MSC Patran

Mediul de modelare a elementelor finite de top din industrie

Patran este un mediu cuprinz─âtor de pre ╚Öi post-procesare pentru analiza FEA ╚Öi ajut─â inginerii s─â conceptualizeze, s─â dezvolte ╚Öi s─â testeze virtual proiectele de produse. Folosit de cele mai importante companii de produc╚Ťie din lume ca instrument standard pentru crearea ╚Öi analiza modelelor de simulare, Patran leag─â proiectarea, analiza ╚Öi evaluarea rezultatelor ├«ntr-un singur mediu.
Companiile pot reduce timpul ╚Öi costurile procesului de dezvoltare a produselor prin ├«ncorporarea Patran ├«n procesul de simulare. Permi╚Ť├ónd inginerilor s─â acceseze cele mai importante programe de analiz─â din industrie, Patran poate ajuta organiza╚Ťiile s─â reduc─â costurile ╚Öi povara men╚Ťinerii mai multor instrumente de pre ╚Öi post-procesare ├«n diferite p─âr╚Ťi ale organiza╚Ťiei ╚Öi s─â ├«mbun─ât─â╚Ťeasc─â timpul de lansare pe pia╚Ť─â.
Prin integrarea perfect─â a geometriei CAD, a capacit─â╚Ťilor de pre ╚Öi post-procesare ╚Öi a capacit─â╚Ťii de a efectua simul─âri sofisticate pe piese, ansambluri ╚Öi structuri virtuale, Patran este o parte esen╚Ťial─â a procesului de proiectare pentru companiile care se bazeaz─â pe un timp rapid de introducere pe pia╚Ť─â ╚Öi pe o calitate extraordinar─â a produselor pentru a cre╚Öte cota de pia╚Ť─â ╚Öi profiturile.
Patran permite inginerilor s─â importe direct geometria din programul CAD ales de inginer, apoi s─â defineasc─â sarcini, condi╚Ťii limit─â ╚Öi propriet─â╚Ťi ale materialelor, s─â efectueze diferite simul─âri ├«n condi╚Ťii diferite, s─â vizualizeze rezultatele ╚Öi, ├«n cele din urm─â, s─â ├«n╚Ťeleag─â mai bine rela╚Ťia dintre deciziile de proiectare ╚Öi caracteristicile de performan╚Ť─â ale produsului, cum ar fi tensiunea, deformarea, vibra╚Ťiile, transferul de c─âldur─â ╚Öi multe altele.
├Än plus, interfa╚Ťa grafic─â a Patran este construit─â pentru a fi complet personalizabil─â ├«n func╚Ťie de procesele de inginerie unice ale organiza╚Ťiei dumneavoastr─â. Cu Patran Control Language (PCL), inginerii pot completa capacit─â╚Ťile puternice de modelare ╚Öi analiz─â cu propriile aplica╚Ťii, comenzi ╚Öi meniuri personalizate. Utilizatorii Patran pot itera ╚Öi evalua cu u╚Öurin╚Ť─â diferite decizii de proiectare ╚Öi pot reutiliza proiectele ╚Öi rezultatele existente, f─âr─â cur─â╚Ťarea manual─â f─âr─â valoare ad─âugat─â ╚Öi recrearea datelor.

CARACTERISTICI CHEIE

Capacit─â╚Ťi

- Interfa╚Ť─â grafic─â intuitiv─â cu acces direct la geometria CAD cu recunoa╚Ötere automat─â/ interactiv─â a caracteristicilor.
- Integrare cu MSC Software ╚Öi cu rezolvatoare ter╚Ťe p─âr╚Ťi
- Generare automat─â robust─â a ochiurilor de plas─â pentru suprafe╚Ťe ╚Öi solide cu capacitate avansat─â de plas─â pe ochiuri de suprafa╚Ť─â.
- Racorduri și șuruburi cu pretensionare
- Contact general 3D complet disponibil pentru analize neliniare.
- Suport pentru optimizarea proiectării și optimizarea topologiei Nastran.
- Sprijin pentru superelement─ârile Nastran
- Sprijin pentru analizele cuplate ale lui Marc
- Post-procesarea complet─â a rezultatelor.
- Standardizarea rezultatelor prin intermediul șabloanelor de rezultate.
- Personalizare prin intermediul limbajului de comand─â Patran (PCL).

