MSC Marc

MSC Marc
Nonlinear și multifizică avansată

Marc este o solu╚Ťie de analiz─â cu elemente finite neliniar─â, puternic─â, de uz general, pentru a simula cu precizie comportamentul produsului ├«n condi╚Ťii de ├«nc─ârcare static─â, dinamic─â ╚Öi multifizic─â. Versatilitatea lui Marc ├«n modelarea comportamentelor neliniare ale materialelor ╚Öi a condi╚Ťiilor de mediu tranzitorii ├«l face ideal pentru a v─â rezolva problemele complexe de proiectare.

CARACTERISTICI CHEIE

Analiz─â neliniar─â pentru proiecte ├«mbun─ât─â╚Ťite

Natura este neliniar─â. Folosind Marc, captura╚Ťi cu precizie comportamentul neliniar inerent al modelelor pentru a ├«mbun─ât─â╚Ťi calitatea produselor, a reduce costurile de testare ╚Öi a ├«mbun─ât─â╚Ťi fiabilitatea ├«ncorpor├ónd adev─âratul mediu al produsului. Marc, solverul dedicat analizei neliniare cu elemente finite (FEA) de la MSC Software, este conceput pentru a simula comportamentul neliniar complex al materialelor de inginerie. Prin instrumentele sale inovatoare de simulare, Marc ofer─â solu╚Ťii creative la problemele neliniare, economise╚Öte timp ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öte productivitatea

Analiz─â neliniar─â precis─â

Produsele sunt concepute pentru a rezista la mai multe scenarii de ├«nc─ârcare ├«n diferite condi╚Ťii de mediu. Prin urmare, este important s─â pute╚Ťi simula aceste condi╚Ťii pentru a ob╚Ťine o imagine mai clar─â a comportamentului produsului ╚Öi pentru a v─â ├«mbun─ât─â╚Ťi proiectele. Marc ofer─â o clas─â larg─â de proceduri de solu╚Ťii pe care le pute╚Ťi utiliza pentru a simula virtual condi╚Ťiile de testare ╚Öi sarcinile de serviciu dorite.
Metodologiile de ultim─â genera╚Ťie, dovedite ├«n industrie, sunt concepute pentru a v─â oferi acurate╚Ťea ╚Öi eficien╚Ťa de care ave╚Ťi nevoie ├«n procesul de dezvoltare.

Modele de materiale neliniare

Spectrul de materiale de inginerie utilizate este ├«n cre╚Ötere, la fel ca ╚Öi nevoia de testare extins─â a produselor concepute cu aceste materiale. Materialele personalizabile, cum ar fi materialele compozite, materialele plastice, elastomerii ╚Öi noile metale, cum ar fi aliajele cu memorie de form─â, ajut─â inginerii s─â ├«╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťeasc─â produsele, ├«n timp ce opereaz─â sub constr├óngeri tehnice.
Marc ofer─â utilizatorilor posibilitatea de a modela o gam─â larg─â de materiale, inclusiv metale, aliaje cu memorie de form─â, materiale super-plastice, materiale compozite, lemn, plastic, cauciucuri, sticl─â, beton, pulberi, metale ╚Öi multe altele. Modelele ├«ncorporeaz─â efecte de temperatur─â, efecte de vitez─â ╚Öi deteriorare, astfel ├«nc├ót s─â poat─â prezice cu precizie comportamentul pe toat─â gama de func╚Ťionare a unui produs. Marc ofer─â, de asemenea, o abordare u╚Öoar─â pentru a implementa noi modele de materiale care utilizate ├«n proiecte ╚Öi cercet─âri de ultim─â or─â. A╚Öadar, indiferent dac─â proiectele dvs. utilizeaz─â metale precum o╚Ťelul ╚Öi aluminiul sau materiale complexe precum compozitele, lipiturile sau spumele, Marc v─â ofer─â modele de materiale acceptate ├«n industrie pentru a modela cu precizie comportamentul acestora.

Analiză multifizică și cuplată pentru un comportament în lumea reală

Pe m─âsur─â ce materiale noi sunt utilizate ├«n proiecte pentru a beneficia de propriet─â╚Ťile lor unice, devine important─â ╚Öi modelarea fizicii care controleaz─â comportamentul acestora. De exemplu, materialele piezoelectrice acumuleaz─â sarcin─â electric─â atunci c├ónd sunt supuse la solicit─âri mecanice, iar acest fenomen este utilizat ├«n unii senzori, actuatori ╚Öi motoare. De asemenea, fenomenul ├«nc─âlzirii Joule sau al ├«nc─âlzirii rezistive datorate energiei electrice convertite ├«n c─âldur─â are multiple aplica╚Ťii, printre care se num─âr─â pl─âcile de g─âtit ╚Öi grilele de dezghe╚Ťare ale automobilelor.
Capacitatea multifizic─â a lui Marc, atunci c├ónd este combinat─â cu analiza structural─â neliniar─â superioar─â, ofer─â rezultate mai precise, ceea ce duce la o proiectare mai bun─â ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťit─â a sistemelor dvs. structurale.
Marc poate fi utilizat pentru a cupla comportamentele structurale, termice, magnetostatice, electrostatice, de ├«nc─âlzire prin induc╚Ťie, electromagnetice ╚Öi ale fluidelor (curgere laminar─â cu deform─âri structurale mici). Capacit─â╚Ťile de cuplare sunt, de asemenea, foarte utile pentru a ├«mbun─ât─â╚Ťi precizia simul─ârilor de fabrica╚Ťie, cum ar fi sudarea, ├«nt─ârirea ╚Öi formarea.

