MSC Actran

Software puternic de simulare acustic─â
├Ämbun─ât─â╚Ťi╚Ťi performan╚Ťa acustic─â a proiectelor dvs. cu aceast─â solu╚Ťie complet─â de simulare utilizat─â de produc─âtorii de top din ├«ntreaga lume.

Actran este primul software de acustic─â pentru rezolvarea problemelor de acustic─â, vibroacustic─â ╚Öi aeroacustic─â. Folosit de produc─âtorii ╚Öi furnizorii de autovehicule, companiile aerospa╚Ťiale ╚Öi de ap─ârare ╚Öi produc─âtorii de produse de larg consum, Actran ├«i ajut─â pe ingineri s─â ├«n╚Ťeleag─â ╚Öi s─â ├«mbun─ât─â╚Ťeasc─â mai bine performan╚Ťele acustice ale proiectelor lor. Actran ofer─â o bibliotec─â bogat─â de modele de materiale, o bibliotec─â complet─â de elemente care include elemente infinite, solu╚Ťii de ├«nalt─â performan╚Ť─â pentru rezolvarea problemelor de dimensiuni mari ╚Öi o interfa╚Ť─â grafic─â u╚Öor de utilizat, care este extrem de personalizabil─â pentru nevoile dumneavoastr─â. Actran, cu natura sa modular─â, poate fi implementat pe baza aplica╚Ťiilor ╚Öi cerin╚Ťelor dvs.

CARACTERISTICI CHEIE

Actran Acoustics este modulul de baz─â al familiei Actran. Este at├ót un instrument independent, c├ót ╚Öi o condi╚Ťie prealabil─â pentru module avansate precum Actran VibroAcoustics, Actran AeroAcoustics ╚Öi Actran TM. Unele dintre capabilit─â╚Ťile robuste ale acestui modul includ:

 • Simuleaz─â acustica standard ╚Öi convectat─â
 • Extrage╚Ťi modurile acustice
 • Analiza╚Ťi c├ómpul sonor ├«n cavit─â╚Ťi, cu abord─âri modale sau fizice
 • Modeleaz─â pere╚Ťii absorban╚Ťi utiliz├ónd condi╚Ťiile de impedan╚Ť─â ale modelelor de material poros
 • Analiza╚Ťi radia╚Ťiile sonore
 • Analiza╚Ťi propagarea sunetului ├«n conducte, linii de admisie ╚Öi evacuare sau sisteme de distribu╚Ťie ├«n cl─âdiri, avioane ╚Öi automobile
 • Recupera╚Ťi rezultatele vibra╚Ťiilor de la majoritatea solven╚Ťilor structurali FEA pentru analiza radia╚Ťiilor

Exemple de aplica╚Ťii:

 • Radia╚Ťii sonore prin structuri vibrante: grup de propulsie, componente ale motorului (vas de ulei, galerie de admisie ╚Öi filtru de aer, capac supap─â etc.), compresoare, motoare electrice, difuzoare ╚Öi multe altele.
 • Zgomot de admisie ╚Öi evacuare, inclusiv tobe de e╚Öapament ╚Öi amortizoare de zgomot complexe.
  Unit─â╚Ťi de aer condi╚Ťionat ╚Öi sisteme de distribu╚Ťie (calculul coeficien╚Ťilor matricilor de transfer).
 • Absorb╚Ťie acustic─â ├«n interiorul habitaclului ma╚Öinilor, trenurilor ╚Öi aeronavelor.
 • Propagarea sunetului ├«n medii complexe cu debit mediu sau gradient de temperatur─â.
 • Dispozitive audio precum telefoane, aparate auditive sau instrumente muzicale.

Un modul CAE vibroacustic robust, fiabil și performant

Pentru a studia interac╚Ťiunea vibra╚Ťiilor structurale cu fluidul adiacent, este necesar s─â se modeleze comportamentul acustic al componentelor structurale implicate. Acest lucru poate fi realizat cu bogata bibliotec─â de materiale Actran, care include materialul conven╚Ťional pentru medii acustice sau visco-elastice, medii poroase sau incompresibile, materiale compozite sau componente active precum ceramica piezo-electric─â. Dac─â prefera╚Ťi, o baz─â modal─â a structurii poate fi importat─â ╚Öi din majoritatea codurilor structurale FEA.

