MSC Adams

Solu╚Ťia de simulare a dinamicii multicorpului
Adams ├«i ajut─â pe ingineri s─â studieze dinamica pieselor ├«n mi╚Öcare ╚Öi modul ├«n care sarcinile ╚Öi for╚Ťele sunt distribuite ├«n sistemele mecanice.

Produc─âtorii de produse se lupt─â adesea s─â ├«n╚Ťeleag─â performan╚Ťa real─â a sistemului p├ón─â foarte t├órziu ├«n procesul de proiectare. Subsistemele mecanice, electrice ╚Öi de alt─â natur─â sunt validate ├«n func╚Ťie de cerin╚Ťele lor specifice ├«n cadrul procesului de inginerie a sistemelor, dar testarea ╚Öi validarea ├«ntregului sistem vin t├órziu, duc├ónd la modific─âri ale lucr─ârilor ╚Öi proiect─ârii, care sunt mai riscante ╚Öi mai costisitoare dec├ót cele f─âcute timpuriu.

Simuleaz─â fizica ÔÇ×Lumii realeÔÇŁ

Fiind cel mai faimos ╚Öi mai utilizat software din lume Multibody Dynamics (MBD), Adams ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öte eficien╚Ťa tehnic─â ╚Öi reduce costurile de dezvoltare a produselor, permi╚Ť├ónd validarea timpurie a proiect─ârii la nivel de sistem. Inginerii pot evalua ╚Öi gestiona interac╚Ťiunile complexe dintre discipline, inclusiv mi╚Öcarea, structurile, ac╚Ťionarea ╚Öi comenzile, pentru a optimiza mai bine proiectele produselor pentru performan╚Ť─â, siguran╚Ť─â ╚Öi confort. ├Ämpreun─â cu capacit─â╚Ťi extinse de analiz─â, Adams este optimizat pentru probleme la scar─â larg─â, profit├ónd de mediile de calcul de ├«nalt─â performan╚Ť─â.

Folosind tehnologia solu╚Ťiei de dinamic─â multicorp, Adams ruleaz─â dinamic─â neliniar─â ├«ntr-o frac╚Ťiune din timpul necesar solu╚Ťiilor FEA. Sarcinile ╚Öi for╚Ťele calculate de simul─ârile Adams ├«mbun─ât─â╚Ťesc precizia FEA, oferind o evaluare mai bun─â a modului ├«n care acestea variaz─â pe o gam─â complet─â de mi╚Öc─âri ╚Öi medii de operare.

Adams Mechatronics este un plug-in pentru Adams care poate fi utilizat pentru a ├«ncorpora cu u╚Öurin╚Ť─â sistemele de control ├«n modelele mecanice. Adams Mechatronics a fost dezvoltat pe baza func╚Ťionalit─â╚Ťii Adams Control ╚Öi con╚Ťine elemente de modelare care transfer─â informa╚Ťii c─âtre / din sistemul de control. De exemplu, folosind Adams Mechatronics ├«n Adams Car, pute╚Ťi crea rapid ansambluri de sisteme de vehicule, inclusiv sisteme de control, ╚Öi apoi le pute╚Ťi analiza pentru a le ├«n╚Ťelege performan╚Ťa ╚Öi comportamentul.

 • Ad─âuga╚Ťi o reprezentare sofisticat─â a controalelor la modelul dvs. Adams
 • Conecta╚Ťi-v─â modelul Adams la modelele de diagrame bloc pe care le-a╚Ťi dezvoltat cu aplica╚Ťii de control precum Easy5┬« sau MATLAB┬«
 • Experimenta╚Ťi flexibilitatea ├«n stilurile de simulare pentru a se potrivi nevoilor problemelor dvs.: simula╚Ťi ├«n cadrul Adams, ├«n cadrul software-ului de control sau al simul─ârii ├«n comun
 • Accesa╚Ťi pre-procesarea avansat─â pentru comenzile Adams
 • Configura╚Ťi ╚Öi cupla╚Ťi un sistem de control la un sistem mecanic
 • Converti╚Ťi automat unit─â╚Ťile de semnal
 • Conecta╚Ťi cu u╚Öurin╚Ť─â semnalele traductorului ╚Öi actuatorului la sistemele de control
 • Revizui╚Ťi ╚Öi modifica╚Ťi convenabil specifica╚Ťiile de intrare ╚Öi ie╚Öire ale sistemului de control
 • Ideal pentru integr─âri complexe