Ușor de configurat Contact Analysis

Aproape toate modelele implic─â interac╚Ťiunea cu alte componente din cadrul unui ansamblu sau interac╚Ťiunea dintre ansambluri care transfer─â for╚Ťe prin zonele de contact. ├Äntr-o analiz─â neliniar─â, direc╚Ťia ╚Öi magnitudinea for╚Ťei ├«mpreun─â cu zona de contact se modific─â adesea ├«n mod continuu. Pentru acurate╚Ťea analizei, este esen╚Ťial s─â se studieze tensiunile normale de contact ╚Öi tensiunile de forfecare transmise ├«n timpul interac╚Ťiunii dintre componente.
Marc ofer─â o abordare unic─â ├«n rezolvarea acestei probleme dificile prin utilizarea unor proceduri inteligente ╚Öi o configurare u╚Öoar─â. Defini╚Ťiile intuitive ╚Öi u╚Öoare ale corpurilor de contact ╚Öi detectarea automat─â a limitelor de contact ├«i scutesc pe utilizatori de sarcina de a crea interfe╚Ťe de contact sau de a defini suprafe╚Ťe master ╚Öi slave. Deoarece Marc este conceput pentru a gestiona at├ót alunecarea mic─â, c├ót ╚Öi cea mare ├«ntre corpurile de contact cu un singur algoritm, utilizatorii nu trebuie s─â fie preocupa╚Ťi de abordarea pe care trebuie s─â o foloseasc─â pentru problema lor specific─â. Procedurile mai inteligente, care nu sacrific─â performan╚Ťa, ├«nseamn─â mai pu╚Ťin─â munc─â pentru utilizatori, oferind ├«n acela╚Öi timp o precizie ├«mbun─ât─â╚Ťit─â.

Analiza defec╚Ťiunilor pentru produse mai bune

Prevederea defec╚Ťiunilor ajut─â foarte mult la ├«mbun─ât─â╚Ťirea proiectelor, prelungind astfel durata de via╚Ť─â a produselor ╚Öi reduc├ónd costurile de garan╚Ťie. Din cauza ├«nc─ârc─ârii complexe la care ar putea fi supus─â o structur─â ├«n timpul vie╚Ťii sale, este foarte costisitor s─â se testeze fizic toate proiectele pentru toate scenariile de ├«nc─ârcare.
Sunt disponibile mai multe modele de deteriorare pentru materiale fragile, cum ar fi betonul, metalele ductile ╚Öi materialele din cauciuc. Materialele compozite moderne ofer─â noi provoc─âri, iar Marc ofer─â modele de v├órf pentru a prezice defec╚Ťiunile matricei, ale fibrelor ╚Öi ale delamin─ârii. Capacit─â╚Ťile avansate de mecanic─â a fracturii ajut─â la prezicerea at├ót a ini╚Ťierii c├ót ╚Öi a propag─ârii fisurilor. Aceste proceduri pot fi utilizate cu o gam─â larg─â de materiale ╚Öi pentru aproape toate geometriile. Acest lucru v─â ofer─â instrumentele necesare pentru a asigura proiecte fiabile ╚Öi sigure.

Plas─â adaptiv─â automat─â adaptiv─â

├Än timpul anumitor procese de fabrica╚Ťie sau aplica╚Ťii de etan╚Öare, materialul sufer─â o deformare sever─â din cauza sarcinilor aplicate sau a for╚Ťelor de contact. Aceste deform─âri pot fi at├ót de mari ├«nc├ót ochiurile de plas─â cu elemente finite utilizate pentru analiz─â ar putea fi puternic distorsionate ╚Öi ar putea bloca rezolvarea. Marc ofer─â o solu╚Ťie inovatoare pentru a dep─â╚Öi aceast─â problem─â prin utilizarea retu╚Öului automat.
În timpul analizei, în cazul în care elementele sunt puternic distorsionate, Marc creează automat o nouă plasă din limita deformată.
Starea materialului (tensiuni, deforma╚Ťii, deforma╚Ťii) ├«mpreun─â cu condi╚Ťiile de contact sunt transferate ├«n noua plas─â bine structurat─â, iar analiza este efectuat─â ├«n continuare cu noua plas─â. Acest proces se repet─â de c├óte ori este necesar, f─âr─â interven╚Ťia utilizatorului, permi╚Ť├óndu-v─â s─â rezolva╚Ťi probleme neliniare mai dificile ╚Öi mai complexe

Personalizare

Marc ofer─â posibilitatea de a personaliza software-ul de analiz─â prin utilizarea de subrutine de utilizator. Peste 175 sunt disponibile pentru a ├«ncorpora modele avansate de materiale, condi╚Ťii de ├«nc─ârcare ╚Öi condi╚Ťii limit─â sau tehnologie de elemente. Interfa╚Ťa grafic─â - poate fi u╚Öor de personalizat folosind Python

