MSC Apex

Mediu CAE unificat pentru dezvoltarea virtual─â a produselor

MSC Apex este primul sistem CAE din lume bazat pe calculul pieselorÔäó, care va servi drept platform─â pentru o gam─â larg─â de fizici ╚Öi aplica╚Ťii pe care MSC Software le va introduce ├«n timp. MSC Apex transform─â modul ├«n care inginerii realizeaz─â simularea prin reducerea timpului critic de modelare ╚Öi procesare CAE de la c├óteva zile la c├óteva ore. Platforma ofer─â o tehnologie inovatoare care permite dezvoltarea predictiv─â a produselor ├«n etapele timpurii ale proiect─ârii, unde este esen╚Ťial─â pentru a economisi timp ╚Öi bani.

CARACTERISTICI CHEIE

MSC Apex este un mediu de simulare complet integrat și generativ, construit de la zero.
Cu o schimbare de paradigm─â fa╚Ť─â de solu╚Ťiile tradi╚Ťionale de tip "pre-solu╚Ťie-post-punct", utilizatorii pot profita de aceea╚Öi experien╚Ť─â de utilizare pentru a realiza fluxuri de lucru de simulare de la un cap─ât la altul, cu o asociativitate complet─â ├«ntre datele geometrice ╚Öi cele de analiz─â, inclusiv un comportament complet generativ pentru a se asigura c─â toate aspectele modelului sunt consecvente ╚Öi actualizate ├«n urma modific─ârilor de proiectare.

MSC Apex este alimentat de un motor de modelare directă și de plasare a ochiurilor de plasă specific CAE care accelerează procesul de transformare a CAD în plasă cu un factor de până la 50x.
Geometria CAD nu este adecvat─â pentru analiz─â, iar opera╚Ťiunile de reparare/├«mbun─ât─â╚Ťire a geometriei, precum ╚Öi cele de plasare a ochiurilor sunt plictisitoare, predispuse la erori ╚Öi dureaz─â prea mult. MSC ApexÔäó dispune de un set complet de instrumente de modelare direct─â pentru a face ca etapele de cur─â╚Ťare ╚Öi idealizare a geometriei s─â fie rapide ╚Öi u╚Öoare. Aceste caracteristici ofer─â inginerilor ├«mbun─ât─â╚Ťiri spectaculoase ale productivit─â╚Ťii.

MSC Apex este activat cu metode de rezolvare integrate care permit utilizatorului s─â valideze interactiv modelele de piese ╚Öi subsisteme, ob╚Ťin├ónd c├ó╚Ötiguri de productivitate de p├ón─â la 10 ori mai mari ├«n preg─âtirea modelelor.
Procesul tradi╚Ťional de validare a unui model cu elemente finite (FE) este iterativ ╚Öi consumator de timp, implic├ónd trimiterea ├«n mod repetat de sarcini ╚Öi interpretarea mesajelor criptice de avertizare/eroare ale rezolvatorului. Comportamentul generativ al MSC Apex este exploatat pe deplin pentru a valida ├«n mod incremental modelul ├«n evolu╚Ťie ╚Öi pentru a elimina numeroasele itera╚Ťii consumatoare de timp inerente ├«n vechea paradigm─â pre-solu╚Ťie-post.

MSC ApexÔäó este primul sistem CAE din lume bazat pe Computational PartsÔäó, care permite:

  • Utilizatori individuali pentru a rula ├«n mod incremental analiza ansamblurilor complexe, permi╚Ť├ónd studii comerciale rapide
  • Grupuri de utilizatori pentru a face schimb de modele matematice ├«n/prin lan╚Ťul de aprovizionare f─âr─â a compromite proprietatea intelectual─â (PI)

MSC Apex este o solu╚Ťie centrat─â pe reprezentarea modelelor de piese ╚Öi ansambluri, care permite lan╚Ťurilor de aprovizionare s─â partajeze o structur─â unic─â de produs, gestion├ónd ├«n acela╚Öi timp ├«n mod independent instan╚Ťele de piese, subsisteme, ansambluri complete ╚Öi reprezent─ârile comportamentale multifidelitate corespunz─âtoare. Acest lucru permite ca fiecare persoan─â din fluxul de lucru global de dezvoltare a produsului s─â dispun─â ├«n sf├ór╚Öit de datele corecte.
MSC Apex ofer─â o experien╚Ť─â unic─â, distractiv─â ╚Öi u╚Öor de utilizat, f─âc├ónd posibil─â ├«nv─â╚Ťarea software-ului ├«ntr-o singur─â zi de c─âtre cei care nu sunt exper╚Ťi ├«n domeniul AAC. Aceast─â nou─â abordare a interfe╚Ťei cu utilizatorul permite o reducere de 10 ori a instrumentelor. Tutorialele video ├«ncorporate, instruc╚Ťiunile privind fluxul de lucru ╚Öi ghidarea la mouse faciliteaz─â ├«nv─â╚Ťarea rapid─â a inginerilor ╚Öi transformarea lor ├«n persoane productive ├«n domeniul simul─ârii.