Cu abilitatea de a simula condi╚Ťii limit─â de modelare realiste prin combinarea constr├óngerilor dinamice, cinematice ╚Öi acustice, precum ╚Öi a excita╚Ťiilor fizice, cum ar fi c├ómpul sonor difuz ╚Öi stratul limit─â turbulent, pute╚Ťi ob╚Ťine o reprezentare exact─â a performan╚Ťei acustice a proiectelor dvs. ├Än plus, ave╚Ťi ╚Öi capacitatea de a combina aceast─â capacitate cu Actran AeroAcoustics pentru a v─â oferi posibilitatea de a modela probleme complexe aero-vibro-acustice.

Exemple de aplica╚Ťii:

Automobile: Probleme legate de zgomot de la trenurile de propulsie, prize, evacuare, habitaclu, garnituri, scaune, furtunuri, anvelope, geamuri și parbrize, audio, HVAC.
Aerospa╚Ťial: Transmiterea sunetului prin cabin─â ╚Öi fuselaj, propagarea zgomotului ├«n sistemul de distribu╚Ťie a aerului, r─âspuns la excita╚Ťia TBL, r─âspuns dinamic aleatoriu al sarcinii utile a rachetelor la decolare.
Bunuri de larg consum: Telefoane, căști, difuzoare, aparate auditive, discuri, mașini de spălat, frigidere, camere.
Ap─ârare: Acustic─â subacvatic─â, sonare.

Prezicerea zgomotului generat de fluxuri complexe

Fie c─â zgomotul provine dintr-un sistem de aer condi╚Ťionat, un ventilator rotativ sau orice alt dispozitiv care creeaz─â zgomot prin fluxuri turbulente, mecanismele de generare ╚Öi propagare a sunetului trebuie abordate pentru a satisface a╚Ötept─ârile ├«n cre╚Ötere din ce ├«n ce mai mari ale clien╚Ťilor. Aceste sisteme sunt deseori necesare pentru a func╚Ťiona pentru perioade lungi de timp. Chiar ╚Öi nivelurile reduse de zgomot pot degrada semnificativ confortul utilizatorului. Cu Actran, inginerii din toate industriile au instrumente pentru a prezice ╚Öi a ├«n╚Ťelege cum s─â proiecteze locuri de munc─â lini╚Ötite, interioare lini╚Ötite pentru ma╚Öini ╚Öi aeronave sau dispozitive electronice silen╚Ťioase.

Actran AeroAcoustics este un modul care dispune de capabilit─â╚Ťi avansate pentru a prezice generarea de zgomot precis─â ╚Öi eficient─â a fluxurilor turbulente. Rezultatele dintr-o simulare a fluxului instabil efectuate cu coduri CFD precum SC / Tetra Ôäó, Fluent Ôäó, Star-CD Ôäó, StarCCM + Ôäó, Powerflow Ôäó, OpenFOAM Ôäó ╚Öi altele sunt utilizate de Actran AeroAcoustics pentru a calcula surse de zgomot aerodinamic. Propagarea acustic─â din aceste surse aerodinamice este apoi calculat─â pentru a oferi utilizatorilor rezultate acustice, cum ar fi nivelurile de zgomot ╚Öi directivitatea.

Folosind Actran AeroAcoustics, zgomotul generat de orice flux turbulent poate fi bine prezis. Utilizatorii pot beneficia de toate caracteristicile suitei software Actran pentru a studia interac╚Ťiunea dintre sursele de zgomot aeroacustice ╚Öi o structur─â vibrant─â, materiale absorbante sau capcane acustice, cum ar fi rezonatori.

Aplica╚Ťiile pentru Actran AeroAcoustics includ ventilatoare rotative, module de aer condi╚Ťionat ╚Öi oglinzi laterale. Ofer─â utilizatorilor o ├«n╚Ťelegere complet─â a fenomenelor fizice implicate ├«n procesul de creare a zgomotului.

Actran AeroAcoustics ofer─â solu╚Ťii de ├«nalt─â performan╚Ť─â ╚Öi func╚Ťii de procesare paralel─â, cu integrare complet─â ├«n mediul Actran pre ╚Öi post-procesare, Actran VI. Poate fi, de asemenea, combinat cu Actran VibroAcoustics pentru a aborda provoc─ârile aero-vibro-acustice, cum ar fi zgomotul oglinzii laterale.