Beneficii

- Cre╚Öte╚Ťi productivitatea procesului de proiectare ╚Öi dezvoltare
- Reducerea costurilor de dezvoltare prin utilizarea sporit─â a tehnologiilor de simulare
- ├Ämbun─ât─â╚Ťi╚Ťi productivitatea ╚Öi acurate╚Ťea cu ajutorul analizei ╚Öi optimiz─ârii multidisciplinare

Acces direct la geometria CAD

PATRAN permite accesul la geometria din principalele sisteme CAD pentru crearea de modele cu elemente finite. De asemenea, este oferit suport pentru multe formate de schimb de geometrie standard din industrie. De asemenea, este disponibil─â o op╚Ťiune pentru importul ╚Öi exportul direct ├«n formatul Parasolid, acceptat de mai multe sisteme CAD. Toate elementele finite, sarcinile, condi╚Ťiile la limit─â ╚Öi propriet─â╚Ťile materialelor pot fi asociate geometriei.

Crearea și editarea geometriei

Patran con╚Ťine un set avansat de instrumente de creare a geometriei, pe l├óng─â capacit─â╚Ťile de acces direct la CAD pentru generarea geometriei modelului cu elemente finite. Patran dispune, de asemenea, de o capacitate sofisticat─â de recunoa╚Ötere a caracteristicilor care permite utilizatorilor s─â elimine sau s─â editeze g─âuri, fileuri ╚Öi ╚Öanfrenuri. Pentru geometria solid─â 3D, ochiurile de plas─â ╚Öi sarcinile existente vor fi reaplicate automat modelului dup─â ce se face o modificare a geometriei.

Suport pentru mai multe rezolv─âri FEA

Patran suport─â, de asemenea, celelalte rezolvatoare dezvoltate de MSC (Marc, Dytran ╚Öi MSC Sinda), precum ╚Öi rezolvatoare precum Abaqus, Ansys, LS-Dyna ╚Öi PamCrash, permi╚Ť├óndu-v─â s─â r─âm├óne╚Ťi ├«ntr-un singur mediu grafic de utilizare, chiar dac─â trebuie s─â utiliza╚Ťi mai multe rezolvatoare pentru diverse analize.

Interfa╚Ťa grafic─â cu utilizatorul

Interfa╚Ťa grafic─â cu utilizatorul a Patran este un sistem de meniuri bazat pe formulare ╚Öi ac╚Ťionat de mouse pentru operarea tuturor sarcinilor. Aceasta este conceput─â pentru a fi u╚Öor de ├«nv─â╚Ťat ╚Öi de utilizat.

Suport pe 64 de bi╚Ťi pentru performan╚Ť─â

Cu portarea nativ─â pentru Windows ╚Öi Linux pe 64 de bi╚Ťi, Patran poate accesa toat─â memoria disponibil─â pe sisteme, permi╚Ť├ónd utilizatorilor s─â lucreze cu modele mai mari, ├«mbun─ât─â╚Ťindu-╚Öi productivitatea.

Arborele browserului de modele

Arborele de navigare a modelului permite utilizatorului s─â vad─â rapid ce se afl─â ├«n modelul curent ├«ntr-o structur─â arborescent─â u╚Öor de utilizat. Nu numai c─â entit─â╚Ťile modelului pot fi vizualizate din structura arborescent─â, dar aceasta v─â permite, de asemenea, s─â crea╚Ťi, s─â copia╚Ťi, s─â lipi╚Ťi, s─â modifica╚Ťi sau s─â ╚Öterge╚Ťi aceste entit─â╚Ťi. U╚Öurin╚Ťa cu care se vizualizeaz─â, se acceseaz─â ╚Öi se manipuleaz─â entit─â╚Ťile modelului prin intermediul arborelui de navigare a modelului reduce timpul de ├«nv─â╚Ťare ╚Öi v─â cre╚Öte productivitatea.

Modelarea cu elemente finite

Sistemul de modelare cu elemente finite Patran permite utilizatorului s─â acceseze direct geometria modelului ╚Öi s─â dezvolte rapid ochiuri de plas─â cu elemente finite. Crea╚Ťi ╚Öi modifica╚Ťi cu u╚Öurin╚Ť─â ochiurile de plas─â cu elemente finite utiliz├ónd generatoare automate de ochiuri de plas─â ╚Öi tehnologia MSC Software, cum ar fi Mid-Plane ╚Öi Advanced Surface Meshers.

