Q-Checker

Q-Checker este un sistem de management pentru calitatea datelor de produs (PDQ), Q-Checker este cel mai important sistem din lume pentru asigurarea calit─â╚Ťii ├«n dezvoltarea virtual─â.

Q-Checker este ca un corector ortografic pentru CATIA, dar ├«n loc de cuvinte, verific─â calitatea "datelor produsului". A╚Öa cum un corector ortografic v─â permite s─â ╚Öti╚Ťi imediat dac─â un cuv├ónt a fost scris gre╚Öit, Q-Checker v─â permite s─â ╚Öti╚Ťi dac─â au fost respectate regulile de proiectare ╚Öi, la fel ca un corector ortografic, ofer─â func╚Ťii de reparare automat─â. Astfel, face ca regulile de proiectare specifice companiei s─â fie disponibile ├«n CATIA ╚Öi v─â ajut─â s─â r─âm├óne╚Ťi ├«n concordan╚Ť─â cu cerin╚Ťele procesului dumneavoastr─â, economisind timp ├«n acest sens.

Atunci c├ónd este operat ├«nc─â de la ├«nceputul procesului de proiectare, Q-checker va sprijini ╚Öi va ├«mbun─ât─â╚Ťi ingineria ├«ncruci╚Öat─â, precum ╚Öi reutilizarea modelelor. Cheia unei implement─âri de succes este integrarea ╚Öi adaptarea la procesele PLM ale companiilor. Produsul Q-Monitor permite efectuarea de evalu─âri statistice pentru a stabili un proces de ├«mbun─ât─â╚Ťire continu─â pentru PDQ. ├Än CATIA, verific─ârile metodologice acoper─â noul domeniu important al integrit─â╚Ťii modelului, pe l├óng─â geometrie ╚Öi criteriile standard.

Familia de produse Q-checker acoperă întregul proces, atât la nivel intern, cât și pentru furnizorii externi.

  • Q-Checker v─â controleaz─â calitatea datelor CATIA V4, V5 ╚Öi V6
  • Q-Monitor prezint─â o imagine complet─â a calit─â╚Ťii dvs.
  • Q-PLM se conecteaz─â ╚Öi se integreaz─â cu mediile PLM ale dumneavoastr─â

Caracteristicile Q-Checker

Economisi╚Ťi timpul petrecut la repararea modelelor

Rezolvarea problemelor de geometrie reprezint─â un cost semnificativ de proiectare, nu numai ├«n termeni de timp ╚Öi calitate, ci ╚Öi de resurse umane ╚Öi materiale irosite. Repara╚Ťiile care nu sunt f─âcute de la ├«nceput sunt adesea agravate atunci c├ónd utilizatorii diferitelor aplica╚Ťii din aval folosesc metode diferite pentru a "repara" modelul original. Cu Q-Checker, defectele critice pot fi identificate ╚Öi reparate ├«nainte ca tr─âs─âturile defectuoase s─â duc─â la probleme geometrice suplimentare.

Conștientizarea designerului

Q-Checker anticipeaz─â ╚Öi capteaz─â cerin╚Ťele tuturor aplica╚Ťiilor din aval, chiar dac─â acestea nu sunt evidente pentru proiectant.

├Änv─â╚Ťare proactiv─â

Curba de ├«nv─â╚Ťare poate fi uneori abrupt─â ╚Öi anevoioas─â, ├«n special pentru proiectan╚Ťii noi ╚Öi cei cu jum─âtate de norm─â care trebuie s─â se conformeze standardelor CAD specifice ale clien╚Ťilor. Q-Checker v─â poate ajuta prin identificarea gre╚Öelilor comune din procesul de proiectare ╚Öi a practicilor ineficiente. Este ca ╚Öi cum ar sprijini fiecare proiectant cu experien╚Ťa ╚Öi sfaturile unui utilizator expert.

Promoveaz─â reutilizarea designului

Deoarece defectele au fost, ├«n mod tradi╚Ťional, at├ót de frecvente ├«n modele, majoritatea utilizatorilor prefer─â s─â ├«╚Öi reconstruiasc─â propriile modele, ├«n loc s─â le reutilizeze pe cele existente. Aceasta este o alt─â parte costisitoare a proiect─ârii pe care Q-Checker poate contribui la eliminarea ei.

Aplicarea standardelor interne CATIA

Q-Checker ajut─â la asigurarea respect─ârii standardelor de proiectare ╚Öi a specifica╚Ťiilor corporative pentru utilizarea CATIA, permi╚Ť├ónd echipelor de proiectare ╚Öi de produc╚Ťie s─â devin─â mai productive ╚Öi mai eficiente ╚Öi sus╚Ťin├ónd o calitate superioar─â a produselor.

Verifica╚Ťi profilul

Q-Checker ╚Ötie ce este gre╚Öit ╚Öi ce este corect dintr-un "Profil de verificare" care este configurat individual pentru fiecare companie. "Profilul de verificare" con╚Ťine doar ceea ce este important pentru fiecare companie ├«n parte. Regulile de proiectare care se aplic─â procesului unei companii pot fi alese dintr-un pool care con╚Ťine deja 400 de verific─âri ╚Öi pot fi u╚Öor de stivuit ├«mpreun─â ├«n configuratorul de mediu al Q-Checker.

Încrederea furnizorilor

Produc─âtorii de echipamente originale care lucreaz─â cu Q-Checker sunt siguri c─â trimit furnizorilor lor date de bun─â calitate. ├Än acela╚Öi timp, ace╚Ötia pot insista ca furnizorii lor s─â utilizeze un profil de verificare specific. Furnizorii care utilizeaz─â Q-Checker ├«╚Öi pot asigura clien╚Ťii ╚Öi partenerii c─â livreaz─â modele exacte, bazate pe un standard coerent de practici de modelare.

Verificarea fișierelor transferate de la alte programe CAD

Utilizatorii CATIA trebuie s─â utilizeze frecvent mai multe sisteme CAD ╚Öi date, o practic─â care poate duce la probleme de traducere a datelor. Acest lucru necesit─â, de obicei, o reelaborare ╚Öi o reproiectare semnificativ─â. Q-Checker ajut─â la detectarea erorilor ╚Öi la ajustarea rapid─â ╚Öi eficient─â a standardelor, permi╚Ť├ónd o recuperare rapid─â.

Verifica╚Ťi sigiliul

Q-Checker permite utilizatorilor s─â stocheze rezultatele modelului ├«ntr-un sigiliu de control. Acest lucru ofer─â o siguran╚Ť─â ╚Öi mai mare ╚Öi ajut─â la economisirea timpului, deoarece piesa primit─â nu trebuie s─â fie reverificat─â ├«n raport cu profilul specificat.

Buton Suna╚Ťi acum
ro_RORomanian