Adams Flex ofer─â tehnologia pentru a include corect flexibilitatea unei componente chiar ╚Öi ├«n prezen╚Ťa unei mi╚Öc─âri generale mari ╚Öi a interac╚Ťiunii complexe cu alte elemente de modelare. Un accent mai mare a fost pus ├«n aceste zile pe sistemele mecanice de mare vitez─â, u╚Öoare ╚Öi precise. Adesea aceste sisteme vor con╚Ťine una sau mai multe componente structurale ├«n care efectele deform─ârii sunt primordiale pentru analizele de proiectare ╚Öi presupunerea rigid─â a corpului nu mai este valabil─â. Adams Flex permite importul de modele cu elemente finite din majoritatea pachetelor software majore FEA ╚Öi este complet integrat cu pachetul Adams, oferind acces la modelare convenabil─â ╚Öi capabilit─â╚Ťi puternice de post-procesare.

 • Integreaz─â corpurile flexibile bazate pe FEA ├«n modelul t─âu
 • Reprezenta╚Ťi mai bine conformitatea structural─â
 • Prezice╚Ťi sarcini ╚Öi deplas─âri cu o precizie mai mare
 • Examina╚Ťi modurile de sistem liniar ale unui model flexibil
 • Control larg ╚Öi convenabil asupra particip─ârii modale ╚Öi a amortiz─ârii

Testarea durabilit─â╚Ťii este un aspect critic al dezvolt─ârii produsului, iar problemele descoperite t├órziu ├«n ciclul de dezvoltare conduc la ├«nt├órzieri ale proiectului ╚Öi dep─â╚Öiri ale bugetului. Mai r─âu ├«nc─â, e╚Öecurile ÔÇ×├«n serviceÔÇŁ duc la clien╚Ťi nemul╚Ťumi╚Ťi, probleme de siguran╚Ť─â ╚Öi costuri de garan╚Ťie. Adams Durability permite inginerilor s─â evalueze stresul, tensiunea sau durata de via╚Ť─â a componentelor din sistemele mecanice pentru a proiecta produsele care s─â dureze. Accesul direct la datele de testare fizice ├«n formatele de fi╚Öiere standard din industrie le permite inginerilor s─â foloseasc─â datele de ├«nc─ârcare capturate ├«n timpul testelor ╚Öi s─â coreleze cu u╚Öurin╚Ť─â rezultatele simul─ârii ╚Öi test─ârii.

 • Scurta╚Ťi-v─â ciclul de dezvoltare, reduc├ónd testele de durabilitate costisitoare
 • Furniza╚Ťi intrarea ╚Öi ie╚Öirea direct─â a fi╚Öierelor ├«n formatele RPC III ╚Öi DAC pentru a reduce cerin╚Ťele de spa╚Ťiu pe disc ╚Öi pentru a ├«mbun─ât─â╚Ťi performan╚Ťa
 • Efectua╚Ťi recuperarea modului de stres a corpurilor flexibile din cadrul Adams
 • Exporta╚Ťi ├«nc─ârc─âturi c─âtre software-ul FEA popular, inclusiv MSC Nastran, pentru o analiz─â detaliat─â a stresului
 • Integreaz─â-te cu MSC Fatigue pentru a face predic╚Ťia vie╚Ťii componentelor

Cu Adams Vibration, inginerii ├«nlocuiesc testele fizice pe dispozitivele shaker cu prototipuri virtuale. Zgomotul, vibra╚Ťiile ╚Öi duritatea (NVH) sunt factori critici ├«n performan╚Ťa multor modele mecanice, dar proiectarea pentru NVH optim poate fi dificil─â. Adams Vibration permite inginerilor s─â studieze cu u╚Öurin╚Ť─â vibra╚Ťiile for╚Ťate ale sistemelor mecanice utiliz├ónd analiza domeniului de frecven╚Ť─â.