Sarcini ╚Öi condi╚Ťii limit─â

Patran ofer─â un set complet de sarcini ╚Öi condi╚Ťii la limit─â, cum ar fi cele structurale ╚Öi termice. Varia╚Ťiile func╚Ťionale pot fi evaluate cu ajutorul factorilor matematici sau al altor rezultate de analiz─â.
Sarcinile ╚Öi condi╚Ťiile la limit─â pot fi specificate ca baz─â total─â sau incremental─â.

Materiale ╚Öi elemente Propriet─â╚Ťi

Patran suportă o serie de modele de materiale, cum ar fi izotrope, ortotrope, anizotrope, compozite, izotrope termice, ortotrope termice și anizotrope termice pentru a efectua o varietate de analize.

Vizualizare

Imagistica cuprinde ├«ntreaga capacitate grafic─â din cadrul produsului Patran, inclusiv umbrirea grafic─â ╚Öi verificarea vizual─â ├«nainte de analiz─â. Imaging dispune de o serie de op╚Ťiuni care profit─â de capacit─â╚Ťile hardware specializate, inclusiv manipularea local─â a vederii, umbrirea local─â, surse de lumin─â multiple ╚Öi transparen╚Ť─â.
De asemenea, pute╚Ťi exporta imagini ╚Öi filme ├«n numeroase formate standard pentru a le include ├«n documente ╚Öi ├«n rapoarte bazate pe web.

Evaluarea rezultatelor

Patran poate afi╚Öa rapid ╚Öi clar rezultatele analizei ├«n termeni structurali, termici, de oboseal─â, de fluid, magnetici sau ├«n leg─âtur─â cu orice alt─â aplica╚Ťie ├«n care valorile rezultate sunt asociate cu elementele finite sau nodurile respective.

Limba de comand─â Patran

PCL este limbajul de programare care st─â la baza Patran. PCL este un limbaj de nivel ├«nalt, structurat pe blocuri, care ofer─â multe caracteristici ├«nt├ólnite ├«n limbajele de programare tradi╚Ťionale. Acesta poate fi utilizat pentru a scrie comenzi ╚Öi meniuri specifice aplica╚Ťiei sau site-ului, pentru a realiza modelarea varia╚Ťional─â ╚Öi pentru a se integra mai complet cu programe software comerciale sau interne.

Determinarea sarcinilor externe de manevră, dinamice și interne ale vehiculului aerian

Flightloads este o interfa╚Ť─â de utilizator care integreaz─â capacit─â╚Ťile de aeroelasticitate ale MSC Nastran ╚Öi func╚Ťionalitatea de modelare FEM a Patran. Flightloads este util pentru predic╚Ťia manevrelor externe ╚Öi a sarcinilor dinamice asupra vehiculelor aeriene. Sunt acceptate procesele tipice de modelare ╚Öi analiz─â, care imit─â fluxul de lucru ├«nt├ólnit ├«n mod obi╚Önuit ├«n comunitatea ingineriei aerospa╚Ťiale ├«n disciplina aeroelasticitate (cuplarea aerodinamicii ╚Öi a r─âspunsului structural).

Sistemul Flightloads ofer─â capacitatea de a:
- ├Äncepe╚Ťi cu geometrie nativ─â din surse preferate de utilizator, cum ar fi aplica╚Ťiile CAD.
- Definirea modelelor aerodinamice și structurale.
- Efectuarea de calcule aerodinamice.
- Analiza modelului combinat structural-aerodinamic pentru a furniza atât răspunsurile aeroelastice ale componentelor, cât și cele ale întregului vehicul.
- Vizualiza╚Ťi rezultatele ╚Öi produce╚Ťi sarcini externe care pot fi transmise grupului de stres pentru proiectare detaliat─â ╚Öi verificare.
- Stocarea rezultatelor intermediare pentru recuperarea ulterioară în analize ulterioare