Geometrie și plasare

- Importa╚Ťi fi╚Öiere CAD ├«n formate neutre de ACIS, STEP, STL, IGES, VDAFS ╚Öi Parasolid.
- Importa╚Ťi geometrie ├«n formate CAD native ale CATIA V4, CATIA V5, Pro/ENGINEER, Solidworks, Unigraphics, JT, Inventor ╚Öi DXF.
- Crea╚Ťi ╚Öi edita╚Ťi curbe, suprafe╚Ťe ╚Öi solide
- Crea╚Ťi elemente 1D, 2D ╚Öi 3D inferioare ╚Öi superioare folosind generatoare automate de ochiuri de plas─â
- Rafinarea ╚Öi editarea entit─â╚Ťilor de plas─â
- Crea╚Ťi arcuri ╚Öi puncte de pornire pentru analiz─â
- Crea╚Ťi conectori discre╚Ťi, cum ar fi RBE2, RBE3, Servo-link-uri, CBUSH, CFAST ╚Öi CWELD
- Introduce╚Ťi noduri sau elemente ├«n interiorul altor elemente

Modelarea materialelor

- Definirea parametrilor materialului neliniar".
- Adaptarea curbei datelor experimentale pentru a ob╚Ťine parametrii pentru elastomeri
- Specifica╚Ťi propriet─â╚Ťile materialelor ├«n func╚Ťie de temperatur─â
- Definirea propriet─â╚Ťilor ca func╚Ťii ale altor variabile independente

Sarcini ╚Öi condi╚Ťii limit─â

- Definirea for╚Ťelor, momentelor, deplas─ârilor, presiunilor ╚Öi rota╚Ťiilor necesare.
- Specifica╚Ťi condi╚Ťiile la limit─â relevante pentru fiecare model multifizic configurat.
- Aplica╚Ťi condi╚Ťii la limit─â la entit─â╚Ťile geometrice pentru a le transfera cu u╚Öurin╚Ť─â la plasa asociat─â
- Definirea condi╚Ťiilor la limit─â ca func╚Ťii ale altor variabile independente
- Grupa╚Ťi cu u╚Öurin╚Ť─â sarcinile ╚Öi condi╚Ťiile la limit─â ├«n cazuri de ├«nc─ârcare

Contacta╚Ťi

- Defini╚Ťi cu u╚Öurin╚Ť─â corpurile de contact deformabile ╚Öi rigide
- Crea╚Ťi automat corpuri de contact din modele de asamblare CAD
- Personaliza╚Ťi interac╚Ťiunea de contact folosind tabelele de contact
- Definirea coeficien╚Ťilor de frecare ╚Öi a altor parametri pentru analiza contactului
- Suport─â o potrivire de interferen╚Ť─â cu deformare mare
- Sprijin─â contactul ├«n aplica╚Ťiile multifizice.

Instrumente de modelare

- Crea╚Ťi cu u╚Öurin╚Ť─â modele de ╚Öuruburi ╚Öi sarcini pentru analiza de asamblare
- Crearea de cavit─â╚Ťi ├«nchise umplute cu gaz ╚Öi analiza influen╚Ťei acestora asupra r─âspunsului structural
- Transferul pre-statului de la o analiz─â la alta
- Afișarea rezultatelor analizei axiometrice pe un model 3D
- Crearea condi╚Ťiilor la limit─â de simetrie ╚Öi simetrie ciclic─â
- Definirea traseelor de sudare și a elementelor de umplere pentru analiza sudării
- Activarea și dezactivarea elementelor
- Definirea vârfurilor fisurilor pentru analiza fracturilor
- Defini╚Ťi ├«nf─â╚Öur─ârile bobinelor electrice pentru analize electromagnetice

Post-procesare

- Ob╚Ťine╚Ťi diagrame ale rezultatelor ├«n formatul dorit, inclusiv diagrame de contur, linii de contur, planuri de t─âiere, izosuprafe╚Ťe ╚Öi multe altele.
- Reprezentarea grafic─â a varia╚Ťiei ├«n timp a oric─âruia dintre rezultatele salvate ├«n orice loca╚Ťie arbitrar─â
- Folosi╚Ťi graficul de traseu pentru a examina varia╚Ťia spa╚Ťial─â a oric─ârui rezultat de-a lungul oric─ârui traseu arbitrar.
- Crea╚Ťi imagini ╚Öi filme pentru rapoarte ╚Öi prezent─âri
- Urm─âri╚Ťi fluxul de particule de material

Analiza static─â

- Efectua╚Ťi analize statice liniare ╚Öi neliniare pentru a v─â testa virtual proiectele
- Include╚Ťi modele avansate de materiale neliniare
- Încorporează atât deformarea mare, cât și comportamentul de deformare mare
- Modelarea precis─â a condi╚Ťiilor de frontier─â neliniare, inclusiv a efectelor for╚Ťei de urm─ârire, a funda╚Ťiilor ╚Öi a contactului.
- Efectua╚Ťi simul─âri de fluaj pentru a determina r─âspunsul pe termen lung al structurii.
- Efectua╚Ťi o analiz─â post-conturnare pentru a efectua studii de stabilitate
- Determina╚Ťi for╚Ťa de u╚Öurare a iner╚Ťiei pentru echilibrarea structurilor libere
- Efectuarea analizei de rulare ├«n regim sta╚Ťionar a anvelopelor
- Efectua╚Ťi analiza uzurii mecanice datorate frec─ârii
- Exporta╚Ťi sau importa╚Ťi fi╚Öiere DMIG pentru compatibilitate cu MSC Nastran
- Efectua╚Ťi o analiz─â global-local pentru a surprinde mai bine comportamentul local