 • Analiza╚Ťi r─âspunsul for╚Ťat al unui model ├«n domeniul frecven╚Ťei pe diferite puncte de operare
 • Transfera╚Ťi modelul dvs. liniarizat de la produsele Adams la Adams
 • Vibra╚Ťii complet ╚Öi rapid
 • Crea╚Ťi canale de intrare ╚Öi ie╚Öire pentru analiza vibra╚Ťiilor
 • Specifica╚Ťi func╚Ťiile de intrare ├«n domeniul frecven╚Ťei, cum ar fi amplitudinea / frecven╚Ťa sinusului m─âturat, densitatea spectral─â de putere (PSD) ╚Öi dezechilibrul de rota╚Ťie
 • Crea╚Ťi for╚Ťe bazate pe frecven╚Ť─â
 • Rezolva╚Ťi pentru modurile de sistem peste intervalul de frecven╚Ť─â de interes
 • Evalueaz─â func╚Ťiile de r─âspuns ├«n frecven╚Ť─â pentru caracteristicile de amplitudine ╚Öi faz─â
 • Animeaz─â r─âspunsul for╚Ťat ╚Öi r─âspunsul individual
 • Tabeleaz─â contribu╚Ťiile modale ale sistemului la r─âspunsul for╚Ťat la vibra╚Ťii
 • Tabeleaz─â contribu╚Ťia elementelor modelului la distribu╚Ťia de energie cinetic─â, static─â ╚Öi disipativ─â ├«n modurile de sistem
 • Specifica╚Ťi intr─ârile cinematice directe
 • Ploteaz─â func╚Ťiile de r─âspuns de frecven╚Ť─â la stres / deformare

O suit─â de simulare puternic─â pentru sistemele de ac╚Ťionare mecanic─â
Evalua╚Ťi ╚Öi gestiona╚Ťi interac╚Ťiunile complexe legate de mi╚Öcare, structuri, ac╚Ťionare ╚Öi comenzi pentru a optimiza mai bine proiectele produselor pentru performan╚Ť─â, siguran╚Ť─â ╚Öi confort.

Construi╚Ťi prototipuri virtuale func╚Ťionale ale componentelor ╚Öi sistemelor ma╚Öinilor la ├«nceputul ciclului de proiectare, astfel ├«nc├ót s─â pute╚Ťi efectua o serie de teste virtuale ├«nainte de a v─â angaja ├«n construirea unui prototip fizic. Cu aceast─â nou─â solu╚Ťie, produc─âtorii de utilaje vor reduce num─ârul de prototipuri, vor reduce ciclul de proiectare ╚Öi vor ├«ndeplini specifica╚Ťiile func╚Ťionale ├«n mai pu╚Ťin timp.

Adams Machinery este complet ├«ncorporat ├«n mediul Adams View. Con╚Ťine mai multe module de productivitate de modelare care permit utilizatorilor s─â creeze componente de ma╚Öini comune mult mai rapid dec├ót cu func╚Ťionalitatea de construc╚Ťie a modelului standard Adams View generic.

U╚Öurin╚Ť─â ├«n utilizare

Interfa╚Ťa de tip panglic─â Adams ╚Öi browserul de modele faciliteaz─â chiar ╚Öi utilizatorilor ├«ncep─âtori s─â creeze modele mecanice complete ╚Öi precise. Un pachet de baz─â (Adams View, Adams Solver ╚Öi Adams PostProcessor) v─â permite s─â importa╚Ťi geometrie din majoritatea sistemelor CAD majore sau s─â construi╚Ťi un model solid al sistemului mecanic de la zero. Construi╚Ťi un sistem ├«n acela╚Öi mod ├«n care construi╚Ťi un sistem fizic - prin crearea ╚Öi asamblarea pieselor, conectarea acestora cu articula╚Ťii ╚Öi antrenarea lor cu generatoare de mi╚Öcare ╚Öi for╚Ťe.