Prezicerea zgomotului generat de fluxuri complexe din solu╚Ťii CFD constante

Utiliza╚Ťi acest modul pentru a prezice zgomotul generat de fluxurile turbulente din solu╚Ťii CFD constante. Actran SNGR recupereaz─â sursele de zgomot aerodinamic din simul─ârile de flux efectuate cu coduri CFD precum Fluent Ôäó, Star-CD Ôäó, StarCCM + Ôäó, Powerflow Ôäó, SC / Tetra Ôäó sau OpenFOAM Ôäó. Rezultatele dintr-o simulare a fluxului constant ob╚Ťinute dintr-o analiz─â RANS CFD sunt utilizate de la Actran SNGR pentru a sintetiza sursele de zgomot. Aceste surse sunt apoi importate ├«ntr-un calcul acustic ╚Öi apoi sunt propagate. Actran SNGR permite abordarea zgomotului generat de fluxurile turbulente ├«ntr-un mod mult mai rapid dec├ót abord─ârile clasice aeroacustice ╚Öi este util ├«n mod special atunci c├ónd sunt necesare niveluri relative ├«ntre diferite modele, cum ar fi ├«n buclele de optimizare.

Actran SNGR ofer─â solu╚Ťii de ├«nalt─â performan╚Ť─â ╚Öi caracteristici de procesare paralel─â ╚Öi este complet integrat ├«n Actran VI.

Actran SNGR poate fi, de asemenea, combinat cu Actran VibroAcoustics pentru a face fa╚Ť─â provoc─ârilor aero-vibro-acustice.

Exemple de aplica╚Ťii:

 • Module de climatizare (HVAC).
 • Zgomotul oglinzii laterale.
 • Zgomotul cadrului aerian (tren de aterizare, marginea de cale).
 • Sisteme de distribu╚Ťie a aerului.

Un instrument CAE acustic puternic pentru predic╚Ťia zgomotului turbomachinei

Utiliza╚Ťi Actran TM pentru a analiza sunetul radiat de turbomachine ╚Öi pentru a optimiza tratamentele acustice aferente. Una dintre provoc─ârile metodelor acustice CAE este manipularea modelelor mari asociate cu num─ârul mare de unde ╚Öi cu dimensiunea ╚Öi complexitatea geometrice mari. Actran TM ofer─â tehnologii eficiente de rezolvare pentru a rezolva aceast─â problem─â, care include procesarea paralel─â avansat─â.

├Än plus fa╚Ť─â de studierea motoarelor de aeronave, Actran TM poate fi utilizat pentru a analiza c─âptu╚Öelile de intrare ╚Öi ie╚Öire pentru turbine de elicoptere, sisteme de control al mediului ╚Öi unit─â╚Ťi de alimentare auxiliare ╚Öi pentru aplica╚Ťii non-aerospa╚Ťiale, cum ar fi sistemele de r─âcire a computerului. Actran TM poate fi completat de Actran DGM pentru a rezolva problemele care implic─â straturi de forfecare complexe ╚Öi gradien╚Ťi de debit care apar la evacuarea motorului.

Exemple de aplica╚Ťii:

 • Zgomotul motorului aeronavei, inclusiv designul nacelei
 • Sisteme de r─âcire prin conducte (dispozitive electronice)
 • Sisteme de suflare (module de climatizare)
 • Zgomotul turbinei elicopterului

Analiză vibro-acustică avansată care combină Actran și MSC Nastran

Actran pentru corpul t─âiat este un instrument puternic pentru modelarea ╚Öi analiza sistemelor vibro-acustice complexe, cum ar fi componentele de t─âiere. Astfel de componente sunt fabricate de obicei din materiale cu amortizare ridicat─â ╚Öi caracteristici puternice de absorb╚Ťie acustic─â; ca atare, acestea au o influen╚Ť─â semnificativ─â asupra comportamentului vibro-acustic general al structurii.

Actran pentru corpul t─âiat ofer─â inginerilor CAE func╚Ťii avansate pentru a amesteca cele mai bune din ambele lumi: modelul fizic Actran ╚Öi modelul modal Nastran. Se pot crea trei tipuri de modele combinate:

Actran pentru corpul tăiat este capabil să îmbine un set de modele Actran de componente individuale de tăiere cu un model Nastran corp în alb pentru a crea un model vibro-acustic complet tăiat.
Un model Actran poate fi setat ├«n mediul s─âu de lucru din via╚Ťa real─â, conect├óndu-l la un model Nastran existent (de exemplu, un model Actran detaliat al unui parbriz stratificat poate fi conectat la un model Nastran al caroseriei vehiculului).
Un model Nastran poate fi ├«mbog─â╚Ťit prin includerea unui model Actran redus al unei componente specifice. Componenta Actran este definit─â ca un bloc de date DMIG ├«n pachetul Nastran.