Analiza dinamic─â

- Efectuarea analizei modurilor naturale ale structurilor pentru a determina stabilitatea structural─â sub sarcini dinamice
- Efectuarea de analize de r─âspuns ├«n frecven╚Ť─â supuse la sarcini armonice sau vibra╚Ťii aleatorii pentru a analiza performan╚Ťa structural─â
- Include modele avansate de amortizare care ├«ncorporeaz─â amortizarea dependent─â de frecven╚Ť─â ╚Öi deformare observat─â ├«n cauciuc ╚Öi materiale plastice.
- Ob╚Ťinerea de informa╚Ťii despre performan╚Ťa dinamic─â a structurilor prin analiza tranzitorie
- Ob╚Ťine╚Ťi o precizie ├«mbun─ât─â╚Ťit─â prin modelarea precis─â a contactului, a materialelor neliniare ╚Öi a condi╚Ťiilor de ├«nc─ârcare.
- Crearea de fișiere neutre modale (MNF) care pot fi partajate cu Adams, inclusiv preîncărcarea neliniară

Transfer de c─âldur─â

- Efectuarea de analize ├«n regim sta╚Ťionar ╚Öi tranzitoriu pentru corpuri unidimensionale, bidimensionale ╚Öi tridimensionale.
- Ob╚Ťinerea distribu╚Ťiilor de temperatur─â ├«ntr-o structur─â pentru probleme de transfer termic liniar ╚Öi neliniar
- Modelarea neliniarit─â╚Ťilor, inclusiv a propriet─â╚Ťilor dependente de temperatur─â, a efectului c─âldurii latente (schimbare de faz─â), a convec╚Ťiei termice ├«n direc╚Ťia de curgere ╚Öi a condi╚Ťiilor neliniare la limit─â (convec╚Ťie ╚Öi radia╚Ťie).
- Calcula╚Ťi factorii de vizualizare a radia╚Ťiilor mai rapid ╚Öi mai precis
- Simula╚Ťi degradarea termic─â a sistemelor de protec╚Ťie termic─â (TPS) cu ajutorul unor tehnologii avansate.
model de piroliz─â
- Efectuarea de analize de abla╚Ťie pentru sisteme spa╚Ťiale, fr├óne ╚Öi aplica╚Ťii biomedicale
- Calcula╚Ťi fluxurile de c─âldur─â pe mai multe componente care intr─â ├«n contact.

Cuplaj termomecanic

- Analiza r─âspunsului structural datorat schimb─ârilor de temperatur─â din mediul ├«nconjur─âtor ╚Öi gradien╚Ťilor termici din structur─â
- Modelarea generării de căldură datorită plasticii și frecării între diferite componente pentru o fizică precisă
- ├Äncorporarea gener─ârii de c─âldur─â datorat─â polimeriz─ârii ├«n procesul de fabrica╚Ťie a compozitelor.
- Simula╚Ťi influen╚Ťa recoacerii
- Simularea efectelor modific─ârilor condi╚Ťiilor termice limit─â datorate unor deform─âri mari

Acustică și cupluriD Analiza acustică-structurală

- Efectuarea de analize acustice ├«n cavit─â╚Ťi rigide ╚Öi deformabile
- Calcula╚Ťi frecven╚Ťele fundamentale ale cavit─â╚Ťii, precum ╚Öi distribu╚Ťia presiunii ├«n cavitate.
- Calcula╚Ťi efectul mediului acustic asupra r─âspunsului dinamic al structurii ╚Öi influen╚Ťa structurii asupra r─âspunsului dinamic al mediului acustic.
- Utiliza╚Ťi defini╚Ťia corpului de contact pentru a simplifica crearea modelului folosind ochiuri de plas─â diferite

Mecanica fluidelor

- Efectua╚Ťi analiza curgerii laminare cu ecua╚Ťiile Navier-Stokes
- Efectuarea de studii care implică cuplajul fluid-termic, cuplajul fluid-solid și cuplajul fluid-termic-solid
- Rezolvarea problemelor de curgere ├«n regim sta╚Ťionar ╚Öi tranzitoriu ├«n dou─â ╚Öi trei dimensiuni
Analiza electromagnetic─â

- Efectuarea de analize electromagnetice tranzitorii ╚Öi armonice complet cuplate pentru a calcula c├ómpurile electrice ╚Öi magnetice supuse la excita╚Ťie extern─â
- Calcula╚Ťi permeabilitatea magnetic─â ├«n func╚Ťie de c├ómpul magnetic ├«ntr-o analiz─â tranzitorie
- Calcula╚Ťi densitatea fluxului magnetic, vectorul c├ómpului magnetic, densitatea fluxului electric ╚Öi intensitatea c├ómpului electric, precum ╚Öi poten╚Ťialul, sarcina nodal─â ╚Öi curentul.
Analiza piezoelectric─â