Productivitate ridicat─â

Adams Machinery le permite utilizatorilor s─â creeze unele componente comune ale ma╚Öinilor mai eficient, ├«ndrum├ónd utilizatorii ├«n pre-procesare prin automatizarea activit─â╚Ťilor precum crearea geometriei, conexiuni de subsistem etc. De asemenea, ├«i ajut─â pe utilizatori ├«n post-procesare prin furnizarea de grafice automate ╚Öi raportare pentru ie╚Öirea dorit─â ├«n mod obi╚Önuit canale.

Dinamica reală pentru proiectarea și testarea vehiculelor

Cu produsele verticale Adams Car, echipele de ingineri pot construi ╚Öi testa rapid prototipuri virtuale func╚Ťionale de vehicule complete ╚Öi subsisteme de vehicule. Lucr├ónd ├«n mediul vertical al vehiculului Adams, echipele de ingineri auto ├«╚Öi pot exercita proiectele de vehicule ├«n diferite condi╚Ťii de drum, efectu├ónd acelea╚Öi teste pe care le efectueaz─â ├«n mod normal ├«ntr-un laborator de testare sau pe o pist─â de testare, dar ├«ntr-o frac╚Ťiune de timp.

 • Analiza manevrelor de suspensie, direc╚Ťie ╚Öi vehicul complet
 • Integrarea u╚Öoar─â a sistemelor de control ├«n modelele de vehicule
 • Crearea sau importul geometriei componentelor ├«n wireframe sau solide 3D
 • O bibliotec─â extins─â de articula╚Ťii ╚Öi constr├óngeri pentru a defini conectivitatea pieselor
 • Rafinarea modelului cu flexibilitatea pieselor, sisteme de control automat, frecare ╚Öi alunecare a articula╚Ťiilor, actuatoare hidraulice ╚Öi pneumatice ╚Öi rela╚Ťii de proiectare parametrice
 • Rezultate cuprinz─âtoare liniare ╚Öi neliniare pentru proiecte complexe, cu mi╚Öcare mare
 • Capacit─â╚Ťi de contact cuprinz─âtoare ╚Öi u╚Öor de utilizat care accept─â contactul 2D ╚Öi 3D ├«ntre orice combina╚Ťie de corpuri flexibile modale ╚Öi geometria rigid─â a corpului

Adams v─â permite s─â crea╚Ťi piese flexibile ├«n mod convenabil chiar ╚Öi ├«n prezen╚Ťa mi╚Öc─ârii generale mari ╚Öi a interac╚Ťiunii complexe cu alte elemente de modelare.

Inginerii pot încorpora un corp flexibil liniar, precum și piese flexibile neliniare pentru rezolvarea problemelor care implică deformări mari și neliniaritate materială.

Piese flexibile liniare:
Adams Flex
Adams Flex permite importul de modele cu elemente finite din majoritatea pachetelor software majore FEA ╚Öi este complet integrat cu pachetul Adams, oferind acces la modelare convenabil─â ╚Öi capabilit─â╚Ťi puternice de post-procesare. ├Änlocuirea unor componente rigide cheie cu piese flexibile va cre╚Öte precizia pentru predic╚Ťia sarcinii.

