Ťiilor care curg ├«ntre ele vor necesita liderii de afaceri s─â ├«╚Öi sporeasc─â gradul de con╚Ötientizare a modului ├«n care ecosistemul lor evolueaz─â ├«n mod continuu. Ca urmare, ciclurile de planificare strategic─â vor continua s─â se scurteze. Tablourile de bord ╚Öi alte instrumente analitice orientate spre metrice vor deveni sistemul implicit de feedback ├«n mediul de produc╚Ťie.

Acest lucru duce la un nou c├ómp de lupt─â, care necesit─â un nivel diferit de expertiz─â, procese ╚Öi sisteme diferite ╚Öi un nou model de operare, cre├ónd necesitatea unei strategii front-end remarcabile sus╚Ťinute de un back office remarcabil. O transformare digital─â de succes va duce la o solu╚Ťie end-to-end care faciliteaz─â cre╚Öterea accelerat─â a veniturilor ╚Öi a profitului ├«n viitor. [Noiembrie 2015, IDC Manufacturing Insights #IDCWP26X]

Produc─âtorii de echipamente industriale distribuite la nivel global trebuie s─â ├«╚Öi sporeasc─â continuu con╚Ötientizarea modului ├«n care func╚Ťioneaz─â opera╚Ťiunile lor zilnic. Comunicarea ╚Öi schimbul de informa╚Ťii ├«n timp real ajut─â organiza╚Ťiile s─â ia decizii mai bine informate, care pot ├«nsemna diferen╚Ťa dintre a fi un lider ╚Öi a fi un adept.

IDC Manufacturing Insights prezint─â beneficiile pentru companiile care sufer─â o transformare digital─â prin adoptarea utiliz─ârii tehnologiei. Prin cre╚Öterea gradului de con╚Ötientizare a ├«ntregului ecosistem, scurtarea timpului pe pia╚Ť─â ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťirea fluxului de informa╚Ťii ╚Öi a lu─ârii deciziilor, ├«╚Öi pot ├«mbun─ât─â╚Ťi durabilitatea ╚Öi performan╚Ťa de baz─â.

Cartea alb─â IDC Manufacturing Insights prezint─â principiile pe care companiile trebuie s─â le respecte pentru a-╚Öi atinge ├«ntregul poten╚Ťial de afaceri:

  • Conectarea p─âr╚Ťilor interesate globale necesit─â o standardizare mai mare
  • Adoptarea virtualiz─ârii pentru a oferi acces ├«n timp real la informa╚Ťii despre proces ╚Öi produse
  • Descentralizarea inteligen╚Ťei baz├óndu-se pe internetul obiectelor ╚Öi comunicarea de la ma╚Öin─â la ma╚Öin─â pentru a ├«mbun─ât─â╚Ťi capacitatea companiilor de a lua decizii locale, men╚Ťin├ónd ├«n acela╚Öi timp controlul centralizat ╚Öi trasabilitatea
  • Analiz├ónd performan╚Ťa ma╚Öinii ╚Öi a instala╚Ťiei ├«n timp real pentru a permite companiilor s─â reac╚Ťioneze rapid pentru a face ├«mbun─ât─â╚Ťiri ale procesului
  • Adoptarea unei abord─âri orientate spre servicii a produc╚Ťiei pentru a cre╚Öte agilitatea atunci c├ónd se confrunt─â cu modific─âri ale cerin╚Ťelor clien╚Ťilor ├«n stadiu t├órziu
  • Folosind puterea modularit─â╚Ťii pentru a construi produse noi folosind componente standard pentru a accelera introducerea de produse noi
Buton Suna╚Ťi acum
ro_RORomanian