- Simularea efectului piezoelectric al cuplării tensiunii și câmpului electric într-un material
- Rezolvarea simultan─â a deplas─ârilor nodale ╚Öi a poten╚Ťialului electric
- Efectua╚Ťi analize statice, dinamice tranzitorii, armonice ╚Öi cu valori proprii pentru a ├«n╚Ťelege mai bine r─âspunsul materialelor.
- Cupla╚Ťi cu analiza transferului de c─âldur─â pentru a realiza o analiz─â termo-piezoelectric─â cuplat─â

Electrostatică și magneto-statică

- Evaluarea câmpurilor electrice și magnetice într-un corp sau mediu
- Calcula╚Ťi c├ómpul poten╚Ťial electric, vectorii de deplasare electric─â, induc╚Ťia magnetic─â, vectorul de c├ómp magnetic ╚Öi multe altele pentru a ob╚Ťine o mai bun─â ├«n╚Ťelegere.
- Modelarea domeniului infinit cu elemente semi-infinite pentru o precizie ├«mbun─ât─â╚Ťit─â
- Determinarea capacit─â╚Ťii dintre conductoarele electrice ├«n analizele electrostatice
- Calcula╚Ťi inductan╚Ťa datorat─â firelor sau bobinelor ├«n analizele magneto-statice
Analiz─â cuplat─â electromagnetic─â-termic─â (├«nc─âlzire prin induc╚Ťie)

- Simularea ├«nc─âlzirii prin induc╚Ťie cu o abordare e╚Öalonat─â a analizei electromagnetice armonice urmat─â de analiza termic─â
- Calcula╚Ťi curentul indus care genereaz─â c─âldur─â ╚Öi fluxul de c─âldur─â
- ├Äncorporeaz─â dependen╚Ťa de temperatur─â pentru datele despre materiale pentru o mai bun─â acurate╚Ťe

Analiză electrică, termică și mecanică cuplată

- Simularea răspunsului structural datorat efectelor încălzirii Joule
- S─â ia ├«n considerare neliniarit─â╚Ťile care apar din cauza convec╚Ťiei, radia╚Ťiei ╚Öi a conductivit─â╚Ťii termice ╚Öi c─âldurii specifice dependente de temperatur─â.
- Simularea structurilor cu neliniarit─â╚Ťi datorate comportamentului geometric ╚Öi al materialelor
- Utiliza╚Ťi analiza de contact pentru a analiza interac╚Ťiunea dintre mai multe componente

Analiza electrostatic─â-structural─â cuplat─â

- Simularea influen╚Ťei for╚Ťelor Coulomb asupra componentelor structurale ╚Öi a influen╚Ťei deform─ârii asupra c├ómpului electrostatic
- Modelarea contactului dintre diferite corpuri ╚Öi simularea influen╚Ťei interac╚Ťiunii lor asupra c├ómpului

Analiza termo-electrică cuplată (încălzire Joule)

- Calcula╚Ťi c─âldura generat─â datorit─â fluxului electric ├«ntr-un conductor
- Rezisten╚Ťa dependent─â de temperatura modelului ╚Öi generarea de c─âldur─â intern─â ├«n func╚Ťie de fluxul electric
- Determina╚Ťi rezisten╚Ťa dispozitivului

Analiza cuplat─â magneto-static─â- structural─â

- Simularea influen╚Ťei for╚Ťelor Lorentz asupra componentelor structurale ╚Öi a influen╚Ťei deform─ârii asupra c├ómpului magneto-static
- Modelarea contactului dintre diferite corpuri ╚Öi simularea influen╚Ťei interac╚Ťiunii lor asupra c├ómpului

Analiz─â cuplat─â electromagnetic─â - structural─â - termic─â

- Simularea ├«nc─âlzirii prin induc╚Ťie cu o abordare e╚Öalonat─â a analizei electromagnetice armonice urmat─â de o analiz─â a tensiunilor termice
- Calcula╚Ťi curentul indus care genereaz─â c─âldur─â ╚Öi fluxul de c─âldur─â
- ├Äncorporeaz─â dependen╚Ťa de temperatur─â pentru datele despre materiale pentru o mai bun─â acurate╚Ťe
- Determinarea precis─â a tensiunilor ╚Öi tensiunilor de suprafa╚Ť─â
- Utiliza╚Ťi fie o plas─â adaptiv─â, fie o abordare cu dou─â ochiuri pentru a modela mi╚Öcarea mare prin aer.
- Prevede╚Ťi cantitatea de energie necesar─â pentru tratarea suprafe╚Ťelor

Materiale elastice-plastice

- Modelarea materialelor elastice izotrope, ortotrope și anizotrope
- Folosi╚Ťi regulile de c─âlire izotrop─â, cinematic─â sau combinat─â pentru a modela c─âlirea prin deformare.
- Modelarea plasticii cu precizie, select├ónd dintr-o gam─â de criterii de curgere, inclusiv von Mises, func╚Ťia de curgere anizotrop─â Hill, Barlat, Mohr-Coulomb ╚Öi modelul capacului exponen╚Ťial.
- Simula╚Ťi cu acurate╚Ťe comportamentul materialelor granulare prin intermediul modelului de material pulverulent
- Studiul efectelor plasticit─â╚Ťii ciclice asupra deforma╚Ťiilor plastice folosind modelul Chaboche
- Modelarea deterior─ârii metalelor ductile
- ├Äncorpora╚Ťi efectele termice ╚Öi de vitez─â cu modelele Power law, Johnson-Cook, Cowper-Symmonds sau Kumar.