ViewFlex
Modulul ViewFlex din Adams View permite utilizatorilor s─â transforme o parte rigid─â ├«ntr-un corp flexibil bazat pe MNF ├«n mediul Adams utiliz├ónd analiza ├«ncorporat─â a elementelor finite ├«n care se va efectua o analiz─â a etapelor de ├«ngr─â╚Öare ╚Öi a modurilor liniare. Este alimentat de MSC Nastran, permi╚Ť├óndu-v─â s─â crea╚Ťi corpuri flexibile f─âr─â a p─âr─âsi Adams View ╚Öi f─âr─â a v─â baza pe software-ul de analiz─â a elementelor finite de la ter╚Ťi. De asemenea, este un proces ra╚Ťionalizat, cu o eficien╚Ť─â mult mai mare dec├ót modul ├«n care utilizatorii au generat ├«n mod tradi╚Ťional corpuri flexibile pentru Adams ├«n trecut.

Piese flexibile neliniare:

Partea FE - NOU
Partea FE este un obiect de modelare complet nativ de Adams, care are masă și este precis pentru cazuri de deformare foarte mari (adică neliniaritate geometrică) ale structurilor asemănătoare grinzilor. Oferă o modalitate rapidă de a modela piese neliniare din punct de vedere geometric în modelul de sistem.

Co-simulare Adams-Marc
Co-simularea Adams-Marc permite utilizatorilor s─â efectueze o simulare real─â ├«ntre tehnologia Marc neliniar─â de clas─â mondial─â cu cod MBD Adams de clas─â mondial─â. Cu aceasta, inginerul MBD poate cre╚Öte precizia modelului prin includerea unui comportament structural neliniar. Este deosebit de benefic pentru aplica╚Ťiile care implic─â o deformare ridicat─â a materialelor viscoelastice. Utilizarea acestei co-simulare poate fi necesar─â re-plasare.

Adams MaxFlex
Pe baza analizei implicite a elementelor finite neliniare, Adams MaxFlex permite reprezentarea neliniarit─â╚Ťii geometrice (adic─â a unor deform─âri mari), a neliniarit─â╚Ťii materiale ╚Öi a neliniarit─â╚Ťii condi╚Ťiei limit─â ├«n modelele Adams. ├Än timp ce tehnologia FEA este utilizat─â pentru a reprezenta ╚Öi rezolva corpul flexibil neliniar, aceasta este ├«ncorporat─â ├«n ├«ntregime ├«n Adams, deci nu este necesar niciun software FEA suplimentar pentru a rezolva modelul.

Maximiza╚Ťi flexibilitatea neliniar─â ├«n simularea dinamicii multicorpilor

Nevoia de simul─âri de fidelitate superioar─â
├Än ultimii ani s-a pus un accent mai mare pe sistemele mecanice de mare vitez─â, u╚Öoare ╚Öi precise. Adesea, aceste sisteme vor con╚Ťine una sau mai multe componente structurale pentru care efectele de deformare sunt primordiale pentru analiza proiect─ârii. ├Än aceste cazuri, inclusiv flexibilitatea pentru acele componente cheie are ca rezultat o predic╚Ťie mai precis─â a ├«nc─ârc─ârii ╚Öi o predic╚Ťie ├«mbun─ât─â╚Ťit─â a performan╚Ťei sistemului.

Abord─âri tradi╚Ťionale ale corpurilor flexibile din Adams:
Adams Flex a fost folosit de utilizatorii Adams de mul╚Ťi ani pentru a include flexibilitatea liniar─â ├«n sistemele de dinamic─â multicorp ╚Öi permite captarea unei deform─âri relativ mici a componentelor flexibile (p├ón─â la aproximativ 10% din lungimea caracteristic─â) ├«n timpul unei simula╚Ťii.

Cu toate acestea, c├ónd vine vorba de componente cu neliniaritate geometric─â sau material─â, cum ar fi grinda de r─âsucire ├«ntr-un sistem de suspensie sau suporturile motorului, Adams Flex nu ofer─â capacitatea de a face fa╚Ť─â neliniarit─â╚Ťii ├«n simulare.

Prin urmare, pentru a încorpora flexibilitatea neliniară în sistemele de dinamică multicorp, am introdus o nouă metodologie / instrument pentru utilizatorii noștri - MaxFlex.