Exemple de aplica╚Ťii:

 • Transmisie acustic─â prin componente ├«n condi╚Ťii de montaj din via╚Ťa real─â
 • Modelarea corpului t─âiat folosind o combina╚Ťie de modele detaliate Actran ├«n coordonate fizice ╚Öi un model modal Nastran corp ├«n alb

Modelarea zgomotului de evacuare a motorului cu jet

Actran DGM rezolv─â ecua╚Ťiile Euler liniarizate folosind elemente finite discontinue ╚Öi este utilizat pentru prezicerea propag─ârii zgomotului ├«n condi╚Ťii fizice complexe. Este deosebit de potrivit pentru rezolvarea problemelor aero-acustice la evacuarea unui motor aero cu flux dublu, inclusiv efecte cum ar fi propagarea prin straturi puternice de forfecare, gradien╚Ťi de temperatur─â ridica╚Ťi ╚Öi fluxuri medii neomentropice.

Actran DGM folose╚Öte o metod─â de plas─â nestructurat─â ╚Öi nu este constr├óns─â de limit─ârile standard ale metodei de diferen╚Ť─â finit─â. Deoarece ordinea elementelor este adaptat─â automat, re╚Ťeaua poate fi neomogen─â, cu o combina╚Ťie de elemente foarte mici ╚Öi mari ├«n aceea╚Öi re╚Ťea, f─âr─â nici o degradare a performan╚Ťei.

Exemple de aplica╚Ťii:

 • E╚Öapament de turbomachine
 • Admisie de turbomachine mari

Pre-și post-procesor dedicate pentru familia de software Actran CAE

Actran VI este noua interfa╚Ť─â grafic─â de utilizator conceput─â special pentru analiza vibro- ╚Öi aero-acustic─â pre- ╚Öi post-procesare a tuturor modulelor Actran.

Inclusiv un cititor de fi╚Öiere de intrare Actran pentru a verifica sau modifica fi╚Öierele de intrare generate de alte instrumente, Actran VI accept─â mai multe formate de re╚Ťea (Nastran BDF, ANSYS RST ╚Öi CDB, Actran DAT ╚Öi NFF, I-DEAS UNV, Patran Neutral Format) ca intrare pentru crearea Fi╚Öiere de intrare Actran.

Diferitele sale instrumente integrate de pre-procesare faciliteaz─â crearea ╚Öi editarea modelelor Actran. Este u╚Öor s─â vizualiza╚Ťi caracteristici specifice modelului Actran (cum ar fi baza modal─â, surse sau sistem de coordonate cu elemente infinite), s─â specifica╚Ťi parametrii de proiec╚Ťie ├«ntre ochiuri incompatibile, s─â insera╚Ťi entit─â╚Ťi suplimentare (de exemplu, puncte de control) sau s─â vizualiza╚Ťi condi╚Ťiile limit─â specificate. ├Än plus, este, de asemenea, posibil s─â defini╚Ťi ╚Öabloane de analiz─â (cu sau f─âr─â re╚Ťea) pentru a u╚Öura crearea analizelor recurente.

Instrumentul de post-procesare accept─â diferite formate de rezultate, cum ar fi fi╚Öierele OP2, UNV, NFF, RST, HDF ╚Öi punch. Con╚Ťine diferite module de vizualizare, cum ar fi graficele de contur (h─âr╚Ťi), izo-suprafe╚Ťe, vectori sau deform─âri, care pot fi combinate ├«n mod liber ╚Öi controlate folosind diferite filtre. Vizualiz─ârile sincronizate faciliteaz─â compararea rezultatelor la diferite frecven╚Ťe, faze, timpi sau legate de diferite cazuri de ├«nc─ârcare.

Este inclus ╚Öi un modul de anima╚Ťie dedicat rezultatelor armonice complexe, ├«mpreun─â cu capacit─â╚Ťile de export video.

Actran VI include modulele PLTViewer ╚Öi WaterfallViewer pentru afi╚Öarea ╚Öi manipularea cu u╚Öurin╚Ť─â a func╚Ťiilor de r─âspuns ├«n frecven╚Ť─â, ├«n carcase de sarcin─â simple sau multiple.

Exemple de aplica╚Ťii:

 • Validarea, vizualizarea ╚Öi modificarea analizelor Actran existente.
 • Crearea de noi analize Actran.
 • Afi╚Öarea tuturor rezultatelor Actran.

thumbnail of Actran Acoustics Datasheetthumbnail of Actran-Brochurethumbnail of Actran Seal Components Solution Briefthumbnail of Actran Spacecraft Solution Briefthumbnail of Ground Vehicles Solution Briefthumbnail of Multibody Dynamics-Acoustics Integration Solutionthumbnail of Optimizing Sound Quality in Consumer Electronic Devices

Buton Suna╚Ťi acum
ro_RORomanian