Modele de materiale inelastice dependente de timp

- Analiza fluajului, care este un fenomen important la analiza tensiunilor la temperaturi ridicate.
- Studiul efectelor combinate ale plasticit─â╚Ťii ╚Öi fluajului asupra comportamentului structural
- Simula╚Ťi fluajul de dilatare (umflarea) pe o structur─â pentru o precizie ├«mbun─ât─â╚Ťit─â
- Analiza comportamentului izotrop și anizotrop prin intermediul unui model de material vâscoelastic simplu din punct de vedere termo-reologic
- ├«ncorporeaz─â modele de amortizare ├«n func╚Ťie de frecven╚Ť─â bazate pe natura viscoelastic─â a cauciucului ╚Öi a materialelor plastice
- ├Ämbun─ât─â╚Ťi╚Ťi acurate╚Ťea rezultatelor cu modelele de materiale alese pentru a modela comportamentul viscoplastic
- Include╚Ťi efectele temperaturii ├«n studiile de fluaj ╚Öi relaxare pentru rezultate ├«mbun─ât─â╚Ťite

Materiale compozite

- Modelează structuri de înveliș cu straturi compuse din materiale diferite sau straturi din același material anizotrop cu grosimi diferite ale straturilor și orientări diferite.
- ├Äncorporeaz─â at├ót propriet─â╚Ťi materiale liniare c├ót ╚Öi neliniare ├«n fiecare strat
- Modelarea degrad─ârii materialului folosind analiza progresiv─â a ced─ârii (PFA)
- Modelarea delamin─ârii materialelor
- Utiliza╚Ťi oricare dintre op╚Ťiunile multiple de specifica╚Ťii de orientare care ofer─â flexibilitate ├«n modelare

Material neliniar hipoelastic neliniar

- Modelarea unui material elastic neliniar generalizat pentru a simula comportamentul materialelor cu rela╚Ťie neliniar─â de tensiune-deformare
- Utilizarea oric─âreia dintre op╚Ťiunile multiple de modelare, care includ modelul bazat pe rela╚Ťia tensiune-deforma╚Ťie, modelul invariant de deformare, modelul spa╚Ťiului de deformare principal, elasticitatea bimodulului care ar putea ├«ncorpora nici o tensiune, tensiune limitat─â, nici o compresie sau compresie limitat─â.

Elastomeri

- Alege╚Ťi din mai multe modele de materiale, inclusiv Mooney-Rivlin generalizat, Ogden, Arruda-Boyce, Bergstrom-Boyce, Gent ╚Öi Marlow pentru a reprezenta elastomeri.
- Ob╚Ťine╚Ťi cu u╚Öurin╚Ť─â parametrii de material necesari pentru modelele de materiale elastomerice prin intermediul func╚Ťionalit─â╚Ťii integrate de ajustare a curbelor
- Analiza efectelor termice și a fluajului/relaxării elastomerilor prin intermediul unui model vâscoelastic de deformare mare

Material cu memorie de form─â

- Simularea transformării reversibile, termoelastice a aliajelor cu memorie de formă între faza austenitică de temperatură înaltă și faza martensitică de temperatură joasă
- Modelul transform─ârii deforma╚Ťiei induse de transformare ╚Öi al deform─ârii permanente ireversibile a martensitei
- Alege╚Ťi dintre modelele mecanice ╚Öi termomecanice cu memorie de form─â ├«n func╚Ťie de condi╚Ťiile de ├«nc─ârcare.

Materiale pentru clase speciale

- Modeleaz─â elemente de garnitur─â complexe, cu mai multe straturi, care sunt adesea realizate din materiale diferite, cu grosimi variabile.
- Modelarea comportamentului complex de încărcare și descărcare
- Efectuarea de analize mecanice, termice sau cuplate termomecanic pentru precizia dorită și rezultatele necesare în cadrul unei analize de garnituri.
- Analiza╚Ťi materialele cu tensiune redus─â, cum ar fi betonul, pentru a determina cu precizie rezisten╚Ťa structural─â ╚Öi comportamentul sub sarcini complexe.
- ├Äncorpora╚Ťi arm─âturi pentru a modela structuri armate, cum ar fi compozite, materiale biologice sau beton armat
- Analizeaz─â comportamentul materialelor solului folosind formul─âri precum Drucker-Prager, Mohr- Coulomb, Cam-Clay, Exponential Cap ╚Öi varia╚Ťiile acestora.