MaxFlex permite reprezentarea neliniarit─â╚Ťii geometrice (adic─â a unor deform─âri mari), a neliniarit─â╚Ťii materiale ╚Öi a neliniarit─â╚Ťii condi╚Ťiei limit─â. Se bazeaz─â pe analiza implicit─â a elementelor finite neliniare.

Iată câteva dintre cele mai importante momente pentru MaxFlex:

 • Folosind Adams MaxFlex, un analist MBD poate cre╚Öte precizia modelului prin includerea unui comportament structural neliniar
 • Este un flux de lucru simplificat, similar cu Adams Flex
 • Simularea este efectuat─â ├«n ├«ntregime ├«n Adams
 • Exist─â suport de memorie partajat─â (SMP) pentru a cre╚Öte eficien╚Ťa simul─ârii
 • U╚Öor de configurat modele ╚Öi rula╚Ťi simul─âri
 • Nu este nevoie de un instrument ter╚Ť─â parte pentru a genera anima╚Ťii cu p─âr╚Ťi flexibile at├ót rigide, c├ót ╚Öi neliniare, deoarece se poate face ├«n Adams / Postprocesor

Solu╚Ťie hardware-in-the-loop

Viteza de calcul ├«n timp real este o condi╚Ťie prealabil─â atunci c├ónd se combin─â modele software cu componente hardware, cum ar fi un controler de stabilitate a ╚Öasiului, senzori de viziune / distan╚Ť─â sau un simulator de conducere (de exemplu, DiM Driving Simulator de gradul VI). MSC Adams este de mult instrumentul preferat al industriei auto pentru predic╚Ťiile dinamicii vehiculelor.

Acum, cu Adams Real Time, anali╚Ötii pot reutiliza acela╚Öi model de baz─â pentru simul─âri off-line de ├«nalt─â fidelitate, prin SIL (Software-in-the-loop) la HIL (Hardware-in-the-loop) ╚Öi ADAS (Advanced Driver Assistance) Sisteme) aplica╚Ťii. Aceast─â abordare cu un singur instrument / un model are poten╚Ťialul de a elimina s─âpt─âm├óni din programul tipic de dezvoltare a vehiculului ╚Öi de a economisi zeci de mii de dolari, elimin├ónd traducerile de model predispuse la erori ├«ntre diferite instrumente.

Integrator Adams în timp real
Integratorul ├«n timp real ├«ntr-o setare de solu╚Ťie Adams care va permite utilizatorului s─â ├«ndeplineasc─â cerin╚Ťele sistemului de operare ├«n timp real. Acest integrator asigur─â c─â at├ót viteza de simulare Adams, c├ót ╚Öi intervalul de comunicare ├«ndeplinesc cerin╚Ťele de platform─â / hardware ├«n timp real (de exemplu, simulatorul de conducere sau controlerul abs).

Analiza în timp real pe platforma de simulare Workbench
Inginerii au nevoie de Simulare ├«n timp real pentru a se conecta cu un controler hardware sau un simulator de conducere. Utilizatorii Adams ├«n timp real s─â r─âm├ón─â ├«n Adams at├ót pentru simulare de ├«nalt─â fidelitate (model complex cu precizie ridicat─â), c├ót ╚Öi pentru analiza ├«n timp real pentru hardware-in-the-loop. ├Än aceast─â versiune, Adams Solver accept─â mediul de modelare ├«n timp real SIMulation Workbench┬« (SimWB) al Concurrent pe sistemul de operare RedHawk Ôäó Linux┬«.

thumbnail of Adams Brochurethumbnail of Adams Car Datasheetthumbnail of Adams Explore Solution Briefthumbnail of Adams Machinery Brochurethumbnail of Adams MaxFlex Solution Briefthumbnail of Flexible Multibody Systems in Adamsthumbnail of Multibody Dynamics-Acoustics Integration Solutionthumbnail of Multibody Dynamics-Nonlinear FEA Co-simulation Servicesthumbnail of Virtual Test Solutions for Aircraft Equipment & Systems

Buton Suna╚Ťi acum
ro_RORomanian