Solu╚Ťie de modelare direct─â ╚Öi de plasare a ochiurilor de plas─â specific─â CAE, care eficientizeaz─â fluxul de lucru pentru cur─â╚Ťare, simplificare ╚Öi plasare a ochiurilor de plas─â CAD

MSC Apex Modeler este o solu╚Ťie de modelare direct─â ╚Öi de plasare a ochiurilor de plas─â specific─â CAE, care eficientizeaz─â fluxul de lucru pentru cur─â╚Ťarea, simplificarea ╚Öi plasarea ochiurilor de plas─â CAD. Solu╚Ťia dispune de instrumente sofisticate ╚Öi interactive care sunt u╚Öor de utilizat ╚Öi u╚Öor de ├«nv─â╚Ťat.

Modelare direct─â - Modelarea direct─â permite utilizatorilor s─â creeze ╚Öi s─â editeze geometria ├«n mod interactiv. Pur ╚Öi simplu selecta╚Ťi entit─â╚Ťile de interes, cum ar fi o fa╚Ť─â, o muchie sau un vertex, ╚Öi ├«mpinge╚Ťi, trage╚Ťi sau trage╚Ťi pentru a implementa orice modificare. Modelarea direct─â este completat─â de tehnologia de plasare ├«ncorporat─â.

Modelare direct─â ╚Öi plasare - Pentru modelele care au fost deja plasate ╚Öi care necesit─â modific─âri suplimentare ale geometriei, utiliza╚Ťi oricare dintre instrumentele de modelare direct─â sau de cur─â╚Ťare/reparare a geometriei, iar plasa va fi regenerat─â imediat.

U╚Öor de utilizat, u╚Öor de ├«nv─â╚Ťat - MSC Apex a fost proiectat pentru a avea instrumente multifunc╚Ťionale, astfel ├«nc├ót aplica╚Ťia s─â fie u╚Öor de utilizat. De asemenea, dispune de numeroase mijloace de ├«nv─â╚Ťare, cum ar fi tutoriale, documenta╚Ťie video, flux de lucru ╚Öi instruc╚Ťiuni la mouse, care promoveaz─â productivitatea ├«ntr-o singur─â zi.

Flux de lucru pentru modelare directă și plasare
├Ändep─ârta╚Ťi numeroasele ╚Öi inutile caracteristici
Specifica╚Ťi tipul de element, cum ar fi ╚Öanfrenuri, g─âuri ╚Öi cilindri. Apoi, defini╚Ťi intervalele de dimensiuni ale elementelor ╚Öi elimina╚Ťi automat din model elementele vizate.

Extragerea interactiv─â a suprafe╚Ťelor medii
Efectua╚Ťi ├«n mod automat sau manual extrac╚Ťia la mijlocul suprafe╚Ťei. Op╚Ťiunile includ: decalaj automat, grosime constant─â, decalaj la distan╚Ť─â ╚Öi suprafa╚Ť─â median─â conic─â.

Repararea suprafe╚Ťelor cu modelare direct─â
Selecta╚Ťi o muchie sau un vertex ╚Öi trage╚Ťi-l interactiv ├«n loca╚Ťia dorit─â. Liniile directoare ofer─â o previzualizare a ac╚Ťiunii care se efectueaz─â.

Geometrie de plasă și definirea criteriilor de plasă
Modele de ochiuri de plas─â bazate pe dimensiunea ochiului de plas─â, tipul de element, semin╚Ťe de ochiuri de plas─â ╚Öi caracteristici.

Continua╚Ťi s─â repara╚Ťi cu modelare direct─â ╚Öi ochiuri de plas─â
Utiliza╚Ťi modelarea direct─â pentru a repara ├«n continuare geometria care poate fi deja plasat─â. A╚Öchiile sau fisurile pot fi rezolvate cu u╚Öurin╚Ť─â ├«n timp ce ochiurile de plas─â sunt regenerate automat.