Configurarea contactului

- Defini╚Ťi corpurile de contact (liniare ╚Öi p─âtratice) prin selectarea elementelor f─âr─â a fi nevoie s─â defini╚Ťi elementele de frontier─â de contact.
- Reduce╚Ťi timpul de configurare a contactelor prin detectarea automat─â a limitelor de contact
- Reduce╚Ťi timpul de modelare ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťi╚Ťi acurate╚Ťea prin utilizarea suprafe╚Ťelor ╚Öi curbelor geometrice CAD pentru a defini corpurile rigide
- Aplicarea de viteze, deplas─âri, sarcini, momente ╚Öi rota╚Ťii la corpuri rigide.
- Utilizarea corpurilor rigide pentru a aplica condi╚Ťii de simetrie la limit─â
- Utiliza╚Ťi tabelele de contact pentru a personaliza detectarea contactului ├«ntre corpuri
- Analiza╚Ťi cu precizie contactul dintre cochilii ╚Öi cochilii sau dintre cochilii ╚Öi solide
- Prevede╚Ťi contactul pe ambele p─âr╚Ťi ale cochiliilor
- Analiza contactului grinzii cu sec╚Ťiuni transversale arbitrare ale grinzii
- Analiza╚Ťi comportamentul de contact tub ├«n tub observat ├«n industriile petrolier─â, auto ╚Öi biomedical─â folosind elemente de grind─â, dar cu un comportament de contact 3D.
- Utiliza╚Ťi metoda de contact segment-la-segment pentru contururi de rezultate mai netede ╚Öi pentru a dep─â╚Öi limit─ârile metodei de contact master-slave.
- Modeleaz─â cu u╚Öurin╚Ť─â potrivirea de interferen╚Ť─â ╚Öi supra├«nchiderea

Fric╚Ťiune

- Specifica╚Ťi coeficien╚Ťi de frecare diferi╚Ťi ├«ntre diferite perechi de contact
- Alege╚Ťi din mai multe modele de frecare pentru a v─â satisface cerin╚Ťele - frecare Coulomb, frecare prin forfecare, frecare prin alunecare ╚Öi model de frecare biliniar─â.
- Folosi╚Ťi op╚Ťiunea de lipire pentru a analiza contactul cu frecare foarte mare prin ├«mpiedicarea mi╚Öc─ârii tangen╚Ťiale relative
- Analizează eșecul lipirii între corpurile de contact prin dezactivarea automată a lipirii

Contact în analiza cuplată

- Efectua╚Ťi analiza termic─â de contact f─âr─â analiz─â structural─â pentru a studia transferul de c─âldur─â ├«ntre diferite corpuri
- Studiul efectelor c─âldurii generate de frecare asupra comportamentului structural cu suport pentru analiza cuplat─â
- Analizează fluxul de curent între corpurile de contact pentru un rezultat precis

Rezultatele contactului

- Analiza progresiei contactului între corpurile de contact
- Studierea for╚Ťelor ╚Öi presiunilor de contact ╚Öi cartografierea distribu╚Ťiei ├«n regiunile de contact.
- ├Änsuma╚Ťi for╚Ťele de contact asupra unui corp pentru a evalua for╚Ťele totale

Configurarea contactului

- Defini╚Ťi corpurile de contact (liniare ╚Öi p─âtratice) prin selectarea elementelor f─âr─â a fi nevoie s─â defini╚Ťi elementele de frontier─â de contact.
- Reduce╚Ťi timpul de configurare a contactelor prin detectarea automat─â a limitelor de contact
- Reduce╚Ťi timpul de modelare ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťi╚Ťi acurate╚Ťea prin utilizarea suprafe╚Ťelor ╚Öi curbelor geometrice CAD pentru a defini corpurile rigide
- Aplicarea de viteze, deplas─âri, sarcini, momente ╚Öi rota╚Ťii la corpuri rigide.
- Utilizarea corpurilor rigide pentru a aplica condi╚Ťii de simetrie la limit─â
- Utiliza╚Ťi tabelele de contact pentru a personaliza detectarea contactului ├«ntre corpuri
- Analiza╚Ťi cu precizie contactul dintre cochilii ╚Öi cochilii sau dintre cochilii ╚Öi solide
- Prevede╚Ťi contactul pe ambele p─âr╚Ťi ale cochiliilor
- Analiza contactului grinzii cu sec╚Ťiuni transversale arbitrare ale grinzii
- Analiza╚Ťi comportamentul de contact tub ├«n tub observat ├«n industriile petrolier─â, auto ╚Öi biomedical─â folosind elemente de grind─â, dar cu un comportament de contact 3D.
- Utiliza╚Ťi metoda de contact segment-la-segment pentru contururi de rezultate mai netede ╚Öi pentru a dep─â╚Öi limit─ârile metodei de contact master-slave.
- Modeleaz─â cu u╚Öurin╚Ť─â potrivirea de interferen╚Ť─â ╚Öi supra├«nchiderea

Fric╚Ťiune

- Specifica╚Ťi coeficien╚Ťi de frecare diferi╚Ťi ├«ntre diferite perechi de contact
- Alege╚Ťi din mai multe modele de frecare pentru a v─â satisface cerin╚Ťele - frecare Coulomb, frecare prin forfecare, frecare prin alunecare ╚Öi model de frecare biliniar─â.
- Folosi╚Ťi op╚Ťiunea de lipire pentru a analiza contactul cu frecare foarte mare prin ├«mpiedicarea mi╚Öc─ârii tangen╚Ťiale relative
- Analizează eșecul lipirii între corpurile de contact prin dezactivarea automată a lipirii

Contact în analiza cuplată

- Efectua╚Ťi analiza termic─â de contact f─âr─â analiz─â structural─â pentru a studia transferul de c─âldur─â ├«ntre diferite corpuri
- Studiul efectelor c─âldurii generate de frecare asupra comportamentului structural cu suport pentru analiza cuplat─â
- Analizează fluxul de curent între corpurile de contact pentru un rezultat precis

