Oboseala MSC

MSC Fatigue este un program de rezolvare a durabilit─â╚Ťii ╚Öi toleran╚Ťei la deteriorare bazat pe FE ╚Öi este singura solu╚Ťie care poate aborda ├«ntreaga gam─â de calcule de durat─â de via╚Ť─â la fractur─â ╚Öi oboseal─â pentru probleme statice ╚Öi dinamice at├ót ├«n domeniul timpului, c├ót ╚Öi ├«n cel al frecven╚Ťei.

Conform unor estimări, costurile anuale în Statele Unite ale Americii datorate fracturilor premature de oboseală în componentele structurale se ridică la 4% din produsul intern brut. Cu toate acestea, testarea împotriva ciclurilor de încărcare repetate, uneori de milioane de ori, este adesea prea costisitoare și necesită prea mult timp pentru a fi practică.

Programele de analiz─â cu elemente finite v─â pot spune unde exist─â "puncte fierbin╚Ťi" de tensiune, dar nu v─â pot spune dac─â aceste puncte fierbin╚Ťi sunt zone critice pentru defectarea prin oboseal─â sau c├ónd oboseala ar putea deveni o problem─â. Pentru a evita s─â contribuie ╚Öi mai mult la aceast─â statistic─â, mul╚Ťi produc─âtori accept─â pur ╚Öi simplu cicluri lungi de dezvoltare a prototipurilor, componente supraponderale, cereri de garan╚Ťie imprevizibile ╚Öi pierderea ├«ncrederii clien╚Ťilor.

MSC Fatigue permite inginerilor de durabilitate s─â prevad─â rapid ╚Öi precis c├ót timp vor rezista produsele ├«n orice combina╚Ťie de condi╚Ťii de ├«nc─ârcare dependente de timp sau de frecven╚Ť─â. Printre beneficii se num─âr─â reducerea testelor de prototipuri, mai pu╚Ťine retrageri de produse, costuri de garan╚Ťie mai mici ╚Öi o ├«ncredere sporit─â ├«n faptul c─â modelele de produse vor trece de programele de testare necesare.

Func╚Ťia avansat─â de estimare a duratei de via╚Ť─â, MSC Fatigue, permite utilizatorilor s─â efectueze o analiz─â complet─â a oboselii cu acelea╚Öi rezultate FE care sunt utilizate pentru analiza tensiunilor. Mediul permite gestionarea f─âr─â probleme a CAE, a analizei dinamice ╚Öi a durabilit─â╚Ťii ├«ntr-o singur─â interfa╚Ť─â u╚Öor de utilizat. Acesta include module avansate dezvoltate de MSC Software de-a lungul unei perioade de 20 de ani, precum ╚Öi module mai recente dezvoltate ca parte a suitei de programe nCode DesignLife.

Capacit─â╚Ťi de oboseal─â MSC

MSC Fatigue este o solu╚Ťie dovedit─â pentru prezicerea rezisten╚Ťei modelelor dvs. ╚Öi se distinge de alternative prin faptul c─â v─â permite s─â:

  • Optimiza╚Ťi ├«n mod interactiv durata de via╚Ť─â la oboseal─â a proiectelor dumneavoastr─â.
  • S─â lucreze eficient cu calcule de oboseal─â str├óns legate ├«ntre ele pentru sisteme dinamice ├«n medii CAE.
  • Beneficia╚Ťi de numeroasele caracteristici ├«mbun─ât─â╚Ťite continuu ╚Öi introduse ├«n fiecare versiune a MSC Fatigue.
  • Monitoriza╚Ťi, porni╚Ťi, opri╚Ťi ╚Öi audita╚Ťi cu u╚Öurin╚Ť─â analizele privind durata de via╚Ť─â la oboseal─â ├«n diferite etape.
  • Utiliza╚Ťi instrumente dinamice sofisticate bazate pe frecven╚Ťe de intrare multiple.
  • Prevede╚Ťi longevitatea sudurilor cu ajutorul tehnologiilor de sudur─â cuprinz─âtoare ale MSC Fatigue.
  • Utiliza╚Ťi toate cele mai recente capabilit─â╚Ťi de oboseal─â incluse ├«n fiecare versiune a MSC Fatigue ╚Öi nCode's Design Life.
  • Extinderea analizei oboselii motorului cu ajutorul unei metode de "gradient de tensiune" nou implementate.
  • Simularea comportamentului la oboseal─â care rezult─â din evenimente statice, dinamice ╚Öi termice.

Oboseala încorporată Nastran (NEF)
Un concept complet nou pentru calculele de oboseal─â bazate pe CAE.

Pentru prima dat─â, etapa de analiz─â a oboselii este realizat─â ca parte a procesului de rezolvare ╚Öi nu ca o sarcin─â de post-procesare. Acest lucru ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öte practicile actuale, care pot fi greoaie ╚Öi consumatoare de timp. NEF revolu╚Ťioneaz─â modul ├«n care se fac calculele actuale, deoarece exist─â o reducere dramatic─â a num─ârului de fi╚Öiere diverse care trebuie gestionate (gestionarea ├«mbun─ât─â╚Ťit─â a durabilit─â╚Ťii) ╚Öi o reducere corespunz─âtoare a timpului total de procesare pe care ├«l poate dura o lucrare mare.

Cu Nastran Embedded Fatigue (NEF), nu mai este nevoie de fi╚Öiere de eforturi mari (intermediare). Astfel, nu mai este nevoie de transfer de fi╚Öiere de solicitare, precum ╚Öi reducerea cerin╚Ťelor de CPU (memorie) ╚Öi capacitatea asociat─â de a procesa calculul oboselii ├«n memorie. ├Än acest fel, sunt posibile calculele de oboseal─â a ├«ntregului corp pentru modele mari.

MSC Software este capabil s─â utilizeze unii dintre cei mai buni exper╚Ťi din lume pentru furnizarea de cursuri de formare ├«n domeniul oboselii ╚Öi servicii de inginerie. Instruirea ├«n domeniul oboselii poate fi axat─â fie pe software (PAT319), fie pe tehnologie (NAS319). MSC Software poate oferi chiar ╚Öi un proiect personalizat de ini╚Ťiere rapid─â ├«n managementul durabilit─â╚Ťii (NAS399) destinat utilizatorilor care utilizeaz─â ├«n prezent procese de analiz─â a oboselii bazate pe GUI ╚Öi care doresc s─â treac─â la o abordare ├«ncorporat─â ├«n solver.

thumbnail of High Speed Rotating Components Solution Briefthumbnail of MSC Fatigue Brochurethumbnail of MSC Fatigue Datasheetthumbnail of Using a common Test and Simulation environment to optimize the Durability Process

Buton Suna╚Ťi acum
ro_RORomanian