Crea╚Ťi automat atribu╚Ťii de grosime ╚Öi decalaj
Utiliza╚Ťi Auto Thickness ╚Öi Offset pentru a crea numeroase defini╚Ťii ale propriet─â╚Ťilor pentru elementele de ├«nveli╚Ö ╚Öi exporta╚Ťi-le ├«n format .bdf.

O solu╚Ťie de analiz─â structural─â complet integrat─â ╚Öi generativ─â pentru ingineri ╚Öi anali╚Öti.

MSC Apex Structures este un produs adi╚Ťional care extinde func╚Ťionalitatea MSC Apex Modeler cu capabilit─â╚Ťi pentru analiza structural─â liniar─â.

Structurile MSC Apex includ o interfa╚Ť─â utilizator pentru definirea scenariilor ╚Öi post-procesarea rezultatelor, precum ╚Öi metode de rezolvare integrate. Aceast─â solu╚Ťie este unic─â prin faptul c─â combin─â tehnologia de calcul al pieselor ╚Öi ansamblurilor cu un cadru generativ, care permite o analiz─â interactiv─â ╚Öi incremental─â.

Integrarea interfe╚Ťei utilizatorului cu metodele de rezolvare ofer─â utilizatorului o capacitate unic─â de a valida interactiv ╚Öi progresiv faptul c─â modelele FEM sunt preg─âtite pentru rezolvare. La cererea utilizatorului, o serie de verific─âri ale rezolvatorului pot fi rulate ├«n raport cu piese ╚Öi ansambluri individuale, iar diagnosticele modelului sunt raportate ├«n panoul Analysis Readiness. Aceast─â validare incremental─â reprezint─â o abatere radical─â de la abordarea tradi╚Ťional─â, care necesit─â foarte mult timp, ├«n care pre/postprocesorul ╚Öi solverul sunt separate.

├Än plus, un tip de analiz─â a r─âspunsului ├«n frecven╚Ť─â ╚Öi un set de instrumente specializate de explorare a rezultatelor sunt disponibile pentru a ajuta inginerii s─â ├«mbun─ât─â╚Ťeasc─â comportamentul vibra╚Ťional al structurilor. Setul de instrumente integrate din MSC Apex permite anali╚Ötilor s─â experimenteze contribu╚Ťiile modale ╚Öi s─â dezvolte solu╚Ťii de proiectare pentru a atenua ╚Öi controla vibra╚Ťiile structurale, toate acestea f─âr─â a se angaja ├«n modific─âri excesive de modelare ╚Öi reanaliz─â.

Fluxul de lucru pentru analiza structural─â
Stabilirea modelului și a contextului de analiză
Definirea tipului de analiză și a unui subset de piese și ansambluri care să constituie contextul de evaluare.

Validarea modelelor înainte de analiză
Utiliza╚Ťi instrumentul integrat de preg─âtire a analizei pentru a valida faptul c─â contextul are reprezent─âri valide ale modelelor pentru tipul de analiz─â ales

├Ämbina╚Ťi rapid ochiuri de plas─â diferite
Reduce╚Ťi nevoia de aliniere a nodurilor ├«ntre p─âr╚Ťile de plas─â folosind tehnologia de lipire independent─â de plas─â

Efectua╚Ťi schimb─âri generative
Urm─âri╚Ťi starea ╚Öi gestiona╚Ťi actualizarea actualiz─ârilor din aval al c─âror p─ârinte a fost modificat

Generarea de rezultate
Defini╚Ťi un scenariu static liniar sau cu moduri normale ╚Öi executa╚Ťi metodele de rezolvare integrate pentru a genera rezultate ├«n mod interactiv.

Evaluarea diferitelor variante de proiectare
Modificarea interactiv─â a pieselor ╚Öi generarea incremental─â a rezultatelor pentru a explora un spa╚Ťiu de proiectare

thumbnail of MSC Apex Frequency Response Analysis Solution Briefthumbnail of MSC Apex Mid-Surfacing Solution Briefthumbnail of MSC Apex Modeler Solution Briefthumbnail of MSC Apex Structures Solution Briefthumbnail of MSC Apex to Patran Solution Brief

Buton Suna╚Ťi acum
ro_RORomanian