Beneficii

Flightloads ofer─â un instrument care permite inginerilor s─â prevad─â cu precizie, eficien╚Ť─â ╚Öi ├«ncredere sarcinile externe ale vehiculelor aeriene. Procesele actuale ale ciclului de ├«nc─ârcare vor fi influen╚Ťate ├«n mod dramatic de Flightloads.
Flightloads ofer─â o tehnologie ├«mbun─ât─â╚Ťit─â de cuplare aerostructural─â ╚Öi instrumente de validare. Aceste instrumente permit, de asemenea, ├«mbun─ât─â╚Ťirea capacit─â╚Ťii de produc╚Ťie ╚Öi a ├«n╚Ťelegerii mediului de operare Flightloads sprijin─â evolu╚Ťia modelelor structurale ╚Öi aerodinamice de la proiectarea preliminar─â ╚Öi conceptual─â p├ón─â la proiectarea detaliat─â, precum ╚Öi a surselor externe de date aerodinamice (de exemplu, tuneluri aerodinamice, teste de zbor ╚Öi alte software-uri aerodinamice).
Aerodinamica neliniară poate fi definită pe ochiuri de plasă aerodinamice și utilizată în analiza neliniară a asietajului. Punctele de monitorizare a sarcinilor integrate externe sunt disponibile pentru a calcula datele pentru studiul sarcinilor critice.
Instrumentele ofer─â o interfa╚Ť─â grafic─â eficient─â pentru utilizator, instrumente de modelare robuste pentru a simplifica construc╚Ťia de modele aerodinamice. Pagini de ajutor ├«n format HTML, accesibile din pagina de
interfa╚Ť─â grafic─â cu utilizatorul, sunt u╚Öor de personalizat pentru a documenta ╚Öi distribui cele mai bune practici ╚Öi proceduri interne.
Instrumentele grafice ajut─â la verificarea modelului.
Sarcinile externe sunt mai bine ├«n╚Ťelese prin intermediul capabilit─â╚Ťilor Loads Browser, iar cuplarea aero-structural─â este u╚Öoar─â prin definirea ╚Öi verificarea interactiv─â a spline-urilor.
Flightloads oferă o integrare perfectă a încărcăturilor externe și interne.
Un model structural comun este acum practic - clien╚Ťii pot reduce sau chiar elimina eforturile de validare a modelelor ├«ntre diferitele reprezent─âri structurale.
Eficien╚Ťa numeric─â face acum ca utilizarea resurselor de calculator MSC Nastran Aeroelasticitate s─â fie comparabil─â cu cea a analizei statice liniare.
Men╚Ťinerea avantajului competitiv prin integrarea instrumentelor interne, proprietare, cu Flightloads. Arhitectura deschis─â sus╚Ťine integrarea at├ót cu instrumentele grafice, c├ót ╚Öi cu cele de rezolvare.
Flightloads valorific─â capacit─â╚Ťile MSC Nastran ╚Öi Patran pentru a oferi capacit─â╚Ťi de neegalat pentru predic╚Ťia sarcinilor externe.

Capacit─â╚Ťi

- Modelare aerodinamic─â
- Cuplaj aerostructural
- Aerodinamic─â
- Sprijin static de aeroelasticitate
- Suport pentru Flutter
- Încarcă Browser/Post-procesare

Modelare aerodinamic─â

- Utilizeaz─â suprafe╚Ťe ╚Öi corpuri prin metoda Doublet Lattice Method (MSC Nastran CAERO1 & CAERO2)
- Ofer─â suprafe╚Ťele de control, pozi╚Ťia ╚Öi limitele momentului de balansare
- Automatizează modelarea cu metode de detectare și corectare a erorilor
- Afi╚Öeaz─â capabilit─â╚Ťi extinse de vizualizare ╚Öi interogare a modelului
- Suport─â mai multe reprezent─âri aerodinamice ale ochiurilor de plas─â
- Creeaz─â puncte de monitorizare a sarcinilor integrate externe pe plas─â

Cuplaj aerostructural

- Define╚Öte ╚Öi verific─â rela╚Ťiile spline
utilizarea interactiv─â a deplas─ârilor structurale existente sau generate automat
- Rezultatele cuplării aerostructurale sunt afișate și animate automat.
- Aerodinamic─â
- Stocheaz─â o baz─â de date aerodinamice pentru arhivarea ╚Öi reutilizarea datelor ├«ntr-un format ierarhic care permite utilizarea mai multor modele ╚Öi condi╚Ťii multiple
- Suport─â date neliniare complete pe to╚Ťi parametrii de ajustare

Sprijin static de aeroelasticitate

- Calculează intern aerodinamica subsonică și supersonică
- Creeaz─â condi╚Ťii de frontier─â simetrice ╚Öi antisimetrice simultane
- Oferă trei metode de analiză: ajustare flexibilă, creșteri flexibile și ajustare rigidă
- Utilizează un reglaj aeroelastic neliniar atunci când există aerodinamică neliniară