Rezultatele contactului

- Analiza progresiei contactului între corpurile de contact
- Studierea for╚Ťelor ╚Öi presiunilor de contact ╚Öi cartografierea distribu╚Ťiei ├«n regiunile de contact.
- ├Änsuma╚Ťi for╚Ťele de contact asupra unui corp pentru a evalua for╚Ťele totale

Modele de deteriorare

- Calcula╚Ťi acumularea de deterior─âri ├«n materiale ductile folosind modelul Bonora sau Gursovoid bazat pe cre╚Ötere
- Calcula╚Ťi factorii de deteriorare folosind modelul Lemaitre, Cockroft-Latham sau Oyane.
- Simularea efectului Mullin ╚Öi a acumul─ârii de daune datorate ruperii lan╚Ťului de polimeri ├«n elastomeri
- Combina╚Ťi modelul de deteriorare a cauciucului cu comportamentul viscoelastic folosind modelul Bergstrom- Boyce
- Studiul fisurilor fragile și al strivirii în beton

Mecanica fracturii

- Evalua╚Ťi rata de eliberare a energiei utiliz├ónd metoda Lorenzi sau tehnica de ├«nchidere virtual─â a fisurilor (VCCT).
- Evalua╚Ťi integrala J pe baza metodei de integrare ├«n domeniu ╚Öi calcula╚Ťi factorii de intensitate a tensiunii pentru cele trei moduri.
- Calcula╚Ťi ratele de eliberare a energiei pentru materiale fragile ╚Öi ductile la deforma╚Ťii mici ╚Öi mari.

Eșecul compozit

- Analiza╚Ťi e╚Öecul laminatului aleg├ónd dintre criteriile de e╚Öec acceptate ├«n industrie, care includ criteriile de stres maxim ╚Öi de deformare, Hill, Hoffman, Tsai-Wu, Hashin, Hashin Fabric, Hashin Tape, Puck ╚Öi criteriile de e╚Öec ale teoriei de e╚Öec invariante a tensiunii (SIFT).
- Analiza eșecului progresiv al materialelor compozite
- Studiul eșecului delaminării folosind modelarea zonei coezive a legăturii dintre lamine.

Propagarea automat─â a fisurilor

- Analiza cre╚Öterii fisurilor ├«n condi╚Ťii de ├«nc─ârcare direct─â sau de oboseal─â
- Simula╚Ťi cre╚Öterea fisurilor de-a lungul marginilor sau de-a lungul regiunii de contact
- Simula╚Ťi propagarea fisurilor, fie prin elemente, fie prin utilizarea unei ochiuri de plas─â adaptive automate.

Poart─â

- Analizeaz─â eroziunea mecanic─â datorat─â impactului particulelor, vibra╚Ťiilor piesei sau tensiunii de forfecare datorate curgerii
- Studiu privind eroziunea datorat─â pirolizei care implic─â descompunerea materialului datorit─â procesului termic
- Modelarea abla╚Ťiei termochimice a materialelor supuse la fluxuri termice mari
- Studiul eficien╚Ťei sculelor prin simularea uzurii acestora

Solu╚Ťionari

- Folosi╚Ťi rezolvatori concepu╚Ťi pentru cea mai bun─â performan╚Ť─â, inclusiv multifrontal, Pardiso, MUMPS ╚Öi rezolvatorul iterativ CASI.
- Utiliza╚Ťi rezolvatori iterativi pentru a rula modele mai mari f─âr─â o utilizare mare a memoriei
- Utiliza╚Ťi op╚Ťiunea out-of-core pentru a utiliza eficient spa╚Ťiul pe disc pentru a rezolva modele mari
- Beneficia╚Ťi de GPU NVIDIAÔäó pentru performan╚Ťe ├«mbun─ât─â╚Ťite
- Optimizarea l─â╚Ťimii de band─â specific─â rezolvatorului pentru a reduce spa╚Ťiul de stocare

Parallelizare

- Accelera╚Ťi-v─â solu╚Ťia prin utilizarea tuturor nucleelor disponibile pe desktopurile multicore
- Ob╚Ťine╚Ťi o paralelizare real─â prin metoda de descompunere a domeniului prin paralelizarea tuturor fazelor solu╚Ťiei - ╚Öi anume intrare, asamblare, solu╚Ťie, recuperare a tensiunii ╚Öi ie╚Öire.
- Descompunerea automată și manuală a modelului pentru paralelizare
- Folosi╚Ťi c├ót mai bine hardware-ul - fie c─â este vorba de un sistem paralel cu memorie partajat─â sau de un sistem paralel cu memorie distribuit─â.

thumbnail of An-introductory-Guide-to-Nonlinear-Analysisthumbnail of Elastomer-Productsthumbnail of Marc-brochurethumbnail of Marc-datasheetthumbnail of Marc-Stent-Analysisthumbnail of Multibody-Dynamics-Nonlinear-FEA-Co-simulation-Servicesthumbnail of Nonlinear-Finite-Element-Analysis-of-Elastomers

Buton Suna╚Ťi acum
ro_RORomanian