Suport pentru Flutter

- Permite introducerea simplificată a datelor în întreaga anvelopă de zbor pentru definirea setului de perechi M-k
- Stabile╚Öte mai multe condi╚Ťii la limit─â ╚Öi seturi de perechi M-k ├«ntr-o singur─â execu╚Ťie
- Suportă în totalitate metodele de analiză a valorilor proprii PK, PKNL, K și KE pentru analiza flutterului de flutter

Încarcă browserul / post procesare

- Execută încărcări, diagrame și sume de încărcare, inclusiv generarea automată de rapoarte, export CSV în foi de calcul.
- Răsfoiește sarcinile pe modelele aerodinamice sau structurale
- Recuperează modelul și încarcă datele din baza de date
- Surse de informa╚Ťii despre sarcini: baza de date aerodinamic─â, rezultatele analizei aeroelastice statice ╚Öi sarcinile/condi╚Ťiile limit─â sunt aplicate modelelor structurale.
- Exportă un fișier text cu intrările de date în masă MSC Nastran FORCE pentru sarcinile selectate.
- Oferă și rezultate standard Patran

Proiecta╚Ťi ╚Öi optimiza╚Ťi structurile laminate cu ├«ncredere

Patran Laminate Modeler este un modul de aplica╚Ťie al Patran pentru a ajuta inginerii, proiectan╚Ťii ╚Öi anali╚Ötii ├«n procesul de dezvoltare a materialelor compozite, care necesit─â o integrare str├óns─â ├«ntre disciplinele de proiectare, analiz─â ╚Öi produc╚Ťie, de la concept p├ón─â la fabrica╚Ťie. Proiectan╚Ťii beneficiaz─â de o specificare intuitiv─â ╚Öi mai rapid─â a modelelor de laminate care reflect─â cu acurate╚Ťe compozi╚Ťia fizic─â a structurii bazat─â pe straturi, ├«n timp ce anali╚Ötii pot beneficia de o comunicare ├«mbun─ât─â╚Ťit─â a detaliilor structurale ╚Öi de generarea modelului de analiz─â. Produc─âtorul poate evita prototiparea prin ├«ncerc─âri ╚Öi erori ╚Öi poate minimiza risipa de materiale prin identificarea problemelor poten╚Ťiale ale produsului ├«nainte de fabrica╚Ťie.
Indiferent dac─â proiecta╚Ťi un capac de roat─â, panouri de avion, podele, palete de turbine eoliene sau un corp de iaht, Patran Laminate Modeler ofer─â func╚Ťionalit─â╚Ťi care permit inginerilor s─â profite pe deplin de dezvoltarea virtual─â a produselor ╚Öi s─â construiasc─â structuri compozite la un cost mai mic ╚Öi ├«ntr-un mod eficient. Mai jos sunt enumerate c├óteva dintre beneficiile pe care Patran Laminate Modeler v─â poate ajuta s─â le realiza╚Ťi ├«n procesul de proiectare ╚Öi dezvoltare

Capacit─â╚Ťi

- Calcularea indicilor de eșec
- Optimizarea materialelor, a straturilor și a stratificărilor
- Dimensiona╚Ťi eficient zonele
- Simularea fabricabilit─â╚Ťii cu algoritm robust de drapaj
- Calcula╚Ťi ╚Öi stoca╚Ťi datele privind unghiul fibrelor ╚Öi forfecarea pentru fiecare strat pe fiecare element finit
- Interfa╚Ť─â cu mai multe instrumente de analiz─â
- Generarea datelor de fabrica╚Ťie

Beneficii

- Dezvoltarea de structuri laminate optimizate
- Permite╚Ťi colaborarea ├«ntre proiectant, analist ╚Öi produc─âtor
- Automatiza╚Ťi procesul de proiectare
- Identificarea problemelor ├«nainte de fabrica╚Ťie
- Partaja╚Ťi datele de proiectare a materialelor compozite cu produsele CAD

thumbnail of High-Speed-Rotating-Components-Solution-Briefthumbnail of MSC-Apex-to-Patran-Solution-Briefthumbnail of Patran-Datasheetthumbnail of Patran-Laminate-Modeler-Datasheetthumbnail of Patran-CAE-Solid-Modeling-Datasheet

Buton Suna╚Ťi acum
ro